Resultaten worden geladen

Rondreis Sri Lanka 

Ontdek deze parel in de Indische Oceaan; het prachtige eiland Sri Lanka. Een rondreis door Sri Lanka brengt je langs uitgestrekte en verlaten stranden, authentieke theeplantages, traditionele dorpjes, indrukwekkende landschappen en tropische bossen. Spot olifanten tijdens een jeepsafari in Udawalawe Nationaal Park, breng een bezoek aan het schildpaddenopvangcentrum van Kosgoda en verdiep je in de fascinerende cultuur van het mooiste eiland van Azië. Het culturele erfgoed wat dit eiland rijk is, zal je doen verbazen. Bezoek bijvoorbeeld de meditatiegrotten van het boeddhistisch bedevaartsoord Mihintale, dwaal rond in de historische stad Anuradphapura en ontdek de ruïnes van de paleizen van koning Kasyapa. Sri Lanka is een ideale groepsreisbestemming, vanwege de afwisselende natuur en de indrukwekkende cultuur. Een perfect land voor een rondreis.

Sri Lanka op zijn mooist 

Sri Lanka is een eiland van diversiteit, een eiland waarin je een verzameling van de meest gunstige klimaten vind. Op het strand heb je een tropische hitte waarna je vervolgens naar de mistige heuvels van de hooglanden of "Upcountry", zoals dat heet in Sri Lanka, kunt gaan. Sri Lanka heeft een rijke cultuur en vele heilige plaatsen. Je hebt veel oude steden en theeplantages.

Op onze rondreis zie je de oude steden, rock forten en grottempels van de beroemde culturele driehoek van het eiland. Je kan ook een bezoek brengen aan de kruidentuinen, theeplantages en nationale parken. Ook is er de mogelijkheid om te ontspannen op een van de vele mooie zonovergoten stranden van Sri Lanka. 

Geschiedenis van Sri lanka 

Sri Lanka heeft meer dan 2550 jaar ononderbroken geschiedenis geschreven. Eén van de meest bekende is de Ramayana waarin het eiland werd aangeduid als Lanka. Dit was het eiland van de koning Ravana. 

Het boeddhisme werd geïntroduceerd in het begin over het midden van de 3e eeuw voor Christus, en een grote beschaving ontwikkeld op steden als Anuradhapura (koninkrijk van c. 200 voor Christus tot c. 1000 AD) en Polonnaruwa (c. 1070-1200). Andere opmerkelijke maar meer recente koninkrijken zijn Dambadeniya, Yapahuwa, Gampola, Kandy en Jaffna Kingdoms. 

Gedeeltelijk bezet door de Portugezen in de 16e eeuw en door de Nederlanders in de 17e eeuw werden de kustgebieden afgestaan aan de Britten in 1796. Dit werd in 1802 een Britse kolonie. Het hele eiland werd afgestaan aan de Britten in 1815. Aangezien Ceylon onafhankelijk werd in 1948 veranderde het eiland de naam naar in Sri Lanka (1972).

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven