Resultaten worden geladen

Rondreis Marokko

Marokko is net een land uit een sprookje van duizend-en-een-nacht. Een beetje magie, mysterie en prachtige steden en het plaatje is compleet. De vriendelijke bevolking, de mooie landschappen, het lekkere eten én de korte vlucht maken het een onvergetelijke ervaring. Denk je dat je Marokko een beetje kent? Vergeet alles wat je dacht want je zult compleet verrast worden tijdens een rondreis door Marokko.

Wat moet je echt zien en doen in Marokko?

 • Hoewel je er waarschijnlijk niets van verstaat, is het echt een spannende ervaring om bij een Berberse verhalenverteller aan te schuiven op het Djemaa el-Fna-plein in Marrakech. Goed verhalen vertellen is een werkelijke kunst en de verhalen worden van generatie op generatie doorgegeven.
 • Het hele Djemaa el-Fna-plein is verder echt aan te bevelen. Je waant je in een sprookje met rokende etenstentjes, goochelaars, slangenbezweerders, waarzeggers, en gelukszoekers.
 • Eet sardientjes, want Marokkaanse vissers vangen de meeste sardines ter wereld.
 • Bezoek de Hoge Atlas. Met een trektocht door dit gedeelte van het Atlasgebergte zie je de onaangetaste cultuur van de Berbers. Je komt hier langs bergweiden waar je herders met grazende kuddes aantreft, loopt door groene oases en uitgestrekte fruitplantages.
 • Ga naar een van de vier Koningssteden (of allemaal): Marrakech, Fès, Meknès en Rabat zijn de vier Koningssteden. Deze steden zijn allemaal uniek en interessant. Ze hebben allemaal een ommuurde binnenstad – de medina. Hier vind je mysterieuze straatjes, levendige bazaars, sprookjesachtige poorten en prachtige tuinen.
 • Bezoek de Sahara-woestijn: Maak een tocht door de zandduinen en tel de sterren in de nachtelijke woestijn.
 • Maak een Instagramwaardige foto in de blauwe stad Chefchaouen.

Veiligheid in Marokko

Over het algemeen is Marokko een veilig land om te reizen. Het land heeft een stabiele politieke situatie en een laag criminaliteitsniveau.

Belangrijke feiten over Marokko

Marokko is een land met veel gezichten en je zult je verwonderen over de vriendelijke mensen en de schoonheid van het land. Wat moet je weten voordat je naar Marokko afreist?

Taal: In Marokko zijn er twee officiële talen: Arabisch en Berbers. Het klassiek Arabisch is echter anders dan het Arabisch dat ze in Marokko spreken (wat meer een mix van Arabisch, Frans, Spaans en Berbertalen is). Verder wordt er veel Frans gesproken en hebben veel stammen hun eigen taal. Leer alvast wat woordjes Arabisch of Berbers om de harten van de lokale bevolking te veroveren.

Hoofdstad: De hoofdstad van Marokko is Rabat. De stad heeft bijna 1,5 miljoen inwoners. Casablanca is veel groter met 3,5 miljoen inwoners.

Bestuursvorm: Marokko is een constitutionele monarchie. De koning is Mohammed VI.

Inwonersaantal: Marokko heeft bijna 38 miljoen inwoners. Het land is elf keer groter dan Nederland.

Munteenheid: De munt van Marokko is de dirham.

Tijdzone: UTC+1. Tijdens onze zomertijd is het in Marokko even laat als in Nederland, tijdens onze wintertijd is het één uur vroeger.

Stekkers en stopcontacten in Marokko: De Nederlandse stekkers passen in het stopcontact in Marokko. Je hebt dus geen reisstekker nodig.

Veelgestelde vragen over een rondreis in Marokko

Hoe lang is het vliegen naar Marokko?

Een directe vlucht naar Marrakech duurt ongeveer 3,5 uur.

Heb je coronavaccinaties nodig voor Marokko?

Bekijk de laatste informatie hierover op de website van het National Office of Airports.

Welke andere vaccinaties heb je nodig voor een rondreis door Marokko?

Het wordt aangeraden je te vaccineren tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht). De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je uit een risicoland voor gele koorts komt.

Heb je een visum nodig voor Marokko?

Nee, je hebt geen visum nodig voor Marokko.

Is Marokko veilig als single vrouw?

Marokko wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor vrouwelijke reizigers. Net als bij reizen naar andere landen, is het belangrijk om rekening te houden met de lokale cultuur en gebruiken, en gepaste kleding te dragen om respect te tonen voor de plaatselijke gewoontes. Volg verder de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen die je waar dan ook zult volgen.

Hoe zit het met alcohol en roken in Marokko?

Marokko is een overwegend islamitisch land. De meeste Marokkanen zullen dan ook geen alcohol drinken. Toch zijn er wel plekken waar je het kunt kopen en gebruiken. Buiten mag je geen alcohol drinken, maar wel in hotels, bars en in toeristische gebieden. Roken is toegestaan.

Hoe moet je gekleed gaan als je een moskee wilt bezoeken?

Als niet-moslim is het niet toegestaan een moskee te bezoeken. De enige uitzondering hierop is de Hassan II moskee in Casablanca. Bedek hier je schouders, bovenarmen en knieën. Als vrouw bedek je ook je haar.

Kun je in Marokko water uit de kraan drinken?

In sommige steden kun je water drinken, maar de kans is groot dat dit niet goed valt als je er niet aan gewend bent. Het is daarom aan te raden gekookt of gebotteld water te drinken. Let bij het kopen van flessenwater op dat de fles nog is verzegeld.

Wat is het noodnummer in Marokko?

Niet zo makkelijk als één nummer, maar wel zo praktisch:

 • Politie: 19
 • Militaire politie: 177
 • Brandweer: 15
 • Ambulance: 15

Voor wie is een reis naar Marokko interessant?

Marokko is een groot land en er is echt voor ieder wat wils. De uitstekende wintertemperatuur en de verschillende landschappen zorgen voor een groepsreis om nooit te vergeten. De Marokkaanse winterwarmte leent zich goed voor een rondreis door de afwisselende natuur. Het wordt wel erg warm in de zomer, dus houd hier rekening mee.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven