Er zijn 2 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Egypte Hoogtepunten De hoogtepunten van Egypte inclusief 3-daagse Nijlcruise
  • Schitterende reis langs de hoogtepunten van Egypte
  • Driedaagse Nijlcruise op een vijfsterrenboot o.b.v. volpension
  • Heerlijk strandverblijf aan de Rode Zee o.b.v. halfpension

  Gegarandeerd vertrek op:
  20 dec , 14 mrt - alle vertrekdata

  11 dagen
  vanaf € 1.399,- inclusief CO2-compensatie

Resultaten worden geladen

Rondreis Egypte

Tijdens een groepsreis door Egypte word je meegenomen langs de veelzijdige Egyptische geschiedenis. Rond 3200 v.Chr. werd het eerste koninkrijk gesticht door koning Menes. De daaropvolgende drie millennia werd Egypte door verschillende farao's geregeerd en deze hebben een wereld aan schatten achter gelaten.

In de 7e eeuw introduceerden de Arabieren de islam en de Arabische taal in het land en bleef het land onder verschillende kalifaten, zoals de Ummayyaden, de Abbasieden en de Ottomanen. 

In 1798 kwam Napoleon met een expeditie met een leger en een grote groep wetenschappers naar Egypte. Militair was dit een mislukte expeditie, maar wetenschappelijk was het wel geslaagd. Het heeft een zeer uitgebreid naslagwerk opgeleverd, de 'Description de l'Egypte' .

Wegdromen langs de Nijl en in woestijngebied

Tijdens je rondreis door Egypte maak je kennis met verschillende woestijngebieden en het adembenemende Nijlgebied. Fysisch-geografisch kan het land in vier gebieden worden verdeeld: het Nijlgebied, de Westelijke Woestijn, de Oostelijke Woestijn en het Sinaïgebied. Het belangrijkste bewoonde deel wordt gevormd door de oevers en de delta van de rivier de Nijl. Het is een zeer dichtbevolkt gebied.
Grote delen van het land behoren echter tot de Saharawoestijn en zijn zeer dunbevolkt. De woestijn neemt maar liefst 96% van het Egyptische land in beslag. De enige woestijnbevolking woont rond een aantal grote oasen, waar zoet water wordt geboord. De grootste oasen zijn Siwah, al-Bahriyah, al-Farafirah, al-Dakhilah en al-Kharigah.

Rondreizen Egypte: Mengelmoes

Een groepsreis door Egypte laat je niet alleen kennismaken met de eeuwenoude geschiedenis, maar ook met de plaatselijke bevolking. De bevolking van Egypte is in drie grote groepen in te delen: de Egyptenaren, de Bedoeïenen en de Nubiërs. Deze laatste bevolkingsgroep bevindt zich vooral in het zuiden. Ze hebben de meest donkere huidskleur en zijn het meest Afrikaans. Ze wonen voornamelijk in nederzettingen langs de Nijl, waarvan de meeste liggen tussen Luxor en Aswan. Voor Egyptenaren zijn familie en geloof twee belangrijke kwesties. Daarnaast kenmerkt de Egyptische bevolking zich door een vriendelijke lach op het gezicht en veel Egyptenaren zijn bijzonder gastvrij.

Niet te missen tijdens een groepsreis door Egypte

Egypte kent tal van toeristische trekpleisters die we zullen zien tijdens een rondreis. De meest beroemde zijn waarschijnlijk de piramides van Gizeh. Deze drie piramides vormen samen met de grote Sfinx van Gizeh een van de zeven wereldwonderen. Tijdens onze groepsreizen door Egypte zullen we deze piramides bezoeken. Luxor heeft ook vele bezienswaardigheden uit de faraonische tijd; de beroemde koningsgraven, met ook het graf van Toetanchamon en de tempels van Karnak en Luxor. De Rode Zee is natuurlijk een fantastische en relaxte plek om een bijzondere rondreis af te sluiten.

Wist je dat...

 • In Egypte momenteel nog 88 piramides te vinden zijn, waarvan er 43 koningsgraven zijn
 • De Egyptenaren de grondleggers van ons belastingsysteem zijn? De hoogte van de belastingen werd er vroeger afgemeten aan de hand van de waterstand van de Nijlrivier.
 • Wanneer je de wereld in precies vier gelijke stukken zou verdelen, zodat elk stuk precies evenveel grond heeft, de piramides van Gizeh dan precies in het midden daarvan zouden liggen?
 • In de Rode Zee de allermooiste en meest kleurrijke riffen ter wereld te vinden zijn?

Bekijk ook onze andere reizen naar Egypte:


Naar boven
 

Webinar
22-35'ers reizen

Ben jij tussen de 22 en 35 jaar en wil je graag het komende jaar op reis met leeftijdsgenoten? Samen de mooiste plekken bezoeken, leuke activiteiten ondernemen en gezellig de dag afsluiten? Dan zijn onze 22-35ers groepsreizen wat voor jou! 

Benieuwd naar welke bestemmingen we gaan en wat je zoal kan verwachten op deze reizen? Woon dan onze Webinar bij op woensdag 23 september!