Resultaten worden geladen

Familiereis Indonesië

Tijdens een familiereis door Indonesië bezoek je een aantal prachtige eilanden zoals Java, Lombok, Bali en Sumatra. De eilanden van Indonesië zijn zeer gevarieerd wat betreft taal, godsdienst en etniciteit. Maar in één opzicht zijn ze allemaal gelijk: je vindt er prachtige stranden. Met een kustlijn van 55.000 kilometer zal je tijdens je reis door Indonesië zeker geen moeite hoeven doen om een geschikte strandlocatie te vinden. Van de toeristische stranden op Bali tot de tropische Gili eilanden, voor ieder wat wils. Naast een aantrekkelijk kustgebied bestaat het landschap van Indonesië uit tropische regenwouden, savannebossen, vulkanen, moerasgebieden, rijstvelden en prachtige koraalriffen. Tijdens een rondreis maak je kennis met deze diversiteit aan landschappen, de lokale bevolking en uiteenlopende culturen. Ontdek kleurrijke steden, vol gezellige marken en geurende eetstalletjes, en ervaar het dagelijks leven in Indonesië. 

Waarom op familiereis naar Indonesië?

Een reis door Indonesië

is een avontuur voor de hele familie. Ga mee met een avontuurlijke jeeptocht naar de Bromo vulkaan en verken al snorkelend de onderwaterwereld van De Kleine Sunda Eilanden. Terwijl je tussen de rijstvelden door fietst, spot je orang-oetangs en sta je oog in oog met een komodovaraan! Indonesië is een zeer populaire reisbestemming voor families met kinderen van 7 - 18 jaar. Naast de diversiteit in natuur en cultuur die je tijdens een familiereis Indonesië ervaart, zijn er ook veel activiteiten speciaal voor de kinderen:

Snorkelen in Indonesië

Naast de prachtige natuur op het vaste land, is de azuurblauwe zee niet te missen tijdens jullie familiereis Indonesië. Maak kennis met het veelzijdige en kleurrijke zeeleven en waan jezelf letterlijk in een tropisch aquarium. Eenmaal aangekomen op het strand, rennen kinderen vaak vooruit om als eerst de zee te ontdekken. Na een korte tijd komen ze razend enthousiast terug om aan de ouders te vertellen wat ze allemaal gezien hebben. Vaak is de heldere zee en het prachtige koraalrif te verleidelijk om over te slaan. Pak daarom je duikbril en snorkel en ontdek al snorkelend de wonderenwereld van het koraalrif!

Wildlife van Indonesië

De familiereizen naar Indonesië zitten boordevol verrassingen. Naast de vele natuur en cultuur, maak je kennis met de wilde dieren van het land. Komodovaranen die tot drie meter lang kunnen worden, orang-oetangs, dolfijnen en olifanten zijn slechts een kleine opsomming van de wilde dieren die in het land leven en die je misschien wel tegenkomt!

Beklim samen met de kinderen de Bromo-vulkaan

De bus wordt verruild voor stoere jeeps, waarin de tocht richting de Bromo-vulkaan begint. Terwijl je gezamenlijk achterin staat, maken we een tocht door het ruige vulkaanlandschap tussen de Bromo en de Semeru. Bij het beginpunt van de trekking verlaat iedereen de terreinwagen en begint de afdaling in de grote krater, waar de Bromo in ligt. De wandeltocht van drie uur over een zwart gestolde lavazee is een bijzondere ervaring. De ondergaande zon met het adembenemende landschap op de achtergrond mag je zeker niet missen!

Wandelen door de rijstvelden!

Veel plaatsen in Indonesië bieden de mogelijkheid om door de groene rijstterrassen en traditionele dorpjes te wandelen. Tijdens de wandeling door de rijstvelden naar Gili meno, komen er enthousiaste kinderen langs die graag wat Engelse woorden willen leren. Misschien spreek je een woordje Engels en leg je op die manier contact met de lokale jeugd. Het laatste gedeelte van de reis gaat door het bos, waar onder een waterval gedoucht en gezwommen kan worden!

Bekijk onze reizen naar Indonesië per reissoort:

Naar boven