Achtergrond Laos 

Laos ligt in het continent Azië en geografisch gezien ten westen van Vietnam. Het land heeft geen kustlijn en is bijna zes keer groter dan Nederland. Het land heeft China, Thailand, Cambodja, Myanmar en Vietnam als buurlanden. De hoofdstad van Laos is Vientiane. Het landschap van Laos bestaat voornamelijk uit ruige en ruwe bergen die begroeid zijn met uiteenlopende planten en bomen. 

Geschiedenis 

In 1893 werd Laos binnengedrongen en veroverd door de Fransen, waarna het werd toegevoegd aan de kolonie die de Unie van Indochina werd genoemd. Nadat de rechtse regering omver werd geworpen door een staatsgreep ontstond binnen korte tijd de tweede Indo-Chinese oorlog, ook wel bekend als de Vietnamoorlog. Kort na de oorlog, in 1975, werd de Democratische Volksrepubliek Laos uitgeroepen. 

Bevolking 

In Laos leven bijna 7 miljoen mensen. De grootste religie is het boeddhisme. De taal die wordt gesproken in Laos is Laotiaans of Lao. Deze taal heeft overeenkomsten met de Thaise en Chinese taal. In totaal worden er meer dan 80 talen gesproken in Laos.

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Laos

Over Laos

Laos ligt in het continent Azië en geografisch gezien ten westen van Vietnam. Het land heeft geen kustlijn en is bijna zes keer groter dan Nederland. Het land heeft China, Thailand, Cambodja, Myanmar en Vietnam als buurlanden. Sawadee biedt rondreizen door Laos meestal in combinatie met een rondreis door Cambodja aan.

Wist je dat...

 • Het geloven in geesten in Laos de normaalste zaak van de wereld is?  
 • De leefstijl in Laos draait om het relaxte tempo? Niemand hoor je klagen als de bus wat later komt en ruzie zal je niet snel zien op straat. 
 • Het Laotiaanse nieuwjaar wordt gevierd in april? Het feest wordt gevierd door andere mensen nat te maken met bijvoorbeeld een waterpistool en daarbij een gelukkig nieuwjaar te wensen.
Er zijn 5 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Laos & Cambodja Het leven langs de Mekong
  • Ontdek de mooiste bekende en onbekende hoogtepunten van Laos en Cambodja
  • Tweedaagse boottocht over de Mekong naar de koningsstad Luang Prabang
  • Geniet van een dag heerlijk relaxen op het karakteristieke Khone Island
  23 dagen
  vanaf € 2.159,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Laos & Cambodja Tempels, jungle en kleurrijke bergstammen
  • Unieke route met bekende hoogtepunten en minder bezochte gebieden
  • Mogelijkheid om Angkor Wat en de Killing Fields te bezoeken
  • Verblijf in Hinboun Nationaal Park met bezoek aan de beroemde Khong Lor grot
  30 dagen
  vanaf € 2.699,- € 2.649,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Indochina Hoogtepunten Pop-Up Het beste van Laos, Vietnam en Cambodja
  • Ontdek de mooiste hoogtepunten van Laos, Vietnam en Cambodja
  • Originele route door Indochina met perfecte afwisseling tussen steden en natuur
  • 2-daagse boottocht door het grandioze natuurgebied Halong Bay
  22 dagen
  vanaf € 2.298,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Indochina Koloniale grandeur en natuurschoon
  • Originele en complete route door Indochina met perfecte afwisseling tussen steden en natuur
  • Tweedaagse boottocht over de Mekong naar de koningsstad Luang Prabang
  • Veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen

  Gegarandeerd vertrek op:
  07 jan - alle vertrekdata

  Nieuwe reis
  29 dagen
  vanaf € 2.698,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  07 jan - alle vertrekdata

 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Hoogtepunten Rondreis Laos

Pakbeng en Mekong

Een bijzondere ervaring is om per boot langzaam naar Pakbeng te varen. Nadat jullie de Vredesbrug tussen Thailand en Laos zijn overgestoken gaan jullie aan boord van deze ‘Slow Boat’. Onderweg vertelt de gids allerlei interessante verhalen over het leven op en naast de Mekong rivier en gaan jullie zelfs aan land om in een dorpje het Kamu volk te ontmoeten. 

Luang Prabang 

Luang Prabang wordt door veel mensen gezien als een van de mooiste steden om te bezoeken bij een reis door Zuidoost Azië. Voor natuurliefhebbers zijn er de schitterende Kuang Si watervallen waar jullie lekker kunnen zwemmen. Jullie kunnen je laten vervoeren per tuktuk of zelf op een mountainbike stappen. Wie zich meer wil verdiepen in de cultuur kan een van de bijzondere tempels in het gebied bezoeken. 

Siem Reap 

Het sfeervolle stadje Siem Reap staat bekend om de grote tempels die er in de omgeving verspreid staan. De Angkor Wat en Angkor Tom zijn twee van die tempels. Omdat de tempels er al eeuwen staan en boomwortels bovengronds hun weg zoeken langs de muren ademen deze tempels een sprookjesachtige sfeer. Vergeet vooral aan het einde van de dag niet om te kijken naar de zonsondergang bij de Angkor Wat. Dit is een ervaring om niet te vergeten.

Beste reistijd Laos

Het is in Laos vrij warm. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30 °C en 's avonds koelt het iets af. Tijdens de maanden juli en augustus is het de tijd van de moesson (regen). Het reizen is goed mogelijk want het regent zelden de hele dag, meestal betreft het een enorme bui die een uur of twee duurt (voornamelijk in de namiddag, 's avonds en ‘s nachts). Cambodja is het hele jaar door warm, maar vooral in de zomer omdat het dan relatief vochtig is. 

image

Reistips Rondreis Laos

Doi Suthep 

Nadat jullie met de prachtige zogenaamde ‘slangentrap’ naar boven zijn gewandeld komen jullie uit bij de Doi Suthep. Dit enorme goudkleurige bouwwerk is op zijn zachtst gezegd opvallend omdat het uittorent boven de rest van de gebouwen. Vanaf de Doi Suthep kunnen jullie genieten van een schitterend uitzicht over de rest van het gebied. 

Excursie Chiang Mai 

Hebben jullie zin in een avontuurlijke activiteit, ga dan op excursie in Chiang Mai. Jullie kunnen kiezen voor een tocht waarbij je onder begeleiding de diepe jungle van Thailand ontdekt. Een stapje verder is de Canopy Tour waarbij jullie aan kabels langs boomtoppen naar beneden razen. 

Kuang Si 

Voor de echte liefhebbers van de natuur is een fietstocht naar de Kuang Si watervallen een absolute aanrader. Natuurlijk kunnen jullie ook per tuktuk dit prachtige gebied verkennen en een duik in het heldere water nemen. 

Bang Bao 

Wij Nederlanders staan vooral bekend om de manier waarop we het water achter onze dijken houden en onze huizen een droge ondergrond garanderen. In Bang Bao gaan ze hier net even iets anders mee om. In plaats van de huizen op het land te bouwen staan vrijwel alle huizen van het dorp op palen boven de zee gebouwd. Een bijzonder gezicht!

Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon