Resultaten worden geladen

Rondreis Thailand

Ga op rondreis in Thailand en maak kennis met het land van de glimlach. Rust uit op de lange, witte bountystranden met eindeloze rijen palmbomen en breng een bezoek aan eeuwenoude tempels en paleizen. Bewonder de bijzondere natuur vol flonkerende watervallen en maak een trektocht door de jungle. Laat je in een tuktuk rondrijden door de gigantische stad Bangkok en ontdek het andere gezicht van Thailand in de wilde natuur van het noorden. Tijdens een rondreis door Thailand snap je waarom de Thai bekendstaan om hun glimlach.

Rondreis door Zuid-Thailand

Het zuiden van Thailand staat vooral bekend om zijn stranden. Als je een paar dagen (of wat langer…) wilt ontspannen, zit je hier goed. Bezoek de prachtige bountystranden, feest tot je erbij neervalt of geniet van een prachtige zonsondergang op het strand. Wil je het strandleven combineren met wat groene natuur, dan zit je hier ook goed. In Zuid-Thailand vind je Khao Sok National Park, het oudste regenwoud ter wereld en een van de mooiste natuurreservaten van heel Azië. Wist je dat de bossen hier nog ouder zijn dan die in het Amazonegebied?

Rondreis door Centraal Thailand

We kunnen het niet hebben over Centraal Thailand zonder Bangkok te noemen. Ook als je niet zo’n fan bent van grote, drukke steden, is Bangkok niet te missen. Het laat zien hoeveel verschillende gezichten een land kan hebben. Bangkok is een wereld op zich en heeft ontzettend veel wolkenkrabbers, die harmonieus samengaan met de traditionele tempels – het boeddhisme is alom aanwezig in Thailand. Bezoek de grootste wolkenkrabber (King Power MahaNakhon Tower) in het centrum, ontdek de stad op de fiets (kan ook met kinderen), eet op een van de drijvende markten, stap in een tuktuk en bezoek de Chatuchak weekendmarkt met 15.000 (!) stalletjes. Bezoek ook zeker de koningsstad Ayutthaya, met honderden kleurrijke paleizen. Deze stad ligt redelijk dichtbij Bangkok.

Rondreis door Noord-Thailand

Noord-Thailand staat in groot contrast met de rest van het land. Het noorden is minder toeristisch en heeft veel wilde natuur. Denk aan bergen, dichtbegroeide jungles, ontelbaar veel watervallen, spannende grotten en heel veel bamboebossen (en toch is er geen panda te bekennen…). Bezoek een van de inheemse bergstammen zoals de Padaung (ook wel bekend als de long necks vanwege de ‘ringen’ die de vrouwen om hun nek dragen) en ontdek hun manier van leven. Wist je trouwens dat deze en de andere bergstammen in het noorden een heel kleine minderheid zijn in Thailand? Het is vanwege hun traditionele manier van leven dat ze zo bekend zijn. Toch is het leven van deze bergstammen niet makkelijk: hun grond wordt vaak onteigend, ze hebben als niet-Thai minder rechten en worden door veel van hun landgenoten als minderwaardig beschouwd.

De belangrijkste feiten over Thailand

 • Taal: In Thailand spreken ze Thais. De taal bestaat uit veel dialecten en wordt ook buiten Thailand gesproken. Het is een lastige taal omdat de toonhoogtes de betekenis van een woord veranderen. Gelukkig spreken veel Thai redelijk Engels. Wil je harten veroveren en een goede indruk maken? Leer dan alvast wat woordjes Thai via deze handige app https://simplylearnapp.com/thai/.

 • Hoofdstad: De enige grote stad is Bangkok, met ruim acht miljoen inwoners. Elke andere grote stad die hierna komt, heeft minder dan 200.000 inwoners.

 • Bestuursvorm: Parlementaire monarchie. Er is een koning (die veel in Duitsland verblijft) en een parlement. En ook al is de koning niet zo populair, majesteitsschennis is strafbaar en critici worden actief vervolgd. Google maar eens ‘gele opblaaseend Thailand’ om op de hoogte te zijn van een paar rellen.

 • Inwonersaantal: Thailand heeft 72 miljoen inwoners. Zo’n negentig procent van de bevolking is Thai. Er wonen ook veel Chinezen, Indiërs en Maleisiërs.

 • Munteenheid: Thaise baht.

 • Tijdzone: UTC+7. Tijdens onze zomertijd is het in Thailand vijf uur later, tijdens onze wintertijd is het in Thailand zes uur later.

 • Stekkers en stopcontacten in Thailand: In Thailand hebben ze andere stekkers en stopcontacten, dus het is aan te raden een wereldstekker (type A met twee pinnen) of reisadapter mee te nemen.

 • Ook niet onbelangrijk: In Thailand rijden ze links.

Veelgestelde vragen over een rondreis in Thailand

 • Hoe lang is het vliegen naar Thailand?

  Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer elf uur naar Thailand. Als je een tussenstop hebt, ben je dertien tot twintig uur onderweg.

 • Heb je coronavaccinaties nodig voor Thailand?

  Nee. Er wordt geen vaccinatie of negatief PCR-testbewijs gevraagd. Let op: deze informatie kan veranderen. Bekijk daarom altijd de actuele informatie op de website van de Thailand Tourism Organisation.

 • Welke andere vaccinaties heb je nodig voor een rondreis door Thailand?

  De vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en hepatitis A wordt aangeraden. De vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Thailand binnenkomt in een gele koorts-land bent geweest. Dit geldt ook als je alleen een overstap hebt gemaakt op het vliegveld van zo’n land. Bekijk altijd nog even de website van het GGD voor advies op maat.

 • Heb je een visum nodig voor Thailand?

  Nee. Met een Nederlands paspoort heb je geen visum nodig als je niet langer dan dertig dagen blijft.

Voor wie is een rondreis door Thailand interessant?

Is Thailand leuk met kinderen, voor ouderen of als single vrouw? Zeker weten. Thailand is twaalf keer groter dan Nederland en heeft een wisselend landschap. Er zijn witte stranden, hoge bergen, wilde rivieren en – op veel plekken – goede wegen. Je kunt er met een gerust hart heen als je ouder of niet zo mobiel bent, met kinderen reist of als vrouw alleen reist. Thai zijn rustige, vriendelijke en altijd lachende mensen. Ruzie maken in het openbaar is niet gebruikelijk, en hoewel je altijd moet opletten op toeristische plekken is het een relatief veilig land. Tip: Bij elke Sawadee-reis kun je zien hoe zwaar de reis is. Twijfel je? Stel je vragen dan aan onze reisexperts.

Bekijk onze reizen naar Thailand per reissoort:

Naar boven