Over Sawadee

Sinds 1983 organiseert Sawadee avontuurlijke rondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Sawadee staat voor bijzondere reiservaringen. Wie met ons op reis gaat, ervaart een land echt. We laten je veel zien en beleven en zorgen ervoor dat je in contact komt met de lokale bevolking. Waarom reizen met Sawadee?  

 • ico

  Persoonlijk én deskundig reisadvies

  Uit enquêtes blijkt dat onze reizigers Sawadee speciaal waarderen om onze deskundigheid en persoonlijke aandacht. Dit merk je niet alleen aan onze reizen, maar ook aan de gepassioneerde reisexperts op kantoor en aan onze reisbegeleiders die 'hun' reizigers overal op de wereld met veel liefde, enthousiasme, deskundigheid én passie rondleiden. Maak kennis met onze kantoorcollega's & reisbegeleiders.

 • ico

  Het breedste reisaanbod

  Met ruim 250 reizen over de hele wereld vind je bij Sawadee altijd wel een reis die aansluit bij je wensen en budget. Ook als het gaat om de lengte van de reis is er keuze genoeg. Zo bieden we naar een aantal bestemmingen zowel kortere als langere reizen aan. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende typen reizen. Of je nu op zoek bent naar een actieve reis, een familiereis, een reis langs de hoogtepunten van een land of juist liever de minder bekende plekken wilt bezoeken, bij Sawadee ben je aan het juiste adres. Bekijk het reisaanbod.

 • ico

  Reizen op een duurzame manier

  De schoonheid en authenticiteit van een land zijn onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Wij vinden het belangrijk dat onze reizigers én reisbegeleiders op een verantwoorde manier met de natuur en de lokale bevolking omgaan en de heersende culturele waarden respecteren. Wij streven ernaar om in elke reis een project op te nemen dat gericht is op natuurbescherming, of waarbij de inkomsten direct terechtkomen bij de lokale bevolking. Duurzaam toerisme draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst. Lees meer over ons duurzame beleid.

 • ico

  Groepsreizen mét individuele vrijheid

  Sawadee biedt het gemak van een groepsreis met veel mogelijkheden om er zelf op uit te trekken. Wij regelen alle tickets, overnachtingen en vervoer, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie. Op de dagen dat er niet wordt gereisd, kun je je eigen gang gaan. Onze reisbegeleiders staan dan klaar met tips over interessante plaatsen, excursies en leuke restaurantjes. Om te voorzien in de toenemende vraag naar persoonlijke invulling van de reis, bieden we bij veel reizen de mogelijkheid om keuzeprogramma’s te boeken. Hierbij kun je denken aan excursies en een individuele verlenging aan het einde van de reis.

 • ico

  Sawadee is onderdeel van de Travelopia Group

  Sawadee maakt deel uit van Travelopia, een collectief van meer dan 50 (internationale) reismerken. Travelopia is de enige groep reisorganisaties ter wereld waarvan het portfolio uitsluitend is gericht op gespecialiseerde reizen. Wij lopen daarmee voorop in het aanbieden van onderscheidende reizen wereldwijd.


  Elk reismerk binnen Travelopia staat op zichzelf, wat zorgt voor unieke ervaringen die zijn gericht op specifieke bestemmingen, passies of interesses. Van skivakanties en cruises tot cultuurreizen en zeer luxe reizen. Door deze specialistische focus, maakt het de merken tot de beste op hun gebied – veel organisaties zijn marktleiders in hun sector. Travelopia klanten hebben hoge verwachtingen; ze zoeken nieuwe ervaringen en nieuwe avonturen, waarvan elk een andere aanpak vereist. Wij bieden reizigers dit door jarenlange marktkennis en deskundigheid. Dat is de kern van alles wat we doen bij Travelopia.

  Sawadee is onderdeel van de Travelopia Group

Gewonnen awards  


Door de Nederlandse reisbranche uitgeroepen tot beste Aanbieder Avontuurlijke Reizen 

Onze reizen

Een verre reis maken doe je het liefst op de manier die het best bij je past. Wij hebben een groot aanbod aan diverse reizen. Van groepsrondreizen tot familiereizen.

Groepsrondreizen


De avontuurlijke Sawadee rondreizen brengen je naar de mooiste plekken wereldwijd. Je leert een land écht kennen door in contact te komen met de lokale bevolking, je bezoekt must sees en zet voet in fantastische natuurgebieden.
Binnen onze rondreizen onderscheiden we een aantal thema's; Hoogtepunten; Chill&Adventure, Avontuur-Plus en Pop-Up reizen.

Hoogtepunten reizen

Maak in korte tijd kennis met de absolutehoogtepunten van een bestemming.

Chill & Adventure

Tijdens deze reizen kom je tot rust op de mooiste stranden en heb je individuele vrijheid om te doen wat jij wilt. Tijdens het actieve gedeelte van de reis bezoek je hoogtepunten en leer je meer over de bevolking en de cultuur van het land.

Avontuur-Plus

Terug naar de basis! Het kost moeite en tijd om de mooiste plekken te bezoeken, maar de beloning is vaak overweldigend.

Pop-Up

Een unieke route, een bijzondere bestemming of gebeurtenis, en/of een onverwacht scherpe prijs. Wees er snel bij, want het gaat om speciale reizen met beperkte beschikbaarheid en een gelimiteerd aantal vertrekdata.> Bekijk aanbod Groepsrondreizen

Individuele rondreizen


Wil je graag met je eigen reisgezelschap op reis? Maar vind je het wel fijn dat alles van A tot Z geregeld is? Vanaf twee personen, of met je eigen familie reis je met de individuele rondreizen van Sawadee de hele wereld over.

> Bekijk aanbod Individuele rondreizen

Familiereizen


Ouders die graag met hun kinderen de wereld over gaan, kunnen bij Sawadee kiezen uit een enorm aanbod aan topbestemmingen. Ontdek de jungle van Costa Rica, ga op safari in Tanzania, of wandel door de rijstvelden in Indonesië. Avontuurlijke reizen waarbij hoogtepunten, ontspanning en actie elkaar afwisselen.

De familiereizen van Sawadee zijn ideaal voor ouders met kinderen vanaf 7, 12 of 16 jaar. Door de leeftijdsindeling reizen de kinderen veelal met leeftijdsgenoten. Vriendschappen zijn zo makkelijk gesloten en ouders hebben tijd voor elkaar. Dit draagt bij aan een onvergetelijke vakantie-ervaring. De reizen zijn voor zowel twee- als eenoudergezinnen. Nieuw zijn de selfdrive familiereizen.

 • Lange reizen in de zomervakantie, korte, actieve reizen in de overige vakanties
 • Leeftijdscategorieën 7+, 12+, 16+
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding voor jongere groepen.

> Bekijk aanbod Familiereizen

Singlereizen


Voor wie graag samen met andere alleenreizenden een land ontdekt, bieden wij single vertrekken op onze rondreizen. Onder Data & Prijzen van je reis naar keuze kun je onze singlevertrekken vinden.
De singlereizen van Sawadee zijn bij uitstek geschikt om gelijkgestemden te ontmoeten, ervaringen te delen en samen actief bezig te zijn. Denk aan wandelen in de natuur van Costa Rica of kayakken op en meer in Canada. Als single ga je misschien het liefst op vakantie met andere alleenreizenden. Onze singlereizen zijn bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie gaat, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land wil verkennen. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken of kiezen voor onze reizen met minimaal 3 andere singles.

> Bekijk onze singlevertrekken

22-35ers reizen


NIEUW in ons aanbod! 22-35ers reizen. Vanaf nu kun je als twintiger of dertiger samen met leeftijdsgenoten op reis. Het concept 22-35ers reizen is hiermee een aanvulling op het groepsreizen aanbod van Sawadee.

 • Op reis met leeftijdsgenoten (22-35 jaar)
 • Programma aangepast op doelgroep
 • Bijzondere en afwisselende overnachtingen

> Bekijk aanbod 22-35'ers reizen

Fietsvakanties


Fietsliefhebbers kunnen op avontuur binnen en buiten Europa. Fiets door de mooiste streken van o.a. Frankrijk en Italië of door het verre Nieuw-Zeeland. De zwaarte en het comfort van de reizen zijn van tevoren aangegeven. Zo kies je een bestemming en het soort reis dat bij jou past. Er zijn ook fietsreizen voor families. De reizen worden uitgevoerd in samenwerking met Cycletours.

> Bekijk aanbod Fietsvakanties

Wandelvakanties


Trek je wandelschoenen aan en ga mee op een actieve wandelvakantie. Tijdens onze wandelvakanties maak je wandelingen door afwisselende natuurgebieden, uitgestrekte landschappen en langs prachtige kusten en geniet je van de mooiste uitzichten. We bieden reizen waarbij je vanuit één of meerdere uitvalsbases wandelt en reizen met een meerdaagse trektocht waarbij je bagage wordt vervoerd. Ook hebben we oog voor cultuur en bezoeken we steden en dorpjes, bezienswaardigheden en oude opgravingen. Onze wandelvakanties zijn te onderscheiden in Sawadee groepsrondreizen met wandeldagen en wandelvakanties waarbij het te voet genieten van de bestemming centraal staat.

> Bekijk aanbod Wandelvakanties

Activiteiten en risico's tijdens onze reizen


Risicovolle activiteiten

Sawadee organiseert avontuurlijke actieve rondreizen. Voor sommige reizigers bestaat het avontuur uit activiteiten zoals raften, kajakken, zip-linen, sandboarden, ballonvaren, mountainbiken of snorkelen. Waar wij dit soort activiteiten (optioneel) aanbieden hebben wij uiterste zorg betracht in het vinden van betrouwbare partners met een hoge standaard voor veiligheid. Echter, zelfs met goede voorzorgsmaatregelen en goede partners blijven dit risicovolle en onvoorspelbare activiteiten. Wanneer wij op bepaalde bestemmingen deze activiteiten niet aanbieden is dat met en goede reden. Besluit je zelf toch zo'n activiteit te ondernemen, dan is dat op eigen risico. Informeer ten alle tijden of je reisverzekering dekking biedt voor deze activiteiten.

Fietsen in het buitenland

Tijdens veel van onze reizen bieden wij de mogelijkheid van een fietstocht aan. Hoewel wij Nederlanders natuurlijk zeer ervaren fietsers zijn dien je er rekening mee te houden dat de wegen en de medeweggebruikers hier minder berekend zijn op fietsers. Houd je aan de aanwijzingen en voorschriften van de reisbegeleiding en wees extra alert en rijd defensief.

Gevaar op de weg

De staat van het wegennet en het weggedrag van de overige weggebruikers is van mindere kwaliteit en minder voorspelbaar dan in Nederland. Dit brengt enig risico met zich mee. Wij maken gebruiken van uitvoerig gekeurde voertuigen en getrainde en ervaren chauffeurs. De chauffeurs en de lokale partners voldoen aan de door ons gestelde criteria en worden met regelmaat getoetst om de risico's te minimaliseren.

Moeilijker bereikbaar gebied

Een aantal van onze reizen gaat (deels) door meer afgelegen gebieden. Dit heeft tot gevolg dat wanneer er (medische) hulp ingeroepen moet worden, dit langer kan duren dan we in Nederland gewend zijn. Ook kan de standaard van de mogelijk te bieden zorg lager liggen dan gewend. Neem dit risico in overweging alvorens deze reis te maken.

Onze visie

De wereld is prachtig, een plek vol inspiratie die willen we behouden en delen.

Local in Peru De schoonheid van mensen, culturen en de natuur inspireert ons. Dit zie je terug in ons reisaanbod. Met dit reisaanbod willen wij onze reizigers inspireren en uitdagen. Inspireren door nieuwsgierigheid aan te wakkeren, de stoute schoenen aan te trekken om de stap naar nieuwe ontmoetingen te zetten. Uitdagen om het avontuur aan te gaan. Door de wereld toegankelijk te maken en te verrassen met nieuwe, onbekende bestemmingen, routes en culturen.

Maar ook onszelf en onze partners dagen we uit. Door iedere dag weer hoge eisen te stellen aan kwaliteit en het leveren van service, door te vernieuwen en daarmee grenzen te verleggen.

Reizen verrijkt je kennis, je ervaringen, je vriendschappen en je geluk. Wij vinden reizen dan ook het mooiste dat er bestaat. En als we met onze reizen op de bestemmingen ook kunnen bijdragen aan ontwikkeling, zowel economisch als persoonlijk, dan is onze missie geslaagd.

Onze missie

Wij willen de schoonheid van de wereld delen en eraan bijdragen deze te behouden. Dit doen we door op verantwoorde wijze avontuurlijke rondreizen te organiseren waarbij we ernaar streven onze reizigers, medewerkers en locals continu te inspireren, uit te dagen en te verrijken

Reisbegeleiding

Onze Sawadee reisbegeleiders nemen je graag mee op avontuur. Je reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis goed verloopt, beantwoord graag je vragen en geeft je tips over leuke excursies en restaurantjes. Veel van onze reisbegeleiders zijn gedurende langere tijd in het buitenland. Dit betekent dat hij of zij je in de meeste gevallen bij aankomst op het vliegveld van je reisbestemming staat op te wachten.

Onze reisbegeleiders krijgen een gemiddeld cijfer van een 8,3

Deskundige reisbegeleiding 

Onze reisbegeleiders zijn professioneel en gepassioneerd. Wij besteden veel aandacht aan de werving en selectie en vrijwel alle reisbegeleiders hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde, meerdaagse training gevolgd. Je reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is het eerste aanspreekpunt in het geval van calamiteiten. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag je vragen, maar zij zijn geen wandelende reisgids. Wie veel wil weten over een land adviseren we dan ook om zelf een goede reisgids mee te nemen. Mocht er tijdens je reis iets niet naar wens verlopen, schroom dan niet om je reisbegeleider hierover te informeren. Hij/zij kijkt graag met je mee naar een oplossing.

"De training is super interessant en nuttig. Ik volgde 'm in 2018, en nog altijd is het de basis voor mijn reisbegeleiding van vandaag!" Eén van Sawadees reisbegeleiders.

Lokale reisbegeleiders

Ook onze lokale Engelssprekende reisbegeleiders hebben veel ervaring en een intensieve training achter de rug. Lokale reisbegeleiders spreken de taal van het land en kunnen veel vertellen over hun cultuur en tradities. Met zeer veel kennis en enthousiasme leiden lokale reisbegeleiders onze groepen door hun land. Met regelmaat ontstaan er mooie vriendschappen tussen onze klanten en lokale reisbegeleiders!

"Mostly I enjoyed learning about the Dutch history, culture and mentality. It helps me understand better what Dutch clients and Sawadee expect and need from me to make it a great trip!" Eén van Sawadees lokale reisbegeleiders.

Ben je benieuwd naar onze reisbegeleiders?

Bekijk alle reisbegeleiders

Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij doen ons uiterste best om de negatieve effecten van het toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Rank a brand heeft Sawadee uitgeroepen als koploper het gebied van duurzaamheid in de reiswereld. 

Ben jij ook benieuwd wat Sawadee allemaal doet op het gebied van duurzaam reizen?

Ga naar duurzaam reizen pagina


Volledige CO2-compensatie

Wist je al dat Sawadee de volledige CO2-uitstoot van jouw reis compenseert? Dit geldt voor de retourvlucht die je maakt, voor het transport tijdens je reis en het volledige verblijf op de plaats van bestemming. Wij compenseren jouw CO2-uitstoot in samenwerking met de South Pole Group waar wij verschillende compensatieprojecten steunen. Wil je meer weten over ons compensatie beleid of over de projecten die we steunen? 

Ga naar de CO2-compensatie pagina

Sawadee medewerkers

Een grote reis maak je over het algemeen niet elk jaar, dus dat vraagt om deskundigheid en persoonlijk advies. Wij snappen dan ook dat je graag wilt weten wie er achter de schermen aan al die mooie reizen werken.

Het gepassioneerde Sawadee team bestaat in 2021 uit ruim 25 medewerkers op het hoofdkantoor en meer dan 100 reisbegeleiders wereldwijd. Hieronder is een overzicht van onze kantoormedewerkers te zien.  

