Resultaten worden geladen

Rondreis Patagonië

Een rondreis door Patagonië is een avontuur op zich. Het adembenemende natuurschoon, het desolate landschap, het grillige klimaat en de bijzondere dieren. Beleef de enorme gletsjers, de immense afstanden en de indrukwekkende rotswanden. In Patagonië gaat u echt op ontdekkingsreis. 

Patagonië is waarschijnlijk een van de meest ongerepte natuurgebieden op deze aarde. Het Zuid-Amerikaanse landschap is nog altijd woest en verlaten. Patagonië ligt ten zuiden van de rivier de Colorado (41ste breedtegraad) tot aan de Straat Magellaan. Het strekt zich uit van het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan. Patagonië is ongeveer 900.000 km2 groot: ongeveer 21 keer Nederland. Het gebied is enorm, maar bijna onbevolkt. Er wonen slechts 2,0 mensen per km2.

Beste reistijd Patagonië

In de wintermaanden kan het in Patagonië erg koud zijn. Dit betekent dat de beste reistijd van december tot en met maart is. Ondanks dat de temperaturen hoger zijn dan in de winter kan het in Patagonië nog steeds koud zijn. Vanaf oktober gaan de temperaturen weer omhoog maar schommelen de weersomstandigheden nog wel. Het afwisselende weer is onderdeel van het algehele avontuur van een rondreis door Patagonië.

Bezienswaardigheden van Patagonië

Wanneer je besluit af te reizen naar het adembenemende Patagonië, is het beroemde park Torres del Paine absolute must-see. Dit park is gevuld met gletsjers, meren en rivieren; adembenemend mooi. Ook Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld, is bij veel toeristen geliefd. Met name de rijkdom aan natuur is hier ongekend; bossen, gletsjers, kliffen. Dit is ook de plek om de indrukwekkende oversteek naar Antarctica te maken. Tot slot de berg Fitz Roy; een 3375 meter hoge joekel waar de échte wandelaars hun genot ongetwijfeld niet op kunnen.

Bekijk onze reizen naar Patagonië per reissoort: 

Naar boven