Resultaten worden geladen

Familiereis Vietnam

Vietnam leent zich uitstekend voor een familiereis. Het is een prachtig land met bergachtige landschappen, rijstvelden, en uitgestrekte Mekongdelta. De natuurlijke schoonheid van Sam Mountain en Halong Bay is gekenmerkt door de heilige tempels, pagodes, de rijstvelden en stranden. 

Vietnam kent een prachtige kustlijn, waar de hoogland gebieden bewoond worden door kleurrijke bergstammen. Het is een bijzonder mooi land wat wordt versterkt door de lokale bevolking. Dit zijn hardwerkende, toekomstgerichte, gastvrij mensen met gevoel voor humor. Ontdek het allemaal op reis met het hele gezin.

Vietnam is een land van contrasten met zijn groene rijstvelden, indrukwekkende bergen, ongerepte kustlijn en de Rode Rivier delta's. Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de raadselachtige kalksteenkarsts in Halong Bay, bruisende Hanoi en Ho Chi Minh City, laidback Hue en ook Hoi An.

Halong Bay

Tijdens een familiereis ontdek je dat er meer dan 3000 eilanden in de wateren van Halong Bay zijn. Logischerwijs is dit een van de populairste toeristische bestemmingen van het land. Op Cat Ba Island kan je een geweldige wandeling maken of de grotten bezoeken.

Het oude Saigon

Ho Chi Minh City (het oude Saigon) is de grootste stad van Vietnam en is zeker de moeite waard om te verkennen. Net als de meeste steden in Vietnam zal je voldaan worden van het gebrul van motoren door de koloniale straten. Ben Thanh markt is een must-see en je kan hier geweldig eten, daarnaast hangt er een fijne sfeer. 

Langs de Rode Rivier en Mekongdelta

Een familiereis door Vietnam betekent reizen door een land dat wel 8 keer zo groot is als Nederland. Het grootste deel van het land, ongeveer 75%, bestaat landschappelijk gezien uit bergen en heuvels. In het bergachtige noorden ligt de grote, dichtbevolkte delta van de Song Hong, de Rode Rivier. De rivier is meer dan 1200 kilometer lang en ontspringt in de Chinese provincie Yunnan. Ze stroomt naar de Golf van Tonkin in het zuidoosten. 

Zuid-Vietnam is heuvelachtig, met als kern de Mekongdelta met een oppervlakte van 40.000 km2. De enorme Mekong rivier stroomt via een aantal landen uiteindelijk 222 kilometer door Vietnam en mondt dan uit in de Zuid-Chinese Zee. De Mekongdelta wordt gekenmerkt door eindeloze rijstvelden, door het vruchtbare slib dat er voortdurend wordt afgezet.

Bekijk onze reizen naar Vietnam per reissoort: 

Naar boven