Verkoop & Reisadvies

Op onze afdeling Verkoop & Reisadvies helpen we je graag met het maken van je keuze en het beantwoorden van al je vragen. Veel van onze bestemmingen hebben we zelf ook bezocht, want naast onze werkzaamheden op kantoor zijn we zelf zeer reislustig. We gaan mee op één van onze reizen of we gaan zelf op vakantie naar een van onze avontuurlijke bestemmingen.

image

Wietske

Leren over nieuwe culturen en gewoontes, versteld staan van de prachtige natuur in deze wereld, verdwalen in eeuwenoude steden en dorpjes, zoeken naar wild op de savannes, chillen op een tropisch eiland; kortom alle zintuigen aan het werk zetten in een ander land. Reizen is leven. In Nieuw-Zeeland en Canada heb ik gewoond, reizen heb ik begeleid in Kenia en Tanzania, Nieuw-Zeeland en Frankrijk en voetstappen heb ik achtergelaten op bijna elk continent. En er is niet mooiers dan onze reizigers goed te kunnen adviseren en samen de perfect passende reis uit te zoeken.

Favoriete land: Madagaskar

image

Jesse

Reizen is echt mijn passie! Ik werk al ruim 15 jaar in de reisbranche en door eigen reizen en vele studiereizen heb ik al heel wat bestemmingen gezien op deze mooie aardbol. Mijn favoriete continent is Afrika. In Afrika heb ik de meeste landen van Zuidelijk en Oostelijk Afrika bezocht. Het kamperen in de African Bush is een geweldige ervaring. Je ervaart op die manier het beste de prachtige natuur van Afrika. Ook Azië vind ik helemaal geweldig. Laatst heb ik Japan bezocht. De vriendelijke bevolking, prachtige landschappen en gigantische metropolen hebben een geweldige indruk op me achtergelaten. Als medewerker Verkoop adviseer ik je graag om de perfecte reis voor je te vinden.

Favoriete landen: Brazilië & Botswana

image

Ethan

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het beleven van bijzondere avonturen. Ik droomde weg bij het bekijken van mooie plaatjes en zei dan tegen mijn ouders, terwijl ik een bestemming aanwees: 'Daar wil ik naartoe'. Met een marker zette ik dan een grote cirkel om het desbetreffende land, dat daarmee gelijk werd toegevoegd aan mijn bucketlist. Het ontdekken van nieuwe bestemmingen, genieten van de natuur, trekkingen maken, lokalen ontmoeten, bergen beklimmen, vrijheid proeven en uiteraard lekker eten maken mij blij en enthousiast. Dit gevoel wil ik graag overbrengen aan iedereen, van reizigers die voor het eerst naar het buitenland gaan, tot ervaren globetrotters, ik gun iedereen een fantastische ervaring. Ik help daarom graag bij het vinden van een prachtige reis!”

Favoriete landen: Argentinië & Israël

image

Karin

De reisbranche is echt een branche die bij mij past. Ik vind het leuk om alles rondom een reis uit te zoeken en reizigers daarover te adviseren. Maar natuurlijk ga ik ook graag op reis. Van een stad bezichtigen tot een wandeling maken in een nationaal park, ik houd ervan. Een ervaring die ik nooit zal vergeten is het overnachten in de Sahara woestijn in Marokko. In de avond aten we een verse traditionele maaltijd uit de tajine en vervolgens sliepen we onder de sterren. Dit was echt heel bijzonder! Ik hoop dat ik nog vele mooie ervaringen, zoals deze, mag mee maken. In de tussentijd adviseer ik je graag verder tijdens de zoektocht naar een passende reis!

Favoriete landen: Griekenland & Marokko

Customer Operations

image

Julia

Na mijn stage op afdeling Verkoop, kon ik bij Sawadee terecht als medewerker Customer Operations. Samen met mijn collega’s zorg ik voor de vluchten en reserveringen van jouw reis en beantwoord ik al je praktische vragen. Als beginnend reiziger heb ik nog veel te weinig van de wereld gezien. Mijn mooiste reis tot nu toe was naar Azië. Hoog op mijn ‘to-see-list’ staan Australië en Midden- en Zuid-Amerika. Mijn reislust wordt elke dag geprikkeld en ik doe er alles aan om zoveel mogelijk van de wereld te kunnen ontdekken!

Favoriete landen: Myanmar & Thailand

image

Eefje

Reizen is net een spannend boek: je begint eraan en kan niet meer ophouden, altijd nieuwsgierig naar de volgende bestemming. Mijn eerste verre reis naar Maleisië heeft grote indruk gemaakt. Een ontmoeting met een totaal andere cultuur, natuur, flora, fauna en bevolking. Dat was in 1988 en vanaf dat moment heeft de reiskoorts toegeslagen. In de afgelopen jaren heb ik al heel veel van de wereld mogen zien. In Suriname in een korjaal over de rivieren gevaren, in Cuba gelogeerd bij de bevolking thuis in de casa particulares, de Ijenvulkaan in Indonesië beklommen, in Jamaica geluisterd naar de reggae klanken, geraft op een rivier in Thailand, in Moskou in het beroemde Bolshoi Theater van het Zwanenmeer genoten en in Jordanië de rust van de woestijn ervaren. Elke reis heeft prachtige herinneringen opgeleverd. Als medewerker sales support help ik je graag met al je vragen zodat jij goed voorbereid aan je eigen bijzondere reis kan beginnen.

Favoriete landen: Italië & Zuid-Afrika

image

Nensi

Mijn uitdaging is om reizigers te helpen een onvergetelijke reis te maken, prachtige dingen te zien, interessante mensen te ontmoeten en om met verschillende culturen kennis te maken. Naar mijn mening heb ik de beste baan die er is. Ik werk al 10 jaar bij Sawadee en heb geen intentie om te stoppen.

Favoriete landen: Kroatië & Spanje

image

Daniëlla

Als klein meisje liep ik al met atlassen en reisboeken te zeulen. Die nieuwsgierigheid heeft me al naar veel mooie bestemmingen gebracht. Tijdens mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme ben ik naar Taiwan, Thailand en Nepal geweest. Mijn liefde voor Azië was aangewakkerd en na mijn afstuderen ben ik een half jaar met een backpack op pad gegaan door Thailand, Maleisië en Indonesië. Ik ben bij thuiskomst aan de slag gegaan in de luchtvaart en heb hierdoor veel van de wereld kunnen zien. Nu ben ik bij Sawadee beland voor mijn volgende avontuur. Achter de schermen zal ik hard werken om andermans reisdromen uit te laten komen. En zelf zal ik af en toe weer stiekem dagdromen (net als vroeger) over mijn volgende bestemming. Er is immers nog zo veel te zien en beleven!

Favoriete landen: Bosnië & Nepal

Verkoop internationale reizen

image

Harold

In al die jaren, dat ik al in het toerisme werkzaam ben, is me één ding duidelijk geworden; elk land of iedere bestemming heeft wel iets moois en is daarom de moeite waard om te bezoeken. Dat geldt ook voor de invulling tijdens je vakantie. Ik wissel die het liefst af met fietsen en wandelen, maar vind het ook heerlijk om tussendoor bij het zwembad te liggen of op een relaxte manier meer van het land te zien. Net als iedereen heb ik ook een favoriete bestemming en dat is Afrika, of liever gezegd het Afrika van de safari’s. Ik vind het indrukwekkend om wildlife op de savannes en in de nationale parken te zien en te genieten van de prachtige natuur. De reden, dat ik verantwoordelijk ben voor de verkoop van groepsreizen in internationaal gezelschap, is omdat ik zelf ook vaak op die manier heb gereisd. Het is leuk om met andere nationaliteiten te reizen en je houdt er vrienden “in de hele wereld” aan over.

Favoriete landen: Kenia & Costa Rica

Luchtvaart

image

Gunnar

In mijn kinderjaren was ik al gefascineerd door landkaarten en fotoboeken van verre landen en vreemde culturen. Een studie aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer was dan ook een logisch vervolg. Bij Sawadee hou ik me bezig met de inkoop van de vluchten en samen met mijn team doen wij ons best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn tussen het moment dat je de boeking instuurt tot aan het moment dat je in het vliegtuig stapt om op reis te gaan. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor Sawadee’s állermooiste bestemmingen, de Noord- en Zuidpool.

Favoriete land / regio: Antarctica & Polen

image

Nancy

Tijdens de studie Management Toerisme heb ik bij Sawadee tweemaal stage gelopen. Op de afdeling Luchtvaart heb ik uiteindelijk mijn plek gevonden en daar werk ik alweer ruim 15 jaar met veel plezier. Na mijn studie heb ik 4 maanden in Zuidoost Azië, Australië en Nieuw-Zeeland rondgereisd. Nieuw-Zeeland heeft mij tijdens deze reis het meest verrast. Wat een overweldigende en mooie afwisselende natuur! De laatste jaren heb ik veelal de continenten Afrika en Zuid-Amerika mogen ontdekken. Welke landen daar mijn favoriet zijn? In Afrika kies ik voor Zuid-Afrika. Naast de geweldige gamedrives geniet ik daar namelijk ook erg van de heerlijke braai(BBQ). In Zuid-Amerika vind ik de regio Patagonië prachtig. De desolate omgeving met bergketens, gletsjers en pampas hebben grote indruk op mij gemaakt. Dichter bij huis is IJsland een absolute aanrader. Je ziet daar letterlijk de krachten van de aarde door de geysers, vulkanen, lavavelden en vele watervallen. Mijn nieuwe fascinatie is echter Amerika. Je hebt daar zoveel mooie nationale parken die allemaal weer iets anders toevoegen afgewisseld met leuke steden. Het land is zo groot dat er nog genoeg te ontdekken valt.

Favoriete land / regio: Patagonië & Verenigde Staten

Product Managers

image

Sophia

Meer dan 10 jaar geleden rolde ik zo van de Hogeschool bij Sawadee binnen. Reizen vond ik altijd al geweldig, maar hier wordt mijn reislust nog meer aangewakkerd. Als ik even niet weg ben geweest, dan begint het alweer te kriebelen. De kleuren, de geuren, de mensen. Daar word je toch gelukkig van? Na vele reizen naar Midden-Amerika, Afrika en Azië, gaat mijn hart nu sneller kloppen van Europa. Ook op een paar uurtjes vliegen, kun je je in een andere wereld wanen. Elke dag bezig zijn met reizen én werken met de leukste collega’s, maken het een feestje om bij Sawadee te werken.

image

Berend

De landen die ik ondertussen heb mogen bezoeken in al die jaren die ik werkzaam ben ik het toerisme, kan ik nauwelijks nog tellen. Alleen, met vrienden, met partner of het hele gezin; reizen blijft het mooiste wat er is. Regelmatig krijg ik, als Manager Touroperating, de vraag naar mijn favoriete bestemming. Een vraag die ik steeds weer met een andere bestemming lijk te beantwoorden. Namibië vanwege de wildparken, Laos vanwege het eten, Oman vanwege de bevolking. Of is het toch Cuba vanwege de cultuur, Indonesië vanwege de stranden, Australië vanwege de onderwaterwereld of Argentinië vanwege de uitgestrektheid? Ach weet je; Ga lekker zelf op pad. En ontdek wat voor jou een land zo bijzonder maakt.

