De absolute hoogtepunten en reistips voor Thailand
< Terug naar overzicht
De absolute hoogtepunten en reistips voor Thailand

De absolute hoogtepunten en reistips voor Thailand

Thailand staat bekend om de eeuwenoude tempels en niet te vergeten het boeddhisme. Maar dit land heeft nog zóveel meer te bieden. Niet voor niks wordt Thailand jaarlijks door vele toeristen bezocht. Thailand is namelijk zo divers; je vindt hier jungles, de mooiste stranden, ontelbare diersoorten en ga zo maar door. Voor iedereen die gek is op cultuur, natuur en heerlijk eten is Thailand een echte aanrader. Je zal je geen minuut vervelen dankzij de volgende hoogtepunten en reistips!

Ontdek het bruisende Bangkok

Een bezoek aan Bangkok mag tijdens rondreis door Thailand niet ontbreken. Niet alleen omdat het de hoofdstad is, maar ook omdat er in deze metropool mooie bezienswaardigheden te vinden zijn. Er valt zoveel te zien in Bangkok, dat je haast niet weet waar je moet beginnen. Mocht je niet zo lang in Bangkok verblijven, dan is Ko Ratanakosin een must. In dit gebied liggen de meeste bezienswaardigheden dicht bij elkaar. Hier vind je de Grand Palace, Wat Pho en Wat Phraw Kaew. En vooral Wat Pho is heel bijzonder. Deze plek staat namelijk bekend om de grootste liggende Boeddhabeeld ter wereld van 46 meter lang en 15 meter hoog.

Grand Palace Bangkok

Het blinkt, schittert en fonkelt. Voor het Grand Palace in Bangkok werd niet bespaard op het bladgoud waarmee de gebouwen zijn versierd. De pracht en praal zijn soms letterlijk oogverblindend. Het paleis van koning Bhumibol is als een stad in de stad. Binnen het ommuurde complex vind je gebouwen in uiteenlopende stijlen. Meest indrukwekkend is Wat Phra Kaeo; Thailands heiligste tempel. De smaragdgroene Boeddha staat hoog op een gouden altaar. Alleen de koning mag de Boeddha van dichtbij benaderen. Neem de tijd om de rituelen van de monniken te observeren.

Ontdek Bangkok op de fiets

Soms lijkt het een mission impossible, fietsen door het drukke Bangkok, maar niets is minder waar. Het is juist dé manier om de stad te ervaren. Het chaotische verkeer laat je achter je. Je fietst door achteraf gelegen smalle straatjes waar je zo de huiskamers van de Thai inkijkt. Verder langs kleurrijke markten, (mini)- tempels en het levendige Chinatown. De verrassing is groot als je per boot de Chao Phraya rivier oversteekt. Opeens rijd je in alle rust tussen bananenplantages langs de typische kanalen. Koop bij een van de marktstalletjes onderweg exotisch fruit. Probeer eens een durian of rambutan.

Ontdek Bangkok

Chiang Mai

Na Bangkok is Chiang Mai de grootste stad van Thailand. Chiang Mai ligt in het noorden van Thailand, wat bekend staat om de adembenemende bergen en jungles. Wat Chiang Mai zo uniek maakt, is het feit dat deze stad haar eigen cultuur, dialect, festivals en tradities heeft. In Chiang Mai vind je bekende tempels, zoals Wat Phratat, Doi Suthep en Wat Chedi Luang. Als je iets anders wilt zien dan tempels bieden de vele marktjes een goed alternatief. Vooral de grote avondmarkt is zeer populair. Of schrijf je in voor een kookworkshop; altijd leuk en lekker.

Chiang Mai in Thailand

Brug over de River Kwai

Kanchanaburi kennen wij vanwege de Brug over de River Kwai en de Birmaspoorlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Aziatische dwangarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen, onder wie veel Nederlanders, onder verschrikkelijke werkomstandigheden aan het werk gezet voor de aanleg van de Birma-spoorlijn. Je kunt een treinritje maken over de spoorlijn en het kleine oorlogsmuseum bezoeken. Bezoek de indrukwekkende begraafplaats in dit gebied.

Werp een blik op Siam

Het was in de 17e eeuw de mooiste stad van Azië. Maar liefst 33 koningen regeerden in Ayutthaya, de oude hoofdstad van koninkrijk Siam. In die glorietijd verrezen vele paleizen en tempels. Omdat deze langs kanalen waren gebouwd werd de stad ook wel het 'Venetië van het Oosten' genoemd. Helaas brak er oorlog uit met het toenmalige Birma; het betekende het einde van de stad. De ruïnes herinneren nog steeds aan de glorieuze tijd van deze stad. Wat je zeker niet mag missen zijn de tempels van Ayutthaya. Je kunt de tempels het beste per fiets of te voet verkennen.

Olifanten verzorgen in het Elephant Nature Park

Lijkt het je leuk om voor een dag olifanten te verzorgen? Dan ben je bij het Elephant Nature Park aan het goede adres. Sangduen Chailert, de oprichtster van dit natuurpark, koopt mishandelde olifanten om ze in haar park te kunnen verzorgen. In het Elephant Nature Park kunnen de olifanten tot rust komen en krijgen zij de zorg die ze nodig hebben. Je kunt hier -variërend van een dag tot een paar weken- vrijwilligerswerk doen. Je krijgt dan een korte opleiding over de Aziatische olifant, leert ze voeren en wassen.

Elephant Nature Park in Thailand

Lekker relaxen op Koh Samet

Vanuit Bangkok is dit paradijs makkelijk en snel te bereiken. Voor wie lekker wil relaxen is Koh Samet een echte aanrader. Witte stranden, helderblauw water en veel koraal is wat je op dit prachtige eiland zult vinden. Je kan hier ook genieten van heerlijke zeevruchten en het uitgaansleven. Vanaf de zuidwestelijke kustlijn kan je de zonsondergang bewonderen. Vergeet ook niet om de vuurshow op Ao Hin Khok en Hat Sai Kaew te bekijken. Deze vindt dagelijks plaats tussen 18.00 en 22.30 uur.

Ontdek Ko Samet

Historisch Sukhothai

Vroeger was Sukhothai de hoofdstad van Thailand. Zoveel jaren later is deze plek nog steeds belangrijk voor Thailand. In het Sukhothai Historical Park zijn er namelijk nog 21 historische ruïnes te vinden, die vermeld zijn in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tip: Je kunt voor het verkennen van deze bezienswaardigheden een fiets huren bij het Sukhothai Historical Park.  

Historisch Sukhothai