Resultaten worden geladen

Rondreis Argentinië

Argentinie is een land waar je veel verschillende ervaringen zal hebben tijdens een rondreis. Het verschillende klimaat van noord en zuid zorgen voor grote contrasten in landschappen en wilde dieren. Daarnaast kent Argentinië, en voornamelijk Buenos Aires, een rijke geschiedenis van verschillende culturen.

Bezoek de Iguazú watervallen

De Iguazu watervallen zijn de grootste verzameling watervallen ter wereld. Als je op rondreis door Argentinie gaat zul je deze echt gezien moeten hebben. Iguazu ligt op het drielanden punt van Argentinië, Brazilië en Paraguay. In totaal zijn er zo'n 270 watervallen verspreid over 2,7 kilometer. De indrukwekkendste daarvan is ‘Devil’s Throat’, met 82 meter de hoogste waterval van het gebied. Op onze groepsreis proberen we met een boot zo dicht mogelijk bij de watervallen te komen. Tijdens deze boottocht ervaar je de gigantische kracht en het oorverdovende geluid dat deze enorme stortvloed van water veroorzaakt.

Ervaar de Argentijnse Tango

Zeg je Argentinië, dan zeg je tango. Tango ontstond aan het eind van de 19e eeuw onder de armen in Buenos Aires. Hoewel ze in eerste instantie bestond uit liederen met een bitterzoete humoristische inhoud werd de tango pas echt succesvol toen de bijbehorende dansmoves haar weg naar het Europese vasteland vonden. De tango was ontstaan aan de zelfkant van de maatschappij in bordelen, louche kroegen en in arme wijken. Jongens uit rijke families werden in het begin van de 20ste eeuw naar Europa gestuurd om er te studeren. Zij namen de tango, geleerd in de bordelen en kroegen, mee naar Parijs, waar het insloeg als een bom. Omdat de Parijzenaren de dans en muziek van de tango omarmden kwam ook in Argentinië de tango uit haar verdomhoekje en werd zij open en bloot gedanst en gezongen door heel Buenos Aires. Een rondreis door Argentinië is niet compleet zonder dat je minstens één keer geprobeerd hebt de tango te dansen op de straten van Buenos Aires. De dans heeft zelfs een officiële registratie op de Werelderfgoed lijst van Unesco!

Ons reisadvies naar Argentinie

Een rondreis door het midden en noorden van Argentinië is het gehele jaar mogelijk. In de Argentijnse zomermaanden kan het echter wel heet worden. De beste reistijd voor een rondreis door Argentinië is dan ook in het voor- of najaar. De temperaturen zijn dan gemiddeld rond de 20 graden. Patagonie heeft echter een ruiger klimaat, hier kun je alleen in de zomer (wat onze winter is) reizen.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven