Resultaten worden geladen

Rondreis Zweden

Zweden staat bekend om zijn diverse natuur die je zult ontdekken tijdens een rondreis door dit land. Van prachtige uitgestrekte naaldbossen, beboste heuvels tot talloze indrukwekkende meren. Voor elke liefhebber van natuur is hier wel iets te vinden! In elk seizoen is de natuur van Zweden namelijk heel verschillend. 

Bewonder op onze rondreizen het winterse landschap van bevroren meren en besneeuwde dennenbomen, laat je in de herfst verrassen door de prachtige rood-en geelgekleurde bossen of zie hoe de natuur ontwaakt in de lente. Als je in de winter een groepsreis naar Zweden maakt, kun je het Noorderlicht in Zweeds Lapland vol prachtige groengekleurde luchten aanschouwen. 

Actieve Rondreis Zweden

Ook voor liefhebbers van een actieve rondreis is in Zweden genoeg te beleven. Maak een stevige wandeltocht langs watervallen of door beboste heuvels, geniet van een meerdaagse kanotocht over prachtige meren of verken de oeroude bossen op een mountainbike. Daarna kun je uitrusten in de sauna of in een traditionele Zweedse tent voorzien van een houtkachel.

Adembenemende natuur van Zweden

Wanneer je Zweden-liefhebbers vraagt wat hen nou zo aantrekt aan dit Noord-Europese land, is het antwoord steevast: de natuur! Van hoge, alpiene bergtoppen en woeste rivieren in het noorden tot eindeloze stranden in het zuiden; de Zweedse natuur is enorm divers. Veel van deze natuur is te zien in de nationale parken. In feite is Zweden één groot nationaal park; het totale oppervlak van alle 29 parken is namelijk ruim 732.000 hectare!

Ontmoet de gastvrije bevolking 

Hoewel een mooie natuur, leuke activiteiten en de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt belangrijke factoren voor een geslaagde vakantie zijn, is een gastvrije buur ook altijd mooi meegenomen. De Zweden staan erom bekend enorm vriendelijk en behulpzaam te zijn. Verdwaald? Spreek een oude dame langs de weg aan en ze vertelt je ook direct waar je het beste boodschappen kunt doen, waar de kapper zit en waar je eventueel kunt tanken. Het moge duidelijk zijn: de Zweden houden wel van een babbeltje en zijn altijd bereid om toeristen een handje te helpen.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven