< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Marokko - Beklimming Mount Toubkal

Naar Noord-Afrika's hoogste top

8 dagen vanaf € 1.149 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Vijfdaagse trektocht met ezels
 • Meereizende gids en crew tijdens de trektocht
 • Optionele beklimming van de Mt. Ouanakrim (4089m)
 • Tijd om te acclimatiseren met wandelingen door prachtige berberdorpjes
 • Volledige verzorging door de crew tijdens de kampeerovernachtingen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  4 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  2 van 5

Route 8 daagse Wandelvakantie Marokko - Beklimming Mount Toubkal

Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie beklimmen we Mt Toubkal, met 4167 meter de hoogste top van Noord-Afrika. De Toubkal is omringd door indrukwekkende landschappen, terrasvormige akkers en afgelegen berberdorpjes waar we kennismaken met de vriendelijke bevolking. Onze trektocht gaat over goed begaanbare paden en is, ondanks de hoogte die we bereiken, niet te zwaar. Naarmate we hoger klimmen, worden de paden steiler, maar worden we beloond met spectaculaire uitzichten over de Hoge Atlas en, verder weg, Marrakech en het Anti-Atlasgebergte. We eindigen de trektocht met vrije tijd in de kleurrijke koningsstad Marrakech. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in Marrakech, we kamperen 4 nachten en slapen één nacht in een gite. Het vervoer is per minibus.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Marrakech
 2. Dag 2 - naar Imi Oughlad / beklimming Tizi n Tacht Pas en afdaling naar de Azaden Vallei
 3. Dag 3 - wandeling door Berberdorpen op de noordhelling van Mt Toubkal en bezoek Ighoulidem Waterval
 4. Dag 4 - beklimming van de Aguelzim Pas / naar het Toubkal basiskamp
 5. Dag 5 - beklimming Mt. Toubkal / middag ter vrije besteding
 6. Dag 6 - optionele beklimming Mt. Ouanoukrim en afdaling naar Arroumd
 7. Dag 7 - wandeling naar Imlil / naar Marrakech - stadstoer
 8. Dag 8 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse beklimming Mt. Toubkal

Naar Noord-Afrika's hoogste top

De trektocht is zo opgebouwd dat je goed kunt acclimatiseren voordat je de top van de 4167 meter hoge Toubkal beklimt. We slapen vier nachten in tenten met beperkte sanitaire voorzieningen. Twee daarvan brengen we door bij de Refuge les Mouflons, het basiskamp van de Toubkal. Hier kunnen we gebruik maken van de voorzieningen van de refuge. Tijdens de wandeldagen loop je gemiddeld 6 tot 8 uur per dag en de bagage wordt vervoerd door muilezels. 's Avonds wordt door onze crew gekookt en ook de lunches worden door hen verzorgd.

Wandelen langs berberdorpen 

Op deze reis ontdek je Marokko van een heel andere andere kant als we tijdens een vijfdaagse trektocht het hooggebergte van de Hoge Atlas in gaan. Vanuit de vlaktes rond Marrakech rijden we zuidwaarts naar ons startpunt Imi Oughlad in de Hoge Atlas. Deze woeste bergketen vormt het decor voor onze meerdaagse trektocht. Vergezeld door pakezels lopen we over geitenpaadjes door de Azaden-vallei, beroemd om zijn prachtige jeneverbesbossen. We komen door kleine berberdorpjes en langs terrasvormige akkers en ontmoeten de vriendelijke bergbevolking.

Op grote hoogte: de beklimming van de Toubkal

Naarmate we verder stijgen, wordt het gebied met hoge gekartelde bergtoppen en prachtige panorama's ontoegankelijker. Voordat we het basiskamp van de Toubkal bereiken, op 3207 meter hoogte, steken we de Aguelzim Pas (3550m) over. De klim is behoorlijk steil maar eenmaal boven kunnen we genieten van een panoramisch uitzicht op het Toubkal-massief en richting de vlakten rond Marrakech. Vanuit het basiskamp starten we vroeg om de top van de Mount Toubkal te bereiken. We klimmen steil omhoog door puin voordat we de zuidelijke bergkam oversteken om de top op 4167m te bereiken, een prachtig hoogtepunt van deze reis!

Dwaal door de medina in Marrakech

Na deze indrukwekkende trektocht door de Hoge Atlas eindigen we in Marrakech. Hier heb je nog de tijd om in de immense medina, een ommuurde stad, rond te dwalen. Laat je er bedwelmen door de vele soorten kruiden en parfums. 's Avonds is iedereen te vinden op het Djemaa el-Fna, waar vanuit de vele eettentjes heerlijke geuren opstijgen en waarzegsters, acrobaten en muzikanten het toegestroomde volk vermaken.

Wandelvakantie Marokko - Beklimming Mount Toubkal

Naar Noord-Afrika's hoogste top

image
8 dagen vanaf € 1.149 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven