< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Italië - Puglia & Matera

Weelderige valleien, rotskerken en unieke architectuur

8 dagen vanaf € 1.549 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Ontdek de onbekende regio's Puglia en Basilicata
 • Breng een bezoek aan de witte stad Ostuni
 • Overnachtingen in authentieke hotels en pensions
 • Wandelingen door het rustige platteland langs trulli, wijngaarden en olijfboomgaarden
 • Uitgebreid bezoek aan de UNESCO-steden Matera en Alberobello

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  2 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  4 van 5

Route 8 daagse Wandelvakantie Italië - Puglia & Matera

In de hak van de Italiaanse laars, genesteld tussen de smaragdgroene wateren van de Adriatische en Ionische zee, liggen Puglia en Basilicata. Tijdens deze wandelvakantie ontdekken we het allerbeste van deze twee unieke en nog grotendeels onontdekte regio's; van de bijzondere Trulli-huizen in de weelderige Itria Vallei, het op een heuveltop gelegen witte stadje Ostuni tot de rotskerken en het Sassi-district van de prachtige UNESCO stad Matera. Naast de perfecte mix van rustige wandelingen, prachtige landschappen en unieke architectuur kunnen we genieten van de legendarische lokale keuken en heerlijke wijnen. Deze regio is in alle opzichten een waar paradijs voor fijnproevers! We overnachten in authentieke lokale hotels en pensions en verplaatsen ons per (mini)bus en tweemaal per trein.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Bari / transfer naar Alberobello
 2. Dag 2 - wandeling Itria-vallei en bezoek Locorotondo
 3. Dag 3 - bezoek Ostuni / wandeling door olijfboomgaarden en wijngaarden en bezoek archeologisch park Agnano
 4. Dag 4 - vrije dag Ostuni / Optioneel bezoek Lecce of Polignano a Mare
 5. Dag 5 - ochtendwandeling langs de kust / transfer naar Matera
 6. Dag 6 - wandeling Murgia-plateau en sightseeing Matera
 7. Dag 7 - wandeling rond Matera en bezoek prehistorische grotten en rotsdorpen
 8. Dag 8 - transfer naar Bari / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Alberobello - Matera

Trulli in de weelderige Itria Vallei

Onze reis begint in UNESCO stad Alberobello. Typerend zijn de Trulli, huizen met kegelvormige daken. De daken zijn versierd met symbolische, religieuze of mysterieuze symbolen, bedoeld om het kwaad buiten de deur te houden. Vanuit Alberobello maken we een wandeling door de Itria Vallei en bezoeken het op een heuveltop gelegen Locorotondo, algemeen beschouwd als één van de mooiste plaatsen van Italië.

De witte stad Ostuni

Ook Ostuni ligt op een heuveltop, de stad kenmerkt zich door zijn oogverblindend witte bebouwing. In de omgeving wandelen we door oude olijfboomgaarden en wijngaarden met uitzicht op de Adriatische kust en bezoeken we het archeologische park van Santa Maria di Agnano. Vanuit Ostuni kunnen we een bezoek brengen aan het pittoreske kuststadje Polignano a Mare of aan de prachtige barokke stad Lecce.

De sassi van Matera

De stad Matera, ook vermeld op de UNESCO-werelderfgoedlijst, is beroemd om zijn uitgestrekte grotwoningen, de sassi. We brengen hier voldoende tijd door om de stad en de omgeving uitgebreid te voet te verkennen. In de historische stad genieten we van betoverende steegjes en unieke architectuur en bezoeken we de grotten. Buiten de stad maken we een wandeling naar het Murgia-plateau, een uniek en uitgestrekt beschermd gebied met meer dan 150 rotskerken uit de 8e eeuw. Vanuit Matera reizen we terug naar Bari voor de vlucht naar Amsterdam. 

Wandelvakantie Italië - Puglia & Matera

Weelderige valleien, rotskerken en unieke architectuur

Italië - Puglia en Matera
8 dagen vanaf € 1.549 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven