Resultaten worden geladen

Rondreis Spanje

Wie zich alleen beperkt tot de toeristische stranden mist veel aan schitterende landschappen: de historische regio Old Castile, de wilde kustlijn van Mallorca, het kalkstenen gebergte van Picos de Europa en de eindeloze olijfboomgaarden van Andalusië. Je kunt in op rondreis in Spanje fantastisch wandelen door gebergtes, fietsen door beroemde wijnregio’s of snorkelen bij de prachtige rotsstranden van Mallorca. Maar er is meer! Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een inspirerende rondreis over de eeuwenoude paden van Santiago de Compostella? Dit is de oudste pelgrimroute ter wereld. Je geniet er onderweg van prachtige landschappen en historische steden. Viva España!

Ervaar de beeldschone natuur van Spanje

De welbekende costa’s van Spanje zijn niet het enige natuurschoon wat dit land te bieden heeft. Wie weg van het massa toerisme wil, kan zich goed vertoeven in de veelzijdige natuur van Spanje, zoals de bergen in het binnenland, de warme omgeving in het zuiden of op de Citrus landschappen van Mallorca. Spanje is een populaire rondreis bestemming door zijn schitterende natuur.

Ontdek bijvoorbeeld het natuurpark Garrotxa. Het is één van de meest bijzondere natuurparken in Spanje, dit komt door het vulkanisch landschap van het gebied. Het park heeft meer dan 30 vulkanen, echter zijn ze allen niet meer actief, de laatste uitbarsting dateert zo’n 12.000 jaar geleden. De grootste vulkaan, maar ook de jongste, is de Croscat.

De rijke cultuur op een rondreis Spanje   

Spanje staat onder andere bekend om zijn Siësta! Na een drukke ochtend, ’s middags even heerlijk uitrusten om vervolgens in de namiddag er weer goed tegenaan te kunnen. Maar er is meer dat Spanje uniek maakt. De Spaanse gastronomie bestaat ook uit een behoorlijke lijst, denk bijvoorbeeld aan beroemde paella van Valencia, de heerlijke patatas bravas uit Madrid en natuurlijk de verschillende tapa's die je in heel Spanje kan krijgen. Naast eten en relaxen, kun je ook verschillende kunstenaars bewonderen in Spanje. Wat te denken van een aantal wereldbekende zoals Dali, Picasso en Gaudi.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven