Resultaten worden geladen

Rondreis Vietnam

In Vietnam ben je nooit ver van een Nationaal Park. Toen de overheid een paar jaar geleden besefte dat het niet goed ging met de prachtige Vietnamese natuur, ondernamen ze actie. Ze wezen veel natuurgebieden toe en bossen werden opnieuw beplant. Als je op rondreis gaat naar Vietnam is er dus genoeg natuur te zien. Misschien is het land niet zo bekend als de buurlanden Thailand en Indonesië, maar dat kan alleen maar in je voordeel werken. Wat moet je echt zien tijdens een rondreis in Vietnam?

Het land is erg bergachtig en láng – 1650 kilometer. Dat is ongeveer van Amsterdam naar Zuid-Spanje. Doordat het zo lang is, kent het verschillende klimaten en regio’s met bijbehorende landschappen. Daarom is er echt ongelooflijk veel te zien.

Wat wil je echt niet missen op een rondreis door Vietnam?

 • Bezoek de prachtige natuurparken zoals Phong Nha Ke Bang National Park, Ba Be, Cat Tien Nationaal Park, en Pu Luong Nature Reserve.
 • Halong Bay (of het minder bekende zusje Lan Ha Bay). Dit zijn geweldig hoge (kalksteen)rotsen vlak aan de kust in zee. Deze rotsen en spannende grotten zijn onderdeel van een groep van ruim drieduizend eilanden. Je hebt ze vast al eens op een foto gezien en Halong Bay is echt net een sprookje. Bezoek ook zeker de drijvende dorpen. Het zijn letterlijk drijvende huisjes bij elkaar en de bevolking leeft hier harmonieus samen met de zee, heel indrukwekkend!
 • Hoi Ai, de sfeervolste stad van Vietnam. Deze stad heeft de verschillende onafhankelijkheidsoorlogen overleefd en dat zie je terug in het straatbeeld.
 • Sapa, het bekendste bergdorp van Vietnam. Dit dorp heeft een prachtig uitzicht op de rijstvelden en valleien. Wil je meer rust? Bezoek dan Ha Giang.
 • Vissersdorpje en surfersparadijs Mui Ne. Het is de perfecte plek om te ontspannen.
 • De hoofdstad Hanoi. Deze stad is een van de oudste hoofdsteden ter wereld, en het centrum is echt een doolhof met smalle straatjes en een oude wijk. Verderop in de stad zie je weer grote, groene boulevards en koloniale gebouwen – een mooi contrast. Stap op een scooter en ontdek de stad als een echte Vietnamees.
 • Bezoek Hué, bekend vanwege de graftombes en de beste keuken van Vietnam.
 • De grootste grot ter wereld, de Son Doong grot. Deze grot is zo groot dat er nog steeds nieuwe diersoorten worden ontdekt, omdat het een heel eigen ecosysteem heeft.
 • Ontdek de waterwereld van de Mekong Delta, vol met kleine kanalen die je langs rijstvelden en suikerrietplantages voeren. Mis de rivierdorpen en drijvende markten niet.

Veiligheid in Vietnam

Over het algemeen is Vietnam een veilig land om te reizen. Het land heeft een stabiele politieke situatie en een laag criminaliteitsniveau.

De belangrijkste feiten over Vietnam

Vietnam is een land met veel gezichten en je zult je verwonderen over de vriendelijke mensen en de schoonheid van het land. Wat moet je weten voordat je naar Vietnam afreist?

Taal: In Vietnam spreekt men Vietnamees. Hoewel het een lastige taal is, is het altijd leuk om wat woordjes Vietnamees te leren. Verder kun je in toeristische gebieden vaak goed terecht met Engels en soms Frans.

Hoofdstad: De hoofdstad van Vietnam is Hanoi. De stad heeft ruim 7,5 miljoen inwoners. Ho Chi Minhstad (vroeger bekend als Saigon) is iets groter. Vietnam is een lang land. Hanoi ligt helemaal in het noorden, Ho Chi Minhstad helemaal in het zuiden.

Bestuursvorm: Vietnam is een volksrepubliek met een eenpartijstelsel. Een afwijkende mening wordt over het algemeen niet geaccepteerd.

Inwonersaantal: Vietnam heeft bijna honderd miljoen inwoners. Het land is acht keer groter dan Nederland.

Munteenheid: De munt van Vietnam is de dong.

Tijdzone: UTC+7. Tijdens onze zomertijd is het in Vietnam vijf uur later dan in Nederland, tijdens onze wintertijd is het zes uur later.

Stekkers en stopcontacten in Vietnam: De Nederlandse stekkers passen in het stopcontact in Vietnam. Je hebt dus geen reisstekker nodig.

Veelgestelde vragen over een rondreis in Vietnam

Ontdek belangrijke informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over een rondreis in Vietnam.

 • Hoe lang is het vliegen naar Vietnam?
  Een vlucht naar Vietnam duurt tussen de veertien en negentien uur, afhankelijk van je bestemming en overstap (er is geen directe vlucht vanaf Amsterdam).
 • Heb je coronavaccinaties nodig voor Vietnam?
  Op dit moment heb je geen vaccinatie nodig. Dit kan wijzigen, dus bekijk altijd de laatste informatie op de officiële website voor toerisme in Vietnam.
 • Welke andere vaccinaties heb je nodig voor een rondreis door Vietnam?
  Het wordt aangeraden je te vaccineren tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je uit een risicoland voor gele koorts komt.
 • Is er malaria in Vietnam?
  Ja. In sommige delen van Vietnam kan malaria voorkomen. Bekijk goed welk gebied je bezoekt en neem voorzorgsmaatregelen.
 • Is Vietnam veilig als single vrouw?
  Vietnam wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor vrouwelijke reizigers. Net als bij reizen naar andere landen, is het belangrijk om rekening te houden met de lokale cultuur en gebruiken, gepaste kleding te dragen om respect te tonen voor de plaatselijke gewoonten.
 • Kun je in Vietnam water uit de kraan drinken?
  Nee, je kunt geen kraanwater drinken. Koop mineraalwater in flessen. Let bij het kopen van flessenwater op dat de fles nog is verzegeld.
 • Wat is het noodnummer in Vietnam?
  Het algemene noodnummer is 112. Je kunt ook specifiek bellen naar de politie (113), de brandweer (114) of de ambulance (115).

Voor wie is een reis naar Vietnam interessant? 

Vietnam is een geweldig divers land. Het is zeker aan te raden voor iedereen die iets bijzonders zoekt. Het land is goed te bereizen met kinderen – alle basisproducten zijn te koop. Ook voor mensen die minder avontuurlijk zijn is Vietnam een goede optie. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wilt. Bij elke Sawadee-groepsreis kun je zien hoe intens een vakantie is. Zo weet je zeker dat je de juiste reis kiest.

Bekijk onze reizen naar Vietnam per reissoort:

Naar boven