Resultaten worden geladen

Familiereis Thailand

Thailand is door de vele bezienswaardigheden, prachtige natuur en idyllische eilanden een favoriete reisbestemming voor families. Tijdens een familiereis door Thailand ontmoet je de vriendelijke Thaise bevolking, die je hartelijk zal ontvangen in 'het land van de glimlach'. Je komt in Thailand ogen en oren te kort. Op cultureel vlak heb je bijvoorbeeld vele bezienswaardigheden, zoals de prachtige tempels Doi Suthep en Wat Pho. Verder kent het land een schitterende natuur, met regenwouden, bergen en een gevarieerd dierenrijk. Voor de kust liggen talloze idyllische eilanden met witte stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee.  

Het avontuur van Thailand 

Ook avontuurlijke families kunnen in Thailand hun hart ophalen. Denk maar eens aan een meerdaagse jungle trekking in de jungle bij Chiang Mai. Je loopt hier over steile paadjes, waadt door riviertjes en wandelt langs rijstvelden, pindaplantages en kleine dorpjes. En dat alles in de meest prachtige natuur! Verder kun je tijdens je familiereis genieten van alle geuren en kleuren van het Aziatische leven tijdens een bezoek aan één van Thailands bruisende steden.

Met de familie naar Bangkok 

In Bangkok kan je met een boottocht door de vele kanalen die Bangkok heeft, dit is een leuke manier om het lokale leven te zien. De Khlong Saen Saeb Boat Service vaart door de grachten in het centrum van Bangkok en wordt voornamelijk gebruikt door de lokale bevolking. Een populaire attractie is de 4D Deep-World die je meeneemt in een ondergronds 4D-avontuur! Je hebt hier ook een reuzenrad waardoor je een fantastisch uitzicht heb over de skyline van Bangkok. je hebt door het hele park dinosaurussen staan en je kan een ritje maken op een dinosaurus. Ocean World is het grootste aquarium in heel Zuidoost-Azië in Bangkok. Bij binnenkomst aan het Ocean World zal je versteld staan van de grootte, je zal veel wauw momenten hebben. Wandelen door dit grote aquarium is een groot avontuur.

Wat te doen in Chiang Mai?

Tijdens de familiereis is een bezoek aan de Chiang Mai dierentuin een leuke bezigheid voor de kinderen. Het is Thailand's grootste en mooiste dierentuin met duizenden dieren, van leeuwen, olifanten tot reptielen. De Chiang Mai dierentuin heeft ook een speeltuin en een kinderboerderij voor de kleinere kinderen. Naast de koraal, amfibieën en reptielen tentoonstelling is er een enorme walk-through-tunnel onder het gigantische aquarium. Ook zijn er veel zogenaamde olifant farms in en rond Chiang Mai, maar het Elephant Jungle Sanctuary is een farm waar het beschermen van de olifant voorop staat. Het is een uitstekende plek om kinderen meer te leren over het leven en gedrag van de olifanten. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier.

Uitrusten en relaxen op Koh Samet

Voor enkele dagen zon, zee en strand kom je naar Ko Samet. Dit exotische eiland heeft namelijk de meeste zonuren van alle Thaise eilanden. Het paradijselijke Ko Samet is gezegend met prachtige witte stranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Je kunt mooie strandwandelingen maken of een bootje huren om de omliggende eilanden te verkennen. Snorkelend ontdek je de prachtige onderwaterwereld van het nationaal park en ga je op zoek naar tropische vissen. Ook een bezoek aan een schildpaddenopvang behoort tot de mogelijkheden. Sinds 1981 is het eiland onderdeel van een natuurpark, wat ervoor heeft gezorgd dat Ko Samet niet ten prooi is gevallen aan het massatoerisme. Voor een heerlijk ontspannen vakantie ben je hier daarom precies op de juiste plek.

Bezoek aan Elephant Jungle Sanctuary 

Er zijn veel zogenaamde olifant farms in en rond Chiang Mai, maar het Elephant Jungle Sanctuary is een farm waar het beschermen van de olifant voorop staat. Het is een uitstekende plek om kinderen meer te leren over het leven en gedrag van de olifanten. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier.

Khao Sok National Park

Ben je nog nooit in een tropisch regenwoud geweest? Breng dan zeker een bezoekje met de familie aan Khao Sok, één van de oudste tropische regenwouden ter wereld. Het bos is zelfs nog ouder en gevarieerder dan het regenwoud in het Amazonegebied. Je vindt er hoge kalkstenen bergen, valleien en spannende grotten. Zin om even af te koelen? Er is in Khao Sok een waterval met maar liefst elf niveaus: de ideale zwemplaats! Het park is het woongebied voor luipaarden, tijgers, olifanten, neushoornvogels, Maleise beren en tapirs. Er groeien ook bijzondere bomen en bloemen in het bos, zoals de wurgboom en de Rafflesia: de opéén na grootste bloem ter wereld. Naast dit natuurschoon bevat dit park ook het stuwmeer Chiao Lan, gebouwd in 1982. Al met al is het schitterende Khoa Sok één van de mooiste natuurparken van heel Thailand, en daarom zeker een bezoekje waard.

Bekijk onze reizen naar Thailand per reissoort:

Naar boven