Favoriete landen: Bolivia & Namibië

image

Joeri

Wat als je hobby en je werk samenkomen? Ik vind het fantastisch om een mooie reis te maken en nieuwe gebieden en culturen te leren kennen. Op werkgebied vind ik het leuk om een product of dienst op maat te maken. Laat dat nou prachtig samenkomen in mijn werk als Productmanager reizen. Als Productmanager is het belangrijk te weten wat mensen leuk vinden. Op basis van die reiswensen probeer ik altijd de juiste balans te vinden tussen cultuur, natuur, rust en avontuur. Het komt dan ook goed van pas dat ik zelf veel mooie landen en gebieden heb bezocht. Ik heb veel plezier in mijn werk, want bij het samenstellen of aanpassen van een reis probeer ik mij altijd voor te stellen dat ik de reis zelf ga maken. Ogen dicht en gaan!

Favoriete land: Guatemala & Spitsbergen

image

Jacco

Op de middelbare school wist ik al vroeg dat ik iets in het toerisme wilde gaan doen. Dat werd dus de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer en na mijn eerste baan als standplaatsreisleider in Spanje ben ik de reiswereld niet uit geweest. Tussen de seizoenen kon ik heerlijk zelf reizen en zo heb ik Azië ontdekt. Eerst op kortere reizen en later een paar keer voor langere tijd. Zo rolde ik ook in het begeleiden van reizen naar onder andere Indonesië, Thailand en India en later ook naar andere continenten. China en Pakistan hebben de meeste indruk op mij gemaakt, maar van het relaxte leven in Zuidoost-Azië houd ik ook. Of zou dat komen door het heerlijke eten daar? Nu werk ik alweer ruim 15 jaar op kantoor, waarvan een groot aantal jaren bij Sawadee, met veel plezier! Nu ik kinderen heb is het reizen iets minder geworden, maar dat komt wel weer. Hopelijk snel!

Favoriete landen: Laos & Cambodja

image

Wendy

Nieuwsgierigheid om de wereld buiten Nederland te ontdekken zit al lang in mij. Mooie natuur beleven, andere culturen ervaren, bruisende steden bezoeken of lokale specialiteiten proeven, het werkt verslavend. Bijna 20 jaar geleden begon ik met het verkopen van reizen naar de Verenigde Staten en Canada. Mijn eerste verre stedenbezoek ging naar het indrukwekkende New York en na een tweede geweldige ervaring op een kampeerreis door west-Amerika, was mijn reislust aangewakkerd. In de jaren die volgden heb ik bijna alle continenten mogen bezoeken en vele prachtige reizen gemaakt, zowel privé als voor het werk. Mijn hart heb ik verloren aan Australië en Nieuw-Zeeland. De vlucht ernaartoe is lang, maar dit wordt overgecompenseerd door de unieke natuur en fauna, de altijd geïnteresseerde inwoners en welkome sfeer die er hangt. Ik heb prachtige herinneringen aan mijn reizen overgehouden en maak daarom graag anderen enthousiast om ook op reis te gaan en het moois wat onze wereld te bieden heeft, zelf te gaan zien. Dat enthousiasme kan ik in mijn werk als productmanager helemaal kwijt!

Favoriete landen: Australië & Nieuw-Zeeland

Financiën & Administratie

image

Lony

Al meer dan 20 jaar ben ik bij Sawadee verantwoordelijk voor de financiële administratie. Je kunt dus zeggen dat ik al een tijdje mee ga. Ik heb mijn hart verloren aan Latijns-Amerika vanwege de cultuur, de natuur en de overal aanwezige klanken van de ritmische muziek. Altijd feest! Daarnaast ben ik de trotse oma van twee geweldige kleinzonen. Ik vertel hen graag over reizen in de hoop dat ze er later net zo gek op zullen worden als ik!

image

Maarten

In oktober 2010 ben ik in dienst getreden bij Sawadee. Tot die tijd was mijn reiservaring beperkt. Daar is in de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. Als Financieel Directeur heb ik Sawadee mogen vertegenwoordigen op diverse trips naar o.a. Japan, Kazachstan en Thailand. Maar nog leuker is dat ik 2 keer met een Sawadee familiereis ben mee geweest met mijn vrouw en zoon. Ik heb in Jordanië en Costa Rica van dichtbij meegemaakt hoe leuk een groepsreis is voor ouders en kinderen. Ik kan het aan iedereen aanbevelen en doe dat dan ook bij iedere mogelijkheid.

image

Anita

Sinds eind januari 2017 werk ik bij Sawadee als medewerker Finance. Ik vind het een hele veelzijdige functie bij een super leuke organisatie, waar ik mij al snel thuis voelde. Ik houd erg van fietsen en heb een paar fietsvakanties in Europa gedaan. Ook mijn rondreis naar Egypte, waaronder snorkelen in de Rode Zee was heel mooi. Nu wordt het tijd om het verder weg te zoeken, helemaal nu ik hier al die mooie reisverhalen hoor. Ik ben een natuurmens en mijn grootste wensbestemming is Yosemite National Park of Yellowstone.

