Er zijn 4 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Albanië Van harte welkom!
  • Mooie wandelingen, boeiende geschiedenis en gastvrije bevolking
  • Bezoek aan het beroemde Meer van Ohrid
  • Veel contact met lokale bevolking door overnachtingen in kleinschalige familiehotels
  15 dagen
  vanaf € 1.399,- inclusief CO2-compensatie
 • 10 dagen
  vanaf € 1.649,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Albanië Hoogtepunten
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Albanië te beleven
  • Bezoek aan 3 UNESCO werelderfgoed monumenten van Albanië: Gjirokaster, Butrint en Berat
  • Bezoek aan de sprookjesachtige Blue Eye bronnen

  Gegarandeerd vertrek op:
  29 mei , 11 sep - alle vertrekdata

  10 dagen
  vanaf € 999,- inclusief CO2-compensatie
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Over Albanië

Dwaal door sfeervolle steden en verken de mooie kerken, ruïnes en kloosters van dit prachtige land. Een bezoek aan de stad Berat, gelegen in Centraal Albanië, mag niet ontbreken tijdens een groepsreis door dit land. Deze stad wordt ook wel de stad van de duizend ramen genoemd en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder dit museum van Albanië, een echt hoogtepunt tijdens jouw reis. De vriendelijke en gastvrije bevolking, heerlijke keuken en kleinschalige accommodaties maken jouw reis compleet. 

Ontdek Albanië tijdens een van de rondreizen die Sawadee aanbiedt, ook voor singles.

< Terug naar alle Albanië reisverhalen

Ottomaanse stijl Albanië

Europa, 11-05-16

Wil je je eens laten verrassen door een land in Europa? Ga dan naar Albanië. Dit land kent prachtige natuurgebieden en interessante steden. Neem bijvoorbeeld Berat, gelegen in Centraal-Albanië. Deze stad staat bekend als het museum van het land. Het historische stadscentrum is gebouwd op typische Ottomaanse stijl en vanwege zijn pracht opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

500 jaar Ottomaanse invloed

Berat wordt al eeuwen bewoond. De oudste sporen van bewoning dateren van de vierde eeuw voor Christus toen een Griekse stam er bivakkeerde. Daarna werd het nog bewoond door Macedoniërs, de Romeinen, Bulgaren en Byzantijnen, om vervolgens in 1417 in Ottomaanse handen te vallen. Dit bleef vrijwel ononderbroken 500 jaar lang het geval, totdat Albanië in 1912 onafhankelijk werd. Sinds 2008 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De stad van 1000 ramen

Wie voet zet in Berat zal versteld staan van de typische witte huizen met vele ramen en zal de bijnaam ‘de stad van 100 ramen’ hier snel in herkennen. De huizen zijn tegen een heuvel aan gebouwd, langs de rivier de Osumi. Maar liefst drie stadsdelen van Berat hebben de bekende Unescostempel. De islamitische wijk Mangalem, het christelijke Gorica en de 2400 jaar oude burcht Kale. Het is een stad waar eeuwenlang verschillende godsdiensten naast elkaar woonden. Zo vind je er veel Byzantijnse kerken en ook moskeeën uit het Ottomaanse tijdperk.

Boeiend Berat

De stad is vrijwel ongeschonden door de woelige Albanese geschiedenis gekomen en dat is bijzonder. Naast de oude vestingstad en de islamitische en christelijke wijk zijn er nog een aantal interessante bezienswaardigheden zoals het Nationaal Onufri Museum gehuisvest in de Mariakerk. Deze begaafde Albanese schilder uit de zestiende eeuw werd bekend door zijn opvallende kleur gebruik. Zijn topstukken hangen in dit museum. Ook het etnografisch museum is een bezoek waard. Neem een kijkje in de Koningsmoskee en de St. Michaëlskerk. Kortom; genoeg moois en bijzonders te bezichtigingen!

Naar boven