Resultaten worden geladen

Rondreis Indonesië

Indonesië bestaat uit duizenden prachtige eilanden, met een grote diversiteit aan natuur en waar uiteenlopende culturen elkaar ontmoeten. Tijdens een rondreis door Indonesië Maak je kennis met de plaatselijke bevolkingsgroepen en laat je je verrassen door schitterende landschappen en een heerlijk klimaat. Bezoek de verschillende eilanden van Indonesië, zoals Java, Bali, Sumatra of Lombok.

De eilanden van Indonesië

De eilanden van Indonesië kennen verschillende culturen en eigenschappen. Bali is waarschijnlijk het meest bekende eiland van Indonesië. Je ziet de traditionele Balinese dansers in Ubud. Voor een ware zin in een paradijselijk eiland ga je naar de Gili-eilanden. Je zult geen auto's vinden op deze eilanden, het reizen gaat hier per fiets of paard en wagen. Je kunt hier uitstekend duiken en snorkelen. Sumatra is één van Indonesië grootste eilanden daarnaast is dit het op vijf na grootste eiland ter wereld. Het eiland heeft zowel unieke als avontuurlijke activiteiten. Het unieke aan Sumatra zijn de orang-oetans en het avontuurlijke zijn de prachtige duiklocaties.

Java biedt alles wat een avontuurlijke reiziger zoekt. Grote oude monumenten, vulkanen, nationale parken, regenwouden, rijst plantages en grote steden. Het landschap in de meeste delen van Java is spectaculair en ongerept. Lombok is een van de best bewaarde geheimen van Indonesië. Het weer is bijna perfect het gehele jaar door en de stranden zijn prachtig. Lombok wordt ook wel eens de achtertuin van Bali genoemd. Het zand van het strand is wit en de zee is gevuld met verbazingwekkende blauwe.

Tijdens je rondreis naar Komodo Nationaal Park

Komodo nationaal park bestaat uit drie grotere eilanden: Komodo, Rinca en Padar. Deze vulkanische eilanden worden bewoond door een populatie van ongeveer 5.700 varanen. De prehistorische komodovaranen kunnen wel drie meter lang worden en een gewicht van 140 kilo bereiken. Er is geen andere plek ter wereld waar deze dieren voorkomen, dit maakt de dieren van grote waarde voor evolutiewetenschappers. Het landschap van de eilanden toont grote contrasten tussen de droge savanne-achtige heuvels vol doornige vegetatie, en de parelwitte stranden en diepblauwe zee vol zeldzame koraalsoorten. Het park is per traditionele houten boot goed te verkennen. Eenmaal aangekomen op een van de eilanden kun je fantastisch wandelen. Omdat de varanen steeds dezelfde plekken bezoeken, ben je vrijwel verzekerd van een aanblik van deze grote reptielen.

De culturele hoofdstad Yogyakarta

Ontdek waarom Yogyakarta de culturele hoofdstad van Indonesië wordt genoemd. Deze universiteitsstad heeft een relaxte sfeer, wat goed past bij de al even ontspannen Javaanse cultuur. Vanuit Yogyakarta kun je het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld bezoeken, de Borobudur. Eeuwenlang heeft dit gigantische complex verborgen gelegen onder een dikke laag stof, na vulkaanuitbarstingen van de Merapi. Pas in 1814 is dit schitterende complex herontdekt, en sindsdien is het uitgegroeid tot de bekendste trekpleister van Indonesië.

De Borobudur is opgebouwd als een grote stoepa, met negen etages. Het is een behoorlijke klim om de top van deze kunstmatige berg te bereiken, maar dan heb je ook wat: een immens uitzicht over de omliggende bergen. Ook zeer de moeite waard is het nabij Yogyakarta gelegen Prambanan, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië. Het bestaat uit maar liefst 244 tempels! Bezoek in Yogyakarta ook zeker het Kraton, dit paleis stamt uit 1755 en is nog steeds de woonplaats van de sultan.

Bekijk onze reizen naar Indonesië per reissoort of lees meer over de beste reistijd:

Naar boven