Resultaten worden geladen

Rondreis Benin

Ontdek al het moois van Benin tijdens een rondreis met Sawadee. Het land is heet en vochtig en heeft veel lagunes langs de kust. Ontmoet tijdens de reis verschillende bevolkingsgroepen, maak kennis met de voodoo cultuur en fetisj-krachten en bezoek de Monkey Sanctuary. De route eindigt aan de tropische kust waar je helemaal tot rust kan komen.   

West-Afrika 

Benin en Togo zijn twee aan elkaar grenzende landen aan de westkust van Afrika. West-Afrika biedt prachtige landschappen en unieke streken. In beide landen is het toerisme nog niet groot. Benin is ontstaan uit het koninkrijk Dahomey. In de 17e eeuw besloeg dit rijk een aanzienlijk deel van West-Afrika. Het was een welvarend koninkrijk dat slaven verhandelde aan de Europeanen. De kust van Benin en Togo staat bekend als de 'Slavenkust'. 

Bezoek het dorpje Ganvie 

Ganvie is een dorp op palen midden in het Nokoué meer. Het prachtige dorpje wordt ook wel beschreven als het Venetië van Afrika. De meeste bewoners leven er van vis. De huizen zijn van hout en steken boven het water uit. Het vervoer gaat enkel per boot, wegen zijn er niet. Ganvie is ontstaan toen de lokale bevolking rond de 16e en 17e eeuw vluchtte voor slavenhandelaren. Ze kwamen in het meer terecht en bouwden hier een nieuw bestaan op.


Naar boven