Resultaten worden geladen

Rondreis Maleisië

Tijdens onze rondreis door Maleisie gaan we vooral de prachtige oerwouden in en maken kennis met de inheemse cultuur van Maleisisch Borneo. Maleisië is een land dat zich op economisch en technologisch gebied snel ontwikkeld heeft de afgelopen tientallen jaren. Dit is vooral duidelijk op het vaste land en dan met name in de zeer moderne stad Kuala Lumpur. Maak kennis met duizenden diersoorten en geniet van de ontspannende voetmassagepaden.

Grote diversiteit aan planten en dieren

De uitgestrekte regenwouden en het tropische klimaat hebben ervoor gezorgd dat er een enorme hoeveelheid flora en fauna in Maleisië voorkomt die uw rondreis extra divers zal maken. De Rafflesia is een bekende plant, hij komt alleen maar in Zuidoost Azië voor. Het is de grootste plant ter wereld en kan wel ruim 10kg zwaar worden! De Rafflesia is het symbool van de provincie Sabah.  Het land kent daarnaast ruim duizend soorten vogels, zoogdieren, slangen en insecten. Wanneer je een bezoek brengt aan Maleisië kun je er niet omheen. Niet alleen in minder bevolkte gebieden vind je vele diersoorten. Ook in bevolkte delen kom je vaak diverse dieren tegen. Je moet er bijvoorbeeld niet raar van opkijken als je in de buitenwijken van Kuala Lumpur apen langs de weg ziet lopen.

West-Maleisië en Kuala Lumpur

In West-Maleisië vindt je de grote steden maar ook veel natuur en prachtige stranden. Tijdens een rondreis door Maleisië bezoeken we de Cameron Highlands. Een sprookjesachtig stuk groen berggebied en bekend om de vele theeplantages. Een rondreis door West-Maleisië is daarom niet compleet zonder een theeplantage te bezoeken.

Verder kan je tijdens een rondreis natuurlijk niet om Kuala Lumpur heen. De hoofdstad van Maleisië heeft enorm veel te bieden. De stad staat bekend om de grote diversiteit aan gebouwen. De afwisseling van koloniale, moderne en traditionele gebouwen creëert dan ook een bijzondere skyline. Uiteraard kan je de Petronas Twin Towers niet missen tijdens de groepsreis. Deze iconische torens waren ooit de hoogste van de wereld. Kuala Lumpur staat ook bekend om de vele restaurantjes, foodcourts en straatverkopers. Het eten Maleisië is echt een feestje!

Maleisisch Borneo

Het ongerepte Maleisië ontdek je tijdens een rondreis naar Maleisisch Borneo. Je maakt hier kennis met de prachtige natuur van Sarawak en Sabah. We maken hier fantastische jungletochten door nationale parken, wandelen over de Headhunters trail en maken spectaculaire boottochten. Onderweg heb je grote kans orang-oetans, neusapen en varanen te zien.Ook maken we kennis met de Iban en overnachten in hun traditionele longhouses. Een groepsreis naar Maleisië is een onvergetelijke ervaring!

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven