Fietsvakantie Frankrijk - Unieke fietsreizen met Sawadee

Vragen over de drukte op Schiphol? Meer info

Resultaten worden geladen

Fietsvakantie Frankrijk

Terwijl je op de fiets zit rij je door het prachtige natuurpark de Morvan, ook wel de berg van de Bourgogne genoemd. Je kan natuurlijk ook voor het klimwerk gaan en de hoogste col die in de Tour de France heeft gezeten proberen te trotseren tijdens een fietsvakantie. Historische overblijfselen van de rijke geschiedenis zijn overal terug te vinden in het landschap, maar ook de hedendaagse kunstwerken zijn in dit land te vinden, denk bijvoorbeeld aan het viaduct van Millau. 

Waarom een Fietsvakantie in Frankrijk?

Van het prachtige landschap in de Dordogne tot het zonnige Corsica. Wie een fietsvakantie door Frankrijk maakt komt langs vele prachtige natuurgebieden, heuvellandschappen en pittoreske dorpjes. Een ideaal land voor fietsers op zoek naar avontuur of juist een wat meer ontspannen fietsvakantie. Bij Sawadee boek je de meest uiteenlopende fietsreizen naar Frankrijk. Alle reizen zijn gericht op basis van zorgeloos kamperen. Dit betekent dat er een wagen meegaat voor de bagage, een monteur en een kok die je elke avond een heerlijke driegangenmaaltijd voorschotelt onder de gezamenlijke luifel. De plek waar groepsgenoten bij elkaar komen om de dag te bespreken en gezellig te eten en drinken.

Fietsen door de vele landschappen van Frankrijk

Van de hoge Alpen in het zuidoosten tot aan het wat vlakkere noorden van het land, Frankrijk heeft het allemaal. De fietsvakanties door Frankrijk kan je zo zwaar maken als je zelf wilt, tijdens de rustdagen door kan je ervoor kiezen om in het zadel te springen en om nog een stuk te gaan fietsen of je kan van de omgeving genieten. Wil je genieten van een wijntje in een van de vele wijngebieden of ga je toch voor een stukje schimmelkaas? Voor de echte schimmelkaas liefhebbers is een bezoek aan de grotten van Roquefort zeker aan aanrader. Ben je het fietsen even zat maar wil je wel gewoon actief bezig blijven? Dan raden wij je aan om even de benen rust te geven en die armspieren aan het werk te zetten. Frankrijk heeft vele rivieren waar je kan kanoën en kajakken.

Beklim La Bonette

Voor de echte klimmers tijdens de fietsvakantie is de bergpas la Bonette letterlijk een hoogtepunt dat niet mag ontbreken. Deze bergpas wordt vaak de hoogste col van Europa genoemd maar dat is niet helemaal waar. Het is echter wel de hoogste col die in de Tour de France heeft gezeten. Met een top van 2800 meter en een stijgingspercentage van 15% op het einde is deze col een flinke uitdaging.

Bekijk ook onze andere reizen naar Frankrijk per reissoort:

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 13 november
DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis aan voor ons grote Sawadee Reisevent op zondag 13 november en laat je inspireren door onder andere:

  • Lezingen van: Erica Terpstra & Sinan Can
  • De informatiemarkt en onze reisexperts

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.