8-daagse fietsvakantie Italië - Sicilië | Sawadee Reizen

Vragen over de drukte op Schiphol? Meer info

< Terug naar resultaten

Fietsvakantie Italië (hotel) - Sicilië

Fiets door de Val di Noto en bezoek de filmset van Montalbano

8 dagen vanaf € 1.399

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Fietsvakantie in groepsverband door Italië
 • Inclusief 7 x ontbijt en 1 x diner
 • Bezoek aan de charmante barokke steden Modica en Noto
 • Fiets door prachtige landschappen en schilderachtige dorpjes
 • Bezoek de UNESCO Noto-vallei

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse fietsvakantie Italië (hotel) - Sicilië

Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie maak je kennis met het zuiden van Sicilië. Sicilië is niet alleen het grootste eiland in de Middellandse Zee, maar ook een van de meest fascinerende. Het ongelooflijk diverse erfgoed van beschavingen, waaronder de Feneciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen en Spanjaarden, hebben allemaal hun sporen nagelaten. Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie verkennen we het zuidoostelijke deel van het eiland, waarbij we door de barokke juweeltjes van Ragusa, Modica en Noto fietsen. We bezoeken een aantal locaties die het decor vormden voor de televisieserie Inspector Montalbano, voordat we eindigen in Syracuse, de oude Griekse hoofdstad. Langs de route genieten we van landschappen van landerijen, diepe kloven en dramatische kustlandschappen. Dat alles natuurlijk omlijist met fanastisch eten, de Siciliaanse keuken staat bekend als een van de beste in Italië.

 1. Dag 1 - Aankomst Catania, transfer naar Palazzolo Acreide
 2. Dag 2 - Plazollo Acreide - Modica
 3. Dag 3 - Modica - Marzamemi
 4. Dag 4 - Marzamemi, dagtocht naar Portopalo di Capo Passero
 5. Dag 5 - Marzamemi - Noto
 6. Dag 6 - Noto, dagtocht naar Cavagrande del Cassibile
 7. Dag 7 - Noto - Syracuse
 8. Dag 8 - Terugvlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8-daagse fietsvakantie Sicilië

Bezoek barokke steden charmante visserdorpjes

Tijdens deze fietsvakantie ontdekken we een paar zeer bijzondere barokke steden waaronder Noto, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, Modica gelegen in een vallei. Halverwege de reis verbiljven we twee nachten in de buurt van Marzamemi, een prachtig oud visserdorp.

Fiets door schilderachtige landschappen

Onderweg fiets je door een uniek moerasgebied, een ideale voederplek voor trekvogels onderweg tussen het Afrikaanse en Europese continent. We bezoeken ook een van de diepste kloven van Europa: de Cavagrande del Cassibile. De afwisseling met telkens nieuwe vergezichten fietsend langs de kust is heerlijk!

Geniet van de italiaanse keuken

De Siciliaanse keuken is een smeltkroes van verschillende culturen. Van de Arabieren tot de Noormannen. Het eiland zelf is ongelooflijk vruchtbaar en heeft het perfecte klimaat voor de teelt van verse producten zoals olijven, sinaasappels, citroenen, aubergines, tomaten, pistachenoten, amandelen, druiven en meer - en niet te vergeten alle zeevruchten, tonijn en zwaardvis gevangen vlak voor de kust. Het resultaat is een keuken die vers, gevarieerd en absoluut heerlijk is. 


Fietsvakantie Italië (hotel) - Sicilië

Fiets door de Val di Noto en bezoek de filmset van Montalbano

Fietsvakantie Italië
8 dagen vanaf € 1.399,-
Naar boven