Resultaten worden geladen

Wandelvakantie Marokko

Een Wandelvakantie door het mooie Marokko staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Volgens velen is dit dé perfecte combinatie tussen een actieve en een juist ontspannen wandelvakantie.

De Sahara en het Atlasgebergte  

Zandduinen, oases en kamelen; dát is de Sahara in Marokko. Deze fascinerende woestijn staat bekend als de grootste zandwoestijn op aarde. Wat betreft de oppervlakte moet je denken aan zo’n 9.065.000 vierkante kilometer. Daarmee is de Sahara circa 300 keer groter dan België. Maar ook het Atlasgebergte is een bezoekje waard. Tijdens je wandelreis kom je langs hoge toppen. De hoogste toppen in deze keten van ruige bergen reiken tot boven de 4000 meter! Niet gek dus dat dit natuurrijke gebergte op de tweede plaats van ‘hoogste gebergten ter wereld’ behoort. 

De Berbercultuur  

Hoewel veel mensen denken dat Marokko een volledig Arabisch land is, is dit absoluut niet het geval. Er leven in Marokko namelijk veel Berbers. Dit zijn de oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika die, ondanks de vele aanvallen, altijd stand hebben gehouden. Dit lukte deze bevolkingsgroep vroeger al door slimme verbonden te sluiten, zich voortdurend te verzetten én door goed gebruik te maken van geografische factoren; de aanvallers vestigden zich vaak bij de kust, terwijl de Berbers over het algemeen meer landinwaarts wonen. Ook vandaag de dag houden de Berbers voet bij stuk; ze hebben zich nog steeds niet overgegeven aan de Arabische taal en cultuur. Ontmoet ze tijdens je wandelvakantie.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven