< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Op reis met onze Belgische partner Anders Reizen
 • Ontdek het ongerepte landschap van China's mooiste provincie
 • Het dorp Shaxi dat langs de prachtige historische theeroute ligt
 • Ervaar het leven langs de Mekong Rivier
 • Trekking door het Meili-gebergte
 • Een bezoek aan de Baijisi-tempel
 • Wandelen langs de Tiger Leaping Gorge kloof
 • We proeven de sfeer in het dorp Lijiang

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst via Beijing naar kunming

  Vertrek in Brussel even na de middag via Beijing naar Kunming.

 • 2

  Kunming

  Aankomst ’s middags in Kunming. We gaan eerst naar het hotel om ons op te frissen en wat uit te rusten. Daarna hebben we tijd om rond te wandelen in Kunming, de provinciehoofdplaats van Yunnan die het afgelopen anderhalve decennium een spectaculaire ‘boom’ heeft gekend. Van de oude stadswijken blijft nog weinig over en er wordt nog verder gesloopt en gebouwd. Kunming staat ver af van de soberheid, soms armoede, die we later in de dorpen zullen vinden. 

 • 3

  naar Dali

  Yunnan staat bekend als de mooiste provincie van China: prachtige, gevarieerde landschappen, 26 verschillende etnische groepen en een zacht klimaat. Dit merk je vandaag onderweg naar Dali, thuis van het Bai-volk, maar je vind hier ook Han-Chinezen en Hui. De Hui zijn afstammelingen van Perzische handelaars op de zijderoute en nog steeds moslim. Dali heeft een geschiedenis van meer dan 1000 jaar en was onder andere de hoofdstad van het middeleeuwse koninkrijk Nanzhao. In de namiddag verkennen we de oude stad, 

 • 4

  naar Shaxi

  Na een bezoek aan de markt van Xizhou, gaan we op weg richting Shaxi, 100 km noordwaarts. Shaxi is het best bewaarde dorp langs de historische theeroute. Dit was een netwerk van wegen die Zuid-Yunnan verbond met o.a. Peking, Tibet en India. Onderweg werd uiteraard thee verhandeld, maar ook bv. zout en paarden. Shaxi was trouwens het centrum van de paardenhandel. In de namiddag bezoeken we Shibaoshan, een heilige berg met een rotstempel en 1000 jaar oude rotssculpturen. We rijden met de bus naar boven en keren te voet terug naar Shaxi, een opwarmertje voor morgen.

 • 5

  begin tweedaagse wandeltocht

  Na de ochtendmarkt in Shaxi, gaan we op weg voor een tweedaagse tocht in de heuvels rond Shaxi. Hier liep in vroegere tijden de route van de theekaravanen. Ons doel is het ongerepte Bai-dorp Mapingguan, ooit een belangrijke pleisterplaats op de karavaanroute. We overnachten er in een homestay en maken kennis met het dagelijks leven. Het contrast met Kunming kan niet groter zijn. 

 • 6

  terug naar Shaxi

  Op dag 6 keren we via een andere route langs een ander Bai-dorp naar Shaxi terug.

 • 7

  Tibet

  Vanuit Shaxi rijden we Tibetaanse gebied binnen. Hier is de bevolking van oorsprong traditioneel Tibetaans en bepalen boeddhistische kloosters, stupa’s en gebedsvlaggetjes het landschapsbeeld. We passeren langs de plaats waar de Yangtse-rivier een dramatische bocht maakt van bijna 180 graden (om uiteindelijk in Shanghai uit te monden). In Qizong bezoeken we de Bodhidarma-grot bovenop een berg en we overnachten in een Tibetaans klooster.

 • 8

  Tibet

  We rijden nu het gebied van de drie parallelle rivieren binnen, waar de Yangtse, de Mekong en de Salween op minder dan 100 km van elkaar stromen. Dit beschermd gebied kent ongeveer de hoogste biodiversiteit van China. 

  We overnachten in een ecolodge in de buurt van een Lisu-dorp, waar we in 1 uur omhoog naartoe wandelen. De Lisu komen hoofdzakelijk in Myanmar voor, maar je komt ze dus ook tegen in noordwest-Yunnan en noordoost-India.

 • 9

  Langs de Mekong-Rivier

  We rijden langs de Mekong-rivier in noordelijke richting. Onderweg passeren we een Tibetaans dorp waar de inwoners katholiek zijn. De kerk is ongeveer 100 jaar oud en werd gebouwd onder leiding van een Franse missionaris. Of we al dan niet het dorp kunnen binnen rijden, hangt af van de wegenwerken. Uiteindelijk komen we aan in Jiabi, waar we overnachten op de boerderij van de Tibetaanse schoonfamilie van onze begeleider.

