De 5 lekkerste hapjes en drankjes van Azië! | Reisblogs
< Terug naar overzicht
De 5 lekkerste hapjes en drankjes van Azië!

De 5 lekkerste hapjes en drankjes van Azië!

De Aziatische keuken, o zo heerlijk, maar ook enorm verschillend! Elk land in Azië heeft weer een eigen typische smaak met kruiden, ingrediënten en andere looks. Wij hebben een aantal van de lekkerste snacks, hapjes en drankjes uit dit continent voor je op een rij gezet. 

1. Thaise viskoekjes 

In Thailand worden viskoekjes gegeten als snack of ook wel bij de maaltijd. Deze uiterst smakelijke hapjes worden gemaakt van fijngemalen vis met verschillende kruiden, kleine stukjes kouseband, limoen en ei. Hier worden platte koekjes van gekneed die vervolgens in een flinke laag olie worden gefrituurd in de pan. Heerlijk met een beetje chilisaus als tussendoortje, als voorgerecht of met een salade als hoofdgerecht. 


2. Japanse udon 

Als we over de Japanse keuken spreken denken de meeste mensen toch meteen aan sushi. Maar Japan heeft nog zoveel meer te bieden! Bijvoorbeeld udon. Deze noedels zijn een stuk dikker dan dat wij ze gewend zijn en worden gekookt in (miso)soep. De witte noedels worden geserveerd met verse groente en bijvoorbeeld een gekookte eitje, kipfilet of zeewier. Ook héél lekker; met grote garnalen in tempura beslag. 


3. Indonesische lemper 

Indonesische lemper is een echt snackgerecht wat je ook bij veel toko’s kan halen of in eetkraampjes. Deze rijstloempia bestaat uit een rolletje plakrijst waarin een kruidige vulling zit van bijvoorbeeld kip, gehakt of groente. In Indonesië worden de rolletjes vaak bewaard in bananenbladeren en gestoomd om op te warmen.  


4. Indiase chai 

Een traditioneel Indiaas drankje is chai. Deze kruidige zoete thee begint ook steeds populairder te worden in het westen. Het drankje bestaat niet alleen uit thee maar ook wordt er veel melk aan toegevoegd, gember, kruidnagel, venkel en anijszaad. Het is een smaak waar je van moet houden maar de mensen in India drinken het als water! 


5. Chinese bapao 

Natuurlijk inmiddels overal bekend; de bapao uit China. Toch zijn er vele andere varianten dan die wij gewend zijn om op te warmen in de magnetron. De Chinese bapao wordt niet alleen als ‘broodje’ gegeten maar vooral ook veel als dim sum. Dit zijn kleine hapjes die op tafel komen waarvan het hele gezin of gezelschap iets kan pakken (soms zelfs met een grote draaischijf in het midden van de tafel zodat je overal bij kan). Deze kleine bapaos zijn gevuld met de meest heerlijke vullingen zoals eend, rundvlees, kip, garnaal en soms zelfs met een rauwe eierdooier.