Resultaten worden geladen

Rondreis Zanzibar

Neem deel aan deze groepsrondreis en ontdek het prachtige Zanzibar. Tijdens de reis ga je op avontuur met een internationale groep. Zanzibar staat bekend als een echt vakantieparadijs en behoort tot een eilandengroep. Deze eilanden zijn heel rijk aan specerijen en worden daarom ook wel de specerijeneilanden genoemd. Op en rondom Zanzibar zijn veel bezienswaardigheden. Dichtbij het eiland lig Prisoner Island. Hier werden vroeger gevangenen vastgehouden. Later diende het eiland als quarantaine gebied voor verschillende ziektes. Tegenwoordig zijn er landschildpadden te bewonderen. Een andere bezienswaardigheid is Josani Forest. Dit is een jungleachtig bos waar veel apen leven. 

Zanzibar 

Zanzibar is een eiland voor de kust van Afrika en is onderdeel van Tanzania. Het eiland kenmerkt zich door helderblauw water, parelwitte zandstranden, palmbomen en een indrukwekkend onder water leven. Als je op Zanzibar bent kan duiken of snorkelen niet ontbreken. In het helderblauwe water is enorm veel te zien. Je kan er veel tropische vissen en kleurrijk koraal spotten. Door de ligging van het eiland en het tropische klimaat op Zanzibar, is het een bijzonder groen eiland met allerlei unieke dier- en plantensoorten. 

De verschillende culturen in Stonetown 

Door de eeuwen heen is het eiland in handen van verschillende landen geweest. Al deze landen hebben hun sporen achtergelaten. Tijdens een wandeling door Stonetown zijn de verschillende cultuurinvloeden goed zichtbaar. Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van Zanzibar is het paleis van de sultan zeker een bezoek waard. Tot halverwege de vorige eeuw is het paleis de woonplaats geweest van de sultan van Oman en Muscat wanneer ze op Zanzibaar verbleven. Een andere culture bezienswaardigheid in Stone Town is The Old Fort. Dit is het oudste gebouw van de stad waar de invloeden van de Arabieren goed zichtbaar zijn. Het wordt ook wel het Arabische fort genoemd.    

Naar boven