Resultaten worden geladen

Wandelvakantie Italië

Een wandelvakantie in Italië geeft je de gelegenheid om de meest prachtige plekjes van het land te ontdekken en daarnaast de overheerlijke lokale keuken te proeven. Wat te denken van de steeds populairder wordende regio Puglia en de nog vrij onbekende regio Basilicata? In deze regio wandelen we langs trulli (witte huisjes met kegelvormige daken), wijngaarden en olijfboomgaarden. Ook doen we de UNESCO-steden Matera en Alberobello aan. Ben je gecharmeerd van de prachtige kust met haar machtige kliffen? Ga dan mee op onze wandelvakantie langs de Amalfikust. Wandel door fotogenieke dorpjes, bewandel het 'Pad van de Goden' naar Positano en beklim de Vesuvius. Bij deze reizen zijn veel maaltijden inclusief. Het weer in Italië is wisselend, de zomers kunnen heet zijn met temperaturen die kunnen oplopen tot 38 graden, en er kan het hele jaar door regen vallen. We reizen vooral in het najaar. 

Een wandelvakantie op de Italiaanse eilanden 

Een wandelvakantie op Sardinië heeft heel wat te bieden. Het op twee na grootste eiland van de Middellandse Zee kent heerlijke stranden en baaien, unieke dorpjes maar ook dichte bossen en een ongerept hooggebergte. Tijdens onze wandelvakantie verkennen we de hoogtepunten van Sardinië en geniet je onderweg van het heerlijke eten.

Op Sicilië  kun je eveneens heerlijk eten en drinken en er is unieke cultuur en natuur in overvloed. We wandelen door prachtige gebieden en genieten samen met de groep van prachtige uitzichten. In het noorden van Sicilie liggen de 'Siciliaanse Alpen' waar we verschillende wandelingen maken.

Op de Eolische eilanden ontdekken we wandelend actieve vulkanen, zwarte stranden en de blauwe zee en wandelen we naar de Stromboli-vulkaan; een van de hoogtepunten van de wandelreis.

De beste reistijd voor deze eilanden is van mei t/m oktober, wanneer er weinig neerslag valt.

Naar boven