Favoriete landen: Madeira & Tanzania

Marketing & Communicatie

image

Bastiaan

Sawadee; een kantoor vol leuke mensen waarvan ik tot voor kort de enige was die nog nooit buiten Europa had gereisd. Hier is gelukkig verandering in gekomen en heb ik in Vietnam, Ladakh, Peru en Rwanda ervaren hoe mooi onze reizen zijn. Als Sales en Marketing Communicatie Manager zorg ik ervoor dat we samen met onze collega’s Sawadee’s fantastische reizen aan de wereld laten zien.

Favoriete land: Rwanda

image

Laura

Sinds november 2013 ben ik bij Sawadee in dienst als vormgever. Ik houd mij voornamelijk bezig met al die mooie foto’s, kleuren, posters, de visuele kant van de nieuwsbrief en de website. In deze veelzijdige functie kan ik twee van mijn favoriete tijdsbestedingen combineren: vormgeving en de wereld ontdekken. Mijn mooiste reiservaring tot nu toe? De zonsondergang aan de rand van de Grand Canyon. Magisch!

Favoriete landen: Ierland & Jordanië

image

Joran

Als jongen van 7 vloog ik voor het eerst met mijn ouders naar Indonesië voor een rondreis en hoewel ik er niet heel veel meer van weet, heeft het me wel veranderd. Ik moest en zou alles van deze prachtige wereld zien! Inmiddels heb ik vele reizen gemaakt over de hele wereld en woonde ik in China, Argentinië en Duitsland. Tussendoor heb ik mijn bachelor in marketing gehaald in Utrecht. Na mijn studie ben ik bij Sawadee terecht gekomen waar ik werk op de Marketing & Communicatie afdeling. Hier werk ik dagelijks aan onze nieuwsbrieven, de sociale media en verzorg ik alle communicatie van onze externe partners (Exodus, Trek America, GAA, Intrepid, Anders Reizen en Joker).

Favoriete land: China

image

Michéle

In 2009 kwam ik bij Sawadee terecht als reisbegeleidster. Jarenlang heb ik op fulltime basis vele groepen begeleid in Latijns-Amerika. Dit heeft natuurlijk geresulteerd in een schat aan onvergetelijke reisavonturen. In 2016 kwam ik tijdelijk naar Nederland om bij te komen van mijn nomadenbestaan en voor ik het wist zat ik op het Sawadee-kantoor reisverhalen te schrijven. Eindelijk kwam mijn studie bedrijfscommunicatie toch nog van pas ;-) Inmiddels werk ik al weer een paar jaar op de marketingafdeling en probeer mijn passie voor reizen te vertalen via onze communicatieve kanalen.

Favoriete land: Cuba

image

Olivier

Ik ben in 2017 begonnen bij Sawadee als stagiair vormgeving, ik kwam er al snel achter dat Sawadee een gaaf bedrijf is met fijne collega’s. Momenteel werk ik part time bij Sawadee naast mijn studie. Mijn werk bestaat uit het ontwerpen van media uitingen en het werken aan de website. Nu moet ik de wereld nog ontdekken! Ik werk in ieder geval op een plek die mij daar genoeg inspiratie voor geeft.

Favoriete land: Portugal

Disclaimer

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van onze publicaties de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is. Sawadee Reizen B.V. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van gegevens uit de door ons gecreëerde website(s), brochures, flyers, advertenties en overige publicaties en kan geen garanties geven met betrekking tot de aard en de inhoud daarvan.

Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door inhoud van derden op de website(s) van ons. Wij behouden het recht voor om zonder aankondiging of opgaaf van redenen, aangeboden informatie te wijzigen en/of te verwijderen. Sawadee Reizen B.V. kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor besluiten door reizigers op basis van de door ons verstrekte informatie, indien die informatie daar niet voor is bedoeld of op een onoordeelkundige wijze worden gebruikt.

Wij kunnen geen garantie bieden betreffende de veiligheid van de website, noch aansprakelijk gesteld worden voor de schade die, direct of indirect, het gevolg is van een onderbreking in de beschikbaarheid van de site.

Vacatures & stages

Sawadee Reizen biedt al sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur, cultuur en contact met de lokale bevolking. De reizen van Sawadee zijn avontuurlijk wat betekent dat er gereisd wordt in kleine groepen, overnacht wordt in kleinschalige accommodaties en activiteiten zoals wandelen en fietsen veelal zijn opgenomen in de reis. Daarnaast staat duurzaamheid bij ons centraal: dit draagt er toe bij dat de negatieve gevolgen voor de natuur en het milieu zoveel mogelijk beperkt blijven en dat de lokale bevolking, lokale gidsen en hotel- en pensioneigenaren kunnen profiteren van onze komst. Het hoofdkantoor van Sawadee, waar ongeveer 35 medewerkers werkzaam zijn, is gevestigd in het centrum van Amsterdam.

Beschikbare vacatures

Het kantoor van Sawadee

Hoe worden onze reizen in elkaar gezet? Op welke manieren worden de reizen onder de aandacht gebracht? En wat gebeurt er nadat je een boeking hebt geplaatst? In dit 'kijkje achter de schermen' nemen we je mee in het proces wanneer je een reis bij ons boekt en krijg je een kijkje in ons kantoor te Amsterdam.   

Stage ervaringen

Benieuwd naar ervaringen van een aantal ex-stagiaries bij Sawadee?

