< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Brussel - Valetta

  Met een Avondvlucht gaan we Valetta. Hier hebben we een transfer naar St-Paul’s Bay, de baai langs het schiereiland Bugibba aan de noordkust. Op deze plek zullen we in totaal drie nachten blijven.

 • 2

  Bezoek Medina

  Vandaag gaan we naar Mtahleb, voor een wandeling langs de kust naar Bahrija. Onderweg opent zich een prachtig uitzicht over open valleien, terrasvormig aangelegde heuvels en kliffen die steil in zee duiken.

  Aan het eind van de middag bezoeken we Medina (‘stad’ in het Arabisch). De oude hoofdstad van Malta. Omdat de straatjes te smal voor het autoverkeer werd Medina vroeger ook wel de ‘Stille Stad’ genoemd. De oude Romeinse stad Melita werd door de Arabieren verkleind om beter te kunnen verdedigen. Het gedeelte van de stad tussen de nieuwe muren werd de ‘medina’ genoemd, de overige stadsdelen buiten de muren heette de ‘rabat’. Ronddolend door de smalle straatjes zien we mooie paleizen, kerkjes, kloosters en enkele kathedralen. Vanaf de vestingmuren van Medina is het uitzicht over heel het noordelijk deel van Malta en Valletta werkelijk fantastisch.

 • 3

  Dingli - Qawra

  Met privé vervoer gaan we naar de fotogenieke rotsformatie die de Blue Grotto heet, voor een wandeling langs de kust die ons uiteindelijk in Dingli brengt. We bereiken al snel de indrukwekkende tempels van Hagar Qim en Mnajdra. Zo’n 4000 jaar voor onze jaartelling begon men met de bouw ervan. Het waren de eerste tempels waarvan bekend werd dat ze gewijd waren aan een godin-moeder, waarvan beeldjes gevonden zijn. Ze wordt voorgesteld als een zwaarlijvige vrouw; dik zijn staat in veel culturen symbool voor overvloed en vruchtbaarheid.

  Onderweg naar het vissersdorpje Ghar Lapsi hebben we zicht op het eiland Filfla. Vanaf Ghar Lapsi lopen we langs steile kliffen terug omhoog naar Dingli. We genieten hier nog even van een mooi zicht op de hoofdstad en de omgeving.

  Transfer terug naar Qawra. 

 • 4

  Per boot naar Gozo

  Vroeg in de ochtend gaan we per boot naar zustereiland van Malta, Gozo. We passeren tijdens deze tocht het eiland Comino, gelegen tussen Malta en Gozo en bekend van zijn mooi 'Blue Lagoon’. Wellicht varen we enkele ‘luzzu' voorbij. Dit zijn kleurige vissersboten waarin het ‘oog van Osiris’ werd gekerfd en geschilderd. Osiris is de Egyptische god van de onderwereld met macht over het leven en de dood, het oogje zou de vissers beschermen tegen dood en onheil.

  Bij de aankomst in de haven van Mgarr krijgen we meteen een goed beeld van Gozo: authentieke dorpen,kapelletjes, huizen met platte daken, kleine velden en een grillige kustlijn met rustige haventjes. Ook vandaag gaan we wandelen. We maken een mooi trip langs de kust van de haven van Mgarr naar Dahlet Qorrot, een prachtige zanderige inham aan de noordoostkust. Deze wandeling kent soms wat klimwerk. 

  Tegen de avond aan rijden we naar Marsalforn, een visserdorpje en badplaats aan de noordkust. Hier zullen we de volgende drie nachten verblijven.

 • 5

  Naar Rabat of Victoria

  Korte wandeling via Xhagra naar Calypso panorama en Ramla Bay, het rode strand. 

  Transfer naar Rabat of Victoria, de hoofdstad van Gozo in het midden van het eilandje, en bezoek aan deze mooie stad die haar naam te danken heeft aan koningin Victoria, ter ere van haar zilveren jubileum in 1897. We wandelen langs het marktplein en de citadel met z’n 4 musea. De citadel werd gebouwd op het hoogste punt van het eiland ter verdediging tegen zeerovers en vrijbuiters. Die legden vaak aan in de natuurlijke haven van Gozo en kwamen dan in het binnenland op zoek naar water en voedsel.

  Na dit bezoek hebben we een transfer naar de kapel van Sint-Dimitri voor een kustwandeling langs de merkwaardige zoutpannen en steile kliffen (deze wandel is alleen mogelijk indien als het droog is). In de loop van de middag arriveren we in Marsalforn.

 • 6

  Munxar en Xlendi

  Per transfer naar Munxar en vervolgens een afdaling naar Xlendi. Dit is een baai aan de zuidkant van het eiland. We beklimmen de trap naar Wardija Point, met schitterend zicht op het 'Azur Window', een natuurlijke boog die door de golven uit de rotsen is ontstaan. De wandeling eindigt aan de westkust nabij  Dwejra, bekend voor z’n binnenzee en de Fungusrots. Dit ondiepe water ligt verborgen achter de rotsachtige kust en via kleine openingen in de rotsen staat het in verbinding met de Middellandse Zee. Deze locatie is erg spectaculair voor duikers. 

  Terug naar Marsalforn.

 • 7

  Met de boot terug naar Malta

  Vandaag trekken we indien mogelijk naar Comino en zeker voor bezoek naar La Valletta.

  We varen terug naar Malta. Als het weer het toelaat gaan we aan land op Comino voor een wandeling. Comino is mooi vanwege haar natuur, de ‘blue lagoon’ en de absolute rust - er wonen amper vijf mensen op het eiland. Dit gebied is ook een paradijs voor vogels.

  Indien de wandeling op Comino niet kan doorgaan door slechte weersomstandigheden, varen we direct door naar Valetta. Deze stad is strategisch sterk gebouwd op een landtong midden tussen twee diepe havengeulen. De straten zijn aangelegd volgens een rechthoekige patronen en de gebouwen in barokstijl. Valletta staat op de lijst van het Universeel Werelderfgoed van de UNESCO. Een bezoek aan het Grootmeesterspaleis, St. John’s Cathedral met het museum, de kerk van St. Paul’s Shipwreck en het Museum van Schone Kunsten maken deze stad erg spectaculair. De audiovisuele shows geven een goed overzicht van de geschiedenis van Malta. De ‘Malta Experience’ is de oudste en bekendste; hij bevindt zich in het oude ziekenhuis van de Johannieters, de Sacra Infermeria.

  We gaan weer logeren in het eerste hotel.

 • 8

  Bezoek Valetta of vissershaven in Massashlock

  Vandaag bezoeken we meer van Valetta of gaan we naar de vissershaven en markten in Massashlock.

  De transfer naar de luchthaven is na de lunch en de vlucht terug naar Brussel heeft als aankomst tijd 19:00 uur.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Bezoek aan de oude hoofdstad Medina
 • De Blue Grotto bij Dingli
 • Mooie boottocht van en naar zustereiland Gozo
 • Een bezoek aan Wardija Point, met schitterend zicht op ‘Azur Window’
 • Bezoek aan Comino (indien het weer het toe laat)
 • Valletta (Universeel Werelderfgoed van UNESCO)
 • Op reis met onze Belgische partner Anders Reizen

Wandelvakantie Malta & Gozo

In samenwerking met Belgische partner Anders Reizen

Wandelvakantie Malta
8 dagen vanaf € 1.440
Naar boven
 

Gezocht: Videoreporter
Ga jij met ons mee naar Indonesië?

Ben jij een kei in het maken van video’s én houd je van reizen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk een enthousiaste videoreporter die met ons meegaat naar het prachtige en veelzijdige Indonesië!