< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Spanje - Andalusië

Wandelen langs de Pueblos Blancos

8 dagen vanaf € 1.299

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Geniet van het Spaanse plattelandsleven tijdens deze relaxte wandelweek in zonnig Andalusië
 • Verblijf in het prachtige dorpje Setenil de las Bodegas, bijzondere uitvalsbasis voor de wandelingen
 • Bewandel de wereldbekende en spectaculaire Caminito del Rey
 • Wandelen in het Grazalema nationaal park
 • Bezoek aan Sevilla, de prachtige Andalusische hoofdstad vol geschiedenis

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Spanje - Andalusië

Andalusië, de meest zuidelijke regio van Spanje, heeft ontzettend veel te bieden. In deze omgeving vind je de meest prachtige natuurgebieden met hoge bergen, brede meren, mediterrane bossen en vele bodega's (wijngaarden). Het is dan ook geen verrassing dat de regio uitermate geschikt is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Bovendien vind je in Andalusië een hele interessante mengelmoes van culturen. De regio is door de geschiedenis heen namelijk de thuisbasis geweest van veel verschillende volkeren, waaronder de Romeinen, de Moren en de Christenen. Vooral in de steden, maar ook in verschillende authentieke dorpjes is de geschiedenis van Andalusië nog goed terug te zien. Tijdens deze reis gaan we dus niet alleen prachtige wandelingen maken, ook krijg je de kans om enkele van de mooiste plaatsjes te ontdekken waar je de cultuur nog altijd goed kunt proeven. Eén van deze plaatsjes is het fraaie Setenil de las Bodegas, waar we tijdens onze gehele reis zullen verblijven.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Malaga / transfer naar Setenil de las Bodegas
 2. Dag 2 - door olijfgaarden naar Villanueva de San Juan
 3. Dag 3 - wandelen in het Sierra de Grazalema Nationaal Park
 4. Dag 4 - Caños Santos klooster / wandeling van Algámitas naar Setenil
 5. Dag 5 - Dagtrip naar Sevilla
 6. Dag 6 - El Chorro Gorge / Caminito del Rey
 7. Dag 7 - rondwandeling Peñon
 8. Dag 8 - transfer naar Malaga / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Picos de Europa

Setenil de las Bodegas, één van de Pueblos Blancos

Setenil de las Bodegas is één van de meest unieke plaatsen van alle witte dorpen, de Pueblos Blancos, in de Sierra de Cádiz. De huizen in dit stadje staan deels onder een rots en deels erop; samen vormen ze een prachtig landschap. In de Calle Cuevas de la Sombra kun je dit goed ervaren. Ons hotel ligt net buiten het centrum van Setenil de las Bodegas en vormt een heerlijke uitvalsbasis voor deze wandelweek in Andalusië. Naast alle onbijten zijn veel andere maaltijden inclusief en naar en van de wandelingen reizen we per privé bus met airconditioning. 

De kliffen en kloven van de Sierra de Grazalema

Sierra de Grazalema werd in 1977 al aangewezen als UNESCO biosfeerreservaat en werd in 1984 uitgeroepen tot het eerste natuurpark in Andalusië. Het is een prachtig en ecologisch opmerkelijk gebied dat je niet snel zou verwachten in Spanje. Je vindt er een afwisselend landschap van kalksteen met kliffen, geulen, grotten en kloven. Midden in het nationaal park vind je bovendien het Embalse de Zahara-el Gastor meer, een prachtig gevormd meer waar je vanaf de hoger gelegen bergen er rondom heen een fantastisch uitzicht op hebt.

De spectaculaire Caminito del Rey

De wereldberoemde wandelroute Caminito del Rey werd lange tijd ‘het gevaarlijkste pad ter wereld’ genoemd. Vroeger werd dit pad bewandeld door mensen vergezeld van ezels, maar dat ging helaas lang niet altijd goed. Het zwevende houten pad dat gebouwd werd op de smalste, meest onbegaanbare stukken, bleek echter ook niet 100% veilig en men refereerde nog vaak naar de Caminito als ‘the walk of death’. Pas in 2015 werd de nieuwe Caminito del Rey, die voldoet aan alle hedendaagse veiligheidsmaatregelen, geopend. Het is een geweldige ervaring de route te bewandelen onder begeleiding van een gids die ontzettend veel weet te vertellen over de geschiedenis van het pad en de natuur eromheen. 

Bezoek aan Sevilla

Tijdens de reis bezoeken we ook Sevilla, de prachtige hoofdstad van Andalusië. De aanwezigheid van de Moren is nog steeds zeer goed zichtbaar in de architectuur van de stad. De kathedraal van Sevilla is de grootste van heel Europa. Het is een prachtig gebouw dat je van afstand al kunt zien: de klokkentoren steekt bijna 100 meter boven de grond uit. Uit de Romeinse tijd dateert het Alcazar, een complex van paleizen dat door de jaren heen ook nog door de Moren en Christenen is gebruikt. Je hebt een hele dag om deze geweldige stad te bekijken.

Wandelvakantie Spanje - Andalusië

Wandelen langs de Pueblos Blancos

Wandelvakantie Spanje - Andalusië
8 dagen vanaf € 1.299
Naar boven