 • 10

  begin 4-daagse wandeltocht

  De komende 4 dagen is het wandelen geblazen. We vertrekken vroeg in de ochtend uit Jiabe, steken de Mekong over en trekken via een 'geheime' vallei het Meili-gebergte in. Hier bevindt zich o.a. de Kawa Karpo, de hoogste berg van Yunnan (6740 m) en een heilige berg voor de Tibetaanse boeddhisten. Jaarlijks komen zo’n 20.000 pelgrims van over heel Tibet hierheen om rond de berg te wandelen (240 km!), de zgd. Kawa Karpo Kora.. 

 • 11

  wandeltocht, dag 2

  Wij doen de kora niet, maar maken wel mooie wandelingen in het gebergte dat als bijnaam 'het sneeuwgebergte' draagt en dat meer dan 13 pieken van +6000 m herbergt.

 • 12

  wandeltocht, dag 3

  Op ons pad liggen een waterval (3650 m) waarvan het water rechtstreeks uit de hemel zou gestroomd komen en het dus een must is om er onderdoor te lopen en van het water te drinken, een heilig bergmeer (3920 m) en een pas van 3700 m.

 • 13

  wandeltocht, dag 4, naar Degin

  Aan het einde van de trekking worden we opgepikt en naar Deqin gebracht, waar we overnachten in een hotel. 

 • 14

  naar Shangri-la

  Vandaag komen we op de hoogste plaatsen van de reis. We rijden over de 4390 m hoge bergpas van Baima Snow Mountain. In Benzilan gaan we lunchen en bezoeken we het oude nonnenklooster. Bij helder weer hebben we er een schitterend zicht op de Himalaya. Daarna rijden we verder richting Shangri-la (3160 m). Deze traditioneel Tibetaanse stad heet in het Tibetaans Gyalthang en ze werd later door de overheid herdoopt tot Shangri-la. We logeren in een guesthouse in de oude stad. (In januari 2014 vond hier een grote brand plaats; een tragische gebeurtenis maar restauratie is al goed gevorderd.)

 • 15

  Shangri-la / wandeldag

  We wandelen omhoog naar de Baijisi-tempel bovenop de berg achter de oude stad en bezoeken de grote gebedsmolen in het centrum. In de namiddag gaan we naar het Tibetaans klooster Ganden Sumtseling, gelegen op 5 km buiten de stad. Er wonen ca. 700 monniken en het staat bekend als ‘klein Potala’ (naar het klooster in Lhasa, Tibet). Tweede overnachting in Shangri-la.

 • 16

  wandeltocht Tiger Leaping Gorge, dag 1

  We rijden ongeveer 100 km naar het zuiden en vervoegen opnieuw de Yangtse-rivier. Na de lunch in Qiaotou (1900 m) op dag 16 start de ontdekking van een van de mooiste kloven ter wereld: de Tiger Leaping Gorge. We beginnen met een pittige klim tot boven in de kloof. We overnachten 2 x in een guesthouse.

 • 17

  wandeltocht Tiger Leaping Gorge, dag 2

  Op dag 17 dalen we weer af tot op de oever van de Yangtse en wandelen vervolgens nog een dag langs de rivier. Op die manier ontdekken we de kloof in al zijn aspecten, hoogtes en laagtes, terwijl we genieten van de mooie natuur en prachtige landschappen met besneeuwde bergen aan weerszijden van de kloof.

 • 18

  wandeltocht Tiger Leaping Gorge, dag 3 / naar Liang

  Op dag 18 worden we na de wandeling opgepikt en naar Liang gebracht, waar we overnachten in een hotel

 • 19

  Lijiang

  Vandaag doen we het rustig aan in Lijiang. Er is mogelijkheid om wat souvenirs te kopen en rond te wandelen in de oude stad van Lijiang. Oud-Lijiang werd zwaar beschadigd door de aardbeving van 1996 maar zeer mooi gerestaureerd. Sfeer is hier troef: restaurants en cafés versierd met rode lampions, klaterend water en brugjes alom en geen verkeer. Een beetje het Chinese Brugge! Voor de liefhebbers kan de begeleider een zalige voetmassage regelen. 

  In de namiddag bezoeken we per fiets het minder toeristische plekje Baisha, op 15 kilometer van Lijiang.

 • 20

  Transfer Lijang naar Kunming

  Vandaag vertrekken we vanuit Lijang naar Kunming

 • 21

  Terug naar Brussel

  Vanuit Kunming gaan we via Peking naar Brussel.

Wandelvakantie Yunnan, China's mooiste provincie

In samenwerking met Belgische partner Anders Reizen

China yunnan
21 dagen vanaf € 3.490
Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!