Resultaten worden geladen

Rondreis Canada

Een rondreis maken door Canada staat voor weidse landschappen en dagen rijden zonder iemand tegen te komen. Je kunt tijdens je groepsreis kamperen in de vrije natuur, tussen de bergen met besneeuwde toppen, diepblauwe meren. Wie weet spot je wel beren. Naast de ruige Rocky Mountains vind je in het westen de metropool Vancouver. Tijdens een groepsreis kom je langs prachtige natuurparken vol wilde dieren, spectaculaire gletsjers en oude dorpen uit de tijd van de goldrush.

Ontdek de omgeving van Vancouver

De stad Vancouver is prachtig gelegen tussen bergen en baaien. Het is een relaxte stad die je ook prima per fiets kan ontdekken. Je vindt hier genoeg winkels, restaurants, musea en andere culturele bezienswaardigheden. Ook is het leuk om door Stanley Park te fietsen, te kijken bij de bekende totempalen, een bezoek te brengen aan het aquarium of te struinen door Gastown, het oude centrum. 

Victoria ligt op Vancouver Island en doet ontzettend Brits aan. Hier kunnen jullie genieten van een high tea of een bezoek brengen aan een Engelse tuin. Maar nog veel gaver is het om walvissen en orca’s te gaan spotten. Vanuit Victoria is het mogelijk om een walvisexcursie te maken waarbij jullie op zoek gaan naar grijze walvissen en natuurlijk orca's.

De Rocky Mountains tijdens een rondreis Canada

De Rocky Mountains zijn wellicht de grootste trekpleister tijdens een rondreis door West Canada. De Icefields Parkway is een bekende route van Jasper in het noorden naar Banff in het zuiden van de Rockies. Deze route staat bekend om zijn schitterende uitzichten. Na elke bocht zie je als het ware een nieuwe ansichtkaart. Een zeer aantrekkelijke plek voor mensen die graag door Canada rondreizen. Daarnaast kun je in de Rocky Mountains tal van sportieve activiteiten ondernemen.

Langs Québec, Ontario en de Niagara Falls

Québec is de enige stad in Canada die nog officieel Franstalig is. De stad wordt gekenmerkt door zijn oude stadsmuren en het imposante Château Frontenac. Het oude centrum van Québec staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft een onmiskenbaar Europese uitstraling, die uniek is voor Noord-Amerika.

De provincie Ontario ligt in het hart van Canada. Deze regio staat bekend om zijn duizenden meren, prachtige natuurparken en de wereldsteden Toronto en Ottawa. De meest bekende toeristische trekpleister van Ontario zijn echter de Niagara Falls. De Niagara Falls behoren tot de bekendste watervallen ter wereld. Ze zijn een befaamde honeymoon bestemming. Jaarlijks komen maar liefst 14 miljoen mensen op rondreis dit wonder bekijken.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven