Resultaten worden geladen

Rondreis Ecuador

Ontdek Ecuador tijdens een meerdaagse rondreis. Het land is vernoemd naar de evenaar, die door het land loopt. Het ligt in het noordwesten van Zuid-Amerika en wordt ingeklemd door Colombia, Peru en de Stille Oceaan. Het is één van de kleinste landen van Zuid-Amerika, maar Ecuador heeft reizigers desondanks veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Ecuador staat voor veel mensen gelijk aan het land van de Inca's. Maar lang voordat zij zich in de 15e eeuw in het gebied vestigden, leefden er al verschillende indiaanse culturen in Ecuador. 

Beste reistijden voor Ecuador  

Over het algemeen is Ecuador het gehele jaar goed bereisbaar, voor een rondreis raden wij echter de droge periode aan. Deze droge periode is van juni tot november. Ook al wordt het de droge periode genoemd, er is nog steeds kans op een tropische regenbui. De maanden december en januari lenen zich ook goed voor een groepsreis in Ecuador, houd er echter wel rekening mee dat de kans op neerslag wat hoger is in deze periode.

Een culturele rondreis door Ecuador

Van de Inca-cultuur is weinig overgebleven in Ecuador, maar in tegenstelling tot de meeste andere Zuid-Amerikaanse landen heeft het land nog wel een levendige en oorspronkelijke cultuur. Het rooms-katholieke geloof heeft een grote invloed op het dagelijks leven en de politiek. In veel dorpjes en steden zijn nog oude kerken en andere voorbeelden van koloniale architectuur terug te vinden in de kleurrijke straatjes. Bezoek tijdens je rondreis ook eens een indiaanse markt, die in bijna elk dorp te vinden is. 

Quito is zeker een bezoekje waard tijdens een groepsreis. Deze kleurrijke stad is zeer spectaculair gelegen tussen twee vulkanenketens. Quito ligt maar 22 kilometer ten zuiden van de evenaar, maar heeft door zijn hoge ligging een aangenaam klimaat. Het oudste deel van de stad staat op de Werelderfgoedlijst. Je waant je in een dorp dankzij de rust die hier heerst. Je kunt daardoor op je gemak genieten van de oude koloniale gebouwen, lieflijke pleintjes en gezellige markten. 

Optioneel bezoek aan de Galapagos

De Galápagoseilanden liggen zo'n 1000 kilometer uit de kust van Ecuador. Hier heeft zich een unieke flora en fauna ontwikkeld, die de basis vormde voor Charles Darwins Origin of Species. Op de vulkanische eilanden leven bijvoorbeeld 89 soorten broedvogels, waarvan 76 nergens anders ter wereld voorkomen. De dieren op de Galápagoseilanden zijn niet bang voor mensen, zodat je ze van dichtbij kunt bewonderen. Toerisme wordt strikt gereguleerd om de eilanden te bewaren zoals ze nu zijn. Het Nationale Park heeft een hoge entree en je mag alleen rondreizen op de Galápagoseilanden met een gecertificeerde gids.

Bekijk onze reizen naar Ecuador per reissoort:

Naar boven