23-daagse familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar | Sawadee
< Terug naar resultaten

Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Dieren spotten en chillen in het paradijs

23 dagen vanaf € 4.899 p.p.

Bijkomende kosten €18,25
p.p. o.b.v. 4 personen

Waarom deze reis?

 • Inclusief 2 dagen in het fantastische Masai Mara Nationaal Park t.w.v. € 400,- p.p.
 • Meerdere gamedrives in prachtige nationaal parken
 • Afwisseling tussen fijne hotels en kamperen
 • Verblijf in of nabij de parken "tussen de dieren"
 • Met stoere 4x4 jeeps de Ngorongoro krater in

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  2 van 5

Route 23 daagse Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Tijdens deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar reis je langs de mooiste en meest afwisselende landschappen van Afrika. Je gaat op safari in de wildrijke natuurparken Serengeti, Samburu, Masai Mara en Nakuru. Hier zie je zebra's, giraffen, gnoes en flamingo's en misschien ook wel leeuwen! We bezoeken de Ngorongorokrater, waar hyena's, nijlpaarden, neushoorns en luipaarden in afzondering leven. Daarnaast heb je de kans om de Samburu en Maasai stammen te ontmoeten. Tijdens een dorpswandeling in Mto wa Mbu maak je kennis met het lokale leven en lunch je bij de mensen thuis. We eindigen op het exotische eiland Zanzibar, waar je kunt duiken of snorkelen.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Nairobi
 2. Dag 2 - naar Mount Kenya
 3. Dag 3 - naar Samburu reservaat
 4. Dag 4 - Samburu / gamedrives
 5. Dag 5 - naar Thomson Falls
 6. Dag 6 - naar Lake Nakuru Nationaal Park / gamedrives
 7. Dag 7 - naar Lake Naivasha / vrije dag
 8. Dag 8 - naar Masai Mara / gamedrive
 9. Dag 9 - Masai Mara / gamedrives
 10. Dag 10 - Via Masai dorp naar Kisii
 11. Dag 11 - naar Busumi (Victoriameer)
 12. Dag 12 - Busumi / vrije dag
 13. Dag 13 - naar Serengeti Nationaal Park / gamedrives
 14. Dag 14 - Serengeti Nationaal Park / gamedrives
 15. Dag 15 - via de Ngorongoro krater naar Mto Wa Mbu
 16. Dag 16 - Mto Wa Mbu / Puur Sawadee - koffie excursie
 17. Dag 17 - naar Arusha | fietstocht Mto Wa Mbu
 18. Dag 18 - vlucht naar Stonetown
 19. Dag 19 - Zanzibar / vrije dag
 20. Dag 20 - Zanzibar / vrije dag
 21. Dag 21 - Zanzibar / vrije dag
 22. Dag 22 - vlucht naar Amsterdam
 23. Dag 23 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Kenia, Tanzania en Zanzibar, 23 dagen

Hoeveel dieren tel jij? 

Een avontuurlijke familiereis door twee prachtige landen: Kenia en Tanzania. Je beleeft de ware safari-ervaring met gamedrives door nationale parken en overnachten tussen het wild. Tijdens deze familievakantie in Kenia en Tanzania slaap je afwisselend in tenten en hotels. Bij de kampeerovernachtingen deel je het sanitair. Houd er rekening mee dat de voorzieningen op de kampeerplekken vaak minimaal zijn! Je moet je eigen tent opzetten, afbreken en meehelpen bij het in- en uitladen van de truck. Tijdens de safari's maken we gebruik van een safaritruck, het ideale vervoermiddel op ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika. In de truck is plaats voor maximaal 24 personen. Het uitzicht op de omgeving en de dieren is prima. Van Arusha naar Zanzibar maken we gebruik van een binnenlandse vlucht om een zeer lange saaie reisdag te voorkomen. Daarnaast is het uitizcht vanuit het vliegtuig schitterend!

Familiereis Kenia en Tanzania: slapen onder de sterren terwijl de dieren om je heen scharrelen

Tijdens deze familiereis door Kenia en Tanzania trekken we eropuit in een stoere safari truck en kamperen we soms in de vrije natuur. ’s Nachts, onder de indrukwekkende sterrenhemel, horen we de geluiden van de wilde dieren om ons heen. Dat is best spannend - maar zo voel je je wel echt in Afrika! Terwijl je samen met een stoere Samburu-krijger, gekleed in roodgeblokte dekens, bij het kampvuur zit, hoor je waarschijnlijk de hyena’s giechelen, de leeuwen brullen en....is dat nou een stekelvarken? Of toch een olifant?

Op avontuur in het geweldige Masai Mara Nationaal Park

We verblijven 2 volle dagen in het bijzondere Masai Mara, een bestemming die de harten van avonturiers sneller doet kloppen. In dit unieke park hebben we de kans om de 'Big Five' te spotten en kunnen we getuige zijn van de adembenemende Grote Trek, een van 's werelds meest spectaculaire natuurlijke evenementen. Wat we ook zullen zien, de camera zal overuren maken om al het prachtigs dat de Masai Mara te bieden heeft vast te leggen!

Slapen in hotels, avontuurlijk kamperen en vliegen!

Tijdens deze avontuurlijke rondreis verblijf kampeer je op de meest spectaculaire plaatsen en overnacht je meerdere nachten in hotels. Bij veel andere Kenia en Tanzania Safari reizen overnacht je doorgaans bijna alleen maar in tenten. Dat is bij deze reis anders. Wij combineren kamperen met hotelovernachtingen! Daarnaast vliegen wij van Arusha naar Zanzibar. Dit scheelt veel tijd en daarnaast is het gedeelte Arusha-Zanzibar een stuk minder interessant dan de rest van Tanzania. 

Kennismaking met de lokale bevolking

In het vruchtbare gebied net voorbij Karatu neemt een lokale gids je mee naar koffieplantages. In de ochtend kun je in Mto Wa Mbu deelnemen aan een wandel of fietstocht waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen. Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking.

Zanzibar: Tanzania's exotische specerijeneiland

Het paradijselijke eiland Zanzibar is de perfecte afsluiting van deze reis. We vliegen vanuit Arusha naar Stonetown om een lange, vermoeiende en onnodige reisdag te voorkomen. In een uurtje zijn we op het paradijselijke eiland. Vanuit een comfortabel hotel kun je gaan duiken of snorkelen.Of verdwaal in het doolhof van smalle steegjes achter de paleizen van de historische hoofdstad Stonetown.

Wat is een Avontuur Plus reis?

Deze familiereis door Kenia, Tanzania en Zanzibar is een Avontuur Plus reis. Kort gezegd houdt dat in: terug naar de basis! De cultuurverschillen, de landschappen, de indrukken, de afstanden én het avontuur: deze reizen gaan een stapje verder. Off the beaten track is geen loze kreet. De ene keer was je je in een rivier en is een bladerdak het enige onderdak. Een andere keer klim je uren voor dat ene uitzicht of ervaar je de eindeloosheid van de woestijn. Het kost moeite en tijd om de mooiste plekken te bezoeken, maar de beloning is vaak overweldigend. Voor deze (kampeer)reizen is het belangrijk een flexibele instelling en een gezonde dosis incasserings- en aanpassingsvermogen te hebben. Door het avontuurlijke karakter van de reis kan het programma soms afwijken van wat beschreven is.

Familiereis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Dieren spotten en chillen in het paradijs

image
23 dagen vanaf € 4.899 p.p.

Bijkomende kosten €18,25
p.p. o.b.v. 4 personen

Avontuur-Plus
Naar boven