Anne Treep - Marketingcommunicatie - augustus 2021

Voor mijn opleiding Communicatie heb ik 5 maanden stagegelopen bij Sawadee. Tijdens mijn stageperiode heb ik mij vooral beziggehouden met het schrijven en vormgeven van de nieuwsbrief. Daarnaast heb ik ook geholpen met het schrijven van blogs, nieuwsberichten en het maken en plannen van social media posts. Door corona wordt er niet veel op kantoor gewerkt, maar alsnog kreeg ik meer dan genoeg begeleiding. Mijn stagebegeleider nam veel tijd om processen en opdrachten uit te leggen en gaf ook duidelijke feedback. Dit is superfijn en zorgde ervoor dat ik de werkzaamheden een stuk sneller onder de knie had. Ook de sfeer met collega’s onderling is top! Ik heb tijdens mijn stageperiode een goed beeld gekregen van wat een marketingcommunicatie-afdeling inhoudt en heb veel kennis opgedaan waar ik de rest van mijn leven wat aan heb.

Yolan Bottema - Marketingcommunicatie - september 2020

Voor mijn opleiding Geo, Media & Design heb ik een halfjaar stage gelopen op de marketing & communicatie afdeling van Sawadee. Doordat deze periode viel in de tijd van COVID-19, waren de werkzaamheden iets anders dan normaal en kon ik niet altijd op het kantoor werken. Desalniettemin heb ik genoeg nieuwe dingen geleerd en veel nieuwe ervaringen op gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het vormgeven van campagnes en het meehelpen opzetten van een webinar. De sfeer is heel fijn (online en op kantoor) en je wordt behandeld als een volwaardige collega.
Kortom, dit was een hele leerzame en leuke stage waarbij ik veel nieuwe dingen geleerd heb en waar ik met een goed gevoel op terug kijk.

Shem Carstens - Marketingcommunicatie - januari 2020

Voor mijn opleiding MediaDesign heb ik een half jaar stage gelopen bij Sawadee op de afdeling Marketingcommunicatie. In deze periode heb ik heel veel geleerd over mijzelf, het vormgeven van campagnes, video’s en ander beeld- en printmateriaal. Ook was ik aanwezig bij de Vakantiebeurs en het Reisevent in DeFabrique. Ik vond het super leuk om op die manier in aanraking te komen met de klanten en de reisbegeleiders, wat anders nooit was gebeurd. Ook op kantoor was er vaak een erg fijne sfeer en ik ga de korte gesprekjes naast het koffieapparaat zeker missen. Dit was een fijne en leerzame eerste stage voor mij, daarbij sloot het goed aan bij mijn opleiding en kan ik met opgeheven hoofd en veel nieuwe skills weer terug naar school.

Ethan-Rory van de Vrande - Sales- en Support - voorjaar 2018

Voorjaar 2018 heb ik met veel plezier 5 maanden stage mogen lopen op de Sales- en Supportafdeling. Dit was een ervaring die mij altijd bij zal blijven. Je wordt behandeld als een volwaardige collega. Sawadee is een bedrijf waar je jezelf kan zijn en op je eigen manier kan leren, nieuwsgierigheid wordt zowel gestimuleerd als beloond. In mijn tijd als stagiaire heb ik veel geleerd over hoe je reizigers kan helpen en enthousiasmeren op een informele en persoonlijke manier. Ik ben enorm gegroeid als persoon en in de manier waarop ik met mijn collega’s samenwerk, en hoe ik op de beste manier klanten kan helpen! Samenvattend was het een stage die mij een mogelijkheid heeft geboden om te groeien, en mij heeft klaargestoomd voor m’n huidige baan als reisexpert.

Sander Westerbos - Marketingcommunicatie - juni 2018

Voor mijn MBO studie grafisch vormgeven heb ik in een periode van 4 maanden mijn afstudeerstage gelopen bij de marketingcommunicatie afdeling van Sawadee. Ik heb dit ervaren als een leerzame stage op het gebied van vormgeven en communicatie. Persoonlijk ben ik gegroeid op het gebied van samenwerking en werken voor een opdrachtgever. Ik heb hier een goede ervaring aan over gehouden, denk hierbij aan fijne samenwerking met collega’s binnen de marketingcommunicatie afdeling, maar ook met de overige afdelingen. Ik kijk positief terug op mijn tijd bij Sawadee en ben klaargestoomd om mijn weg te vervolgen op het HBO, communicatie. 

Contact

Per telefoon

Bel ons algemene nummer 078 079 264 voor eventuele vragen.
Noodnummer: Alleen buiten kantooruren het noodnummer van Sawadee gebruiken
(zie onderaan de pagina)

Openingstijden

Onze reisexperts zitten voor je klaar op maandag t/m vrijdag: 10:00 tot 17:30 uur. 


Via de website

Infodagen

Dit jaar organiseren wij door het hele land infodagen waar je kennis kunt maken met onze bijzondere reizen en met de mensen achter de reizen; kantoormedewerkers en reisbegeleiders van Sawadee. Er worden zowel landen- als regiopresentaties gehouden en onze enthousiaste medewerkers kunnen over de reizen uit eigen ervaring vertellen. Klik hier voor een overzicht

Noodnummer

Alleen buiten kantooruren kan er gebeld worden naar nummer 0031-20-4202220 of nummer 0031-20-6516035. Wij kunnen snel achterhalen waar de groep zich op dat moment bevindt. Hou er rekening mee dat het vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen niet altijd mogelijk is om binnen 24 uur contact met de groep te leggen.

Naar boven