Achtergrond

De Azoren telt zo’n 250.00 inwoners verdeeld over 9 eilanden. 43% van de populatie op de Azoren is jonger dan 25 jaar. Van oorsprong wonen er veel Vlamingen op de Azoren, wegens voedsel gebrek zijn zij geëmigreerd. Door deze kolonisatie is een groot deel van de Azoren katholiek, een ander deel is protestant, dit komt over uit Engeland. De cultuur op de Azoren is zeer authentiek, dit omdat de Azoren afgelegen ligt van de rest van de wereld. De geschiedenis van de Azoren wordt gekenmerkt door de vele natuurverschijnselen. De inwoners zijn zeer op elkaar gesteld en erg vriendelijk, dit komt omdat ze door de jaren heen samen de natuur hebben getrotseerd.

Op de Azoren kun je genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes, door de ligging in de oceaan is vis natuurlijk het meest gegeten product op het eiland. Bij veel visrestaurants kun je zelf je vis kiezen die een paar uur eerder nog in de zee heeft gezwommen, extreem vers dus.

Bevolking

Met negen bewoonde eilanden kennen de Azoren 250.000 inwoners. De bewoners van de eilanden leven hoofdzakelijk van de veehouderij. Ook worden er wijndruiven, ananassen, bananen en thee verbouwd. Nog niet zo lang geleden stond deze eilandengroep bekend om de walvisjacht. Inmiddels is deze activiteit veranderd van het vangen, naar het kijken van walvissen.


Wist je dat?

 • De Azoren op een plek liggen midden in de Atlantische oceaan waar drie aardcontinenten samen komen.
 • Walvissen maken tijdens hun reis van de noordpool naar de zuidpool een bezoekje aan de Azoren.
 • De hoogste vulkaan van de Azoren staat op het eiland Pico en is 2351 meter hoog.
 • Er veel windmolens te vinden zijn op de Azoren, vanwege de invloeden van Vlaamse kolonisten?  
 • De Azoren bestaan uit vulkanische eilanden en de hoogste top Pico heet?  
 • De keuken veel overheerlijke vis- en vleessoorten bevat door de ligging aan zee en de veehouderij? 
 • Je bijzondere vulkanische wijnen kan drinken? 
 • Er op de Azoren gewoon met de Euro betaald kan worden?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Azoren
Er zijn 2 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Azoren Wandelen door een groen sprookje
  • Prachtige wandelreis over het groene wandeleiland São Miguel
  • Bezoek het indrukwekkende kratermeer Lagoa do Fogo
  • Alle dagwandelingen vanuit een comfortabel hotel
  8 dagen
  vanaf € 1.099,- inclusief CO2-compensatie
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Rondreis Azoren

Een groepsreis naar de Azoren laat je kennis maken met de prachtige natuur van dit land. Maak een wandeling door het vruchtbare landschap en bewonder de vele lavastrandjes, de ruige rotsen en de kleurige havens. Als je dolfijnen, walvissen en schildpadden wil zien, dan ben je op de Azoren ook de juiste plek. Daarnaast zijn de negen eilanden van de Azoren een tussenstop voor vogels, vogelsoorten kun je hier dus ook goed spotten. Ontdek de diversiteit van de verschillende eilanden. Op het hoofdeiland São Miguel kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de zwavel- en ijzerhoudende bronnen, de prachtige waterval Salto do Prego bewonderen en genieten van het prachtige uitzicht op het kratermeer Lagoa do Fogo. Een groepsreis naar de Azoren heeft nog veel meer te bieden, ontdek het zelf en bekijk de verschillende rondreizen die Sawadee aanbiedt, ook voor singles.

De Azoren bestaan uit 9 prachtige eilanden liggend in de Atlantische oceaan. Het landschap van de Azoren is enorm divers, van vulkaankraters, langgerekte stranden, blauw-groene meren, bossen en prachtige bergen met watervallen.

Naast de prachtige natuur kun je tijdens een groepsreis op de Azoren ook genieten van heerlijk eten en een prachtig historische stadscentrum. Maak een wandeling langs de boulevard in Ponta Delgada of ga een middagje shoppen in de stad. 

Walvissen spotten

De Azoren is een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten, dit komt omdat de Azoren op de migratieroute liggen van verschillende soorten walvissen. De meeste kans op het zien van deze prachtige dieren heb je tussen mei en oktober. Overigens zitten de wateren rond de Azoren ook vol met dolfijnen en schildpadden.

Reisverhalen

 • Een reis door de Azoren

  Europa, 27-05-16

  Hoewel Sawadee vaak gekoppeld wordt aan verre reizen, naar bijvoorbeeld Azië, Zuid-Amerika of Afrika, is het wel degelijk mogelijk om in ons eigen Europa te blijven. Eerlijk is eerlijk: ook hier vi...

  Lees verder
image

Rondreis Azoren: Hoogtepunten

Walvissen bekijken

Je zou het bijna niet geloven maar je kunt walvissen spotten op de Azoren. Je hebt het meeste kans op het zien van een blauwe vinvis in mei en oktober maar de potvis is het gehele jaar te zien. Tijdens een walvis-excursie zie je waarschijnlijk ook een aantal dolfijnen en zeeschildpadden.


Snorkelen

Wie helemaal wild wordt van de onderwaterwereld moet gaan snorkelen in São Miguel. De onderwaterwereld van de Azoren is een rijke wereld met veel soorten vissen, krabben en scheldieren.

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo is een prachtig kratermeer op het eiland São Miguel. Lagoa do Fogo betekent vuurmeer, dit is een vrij logische benaming aangezien het meer is ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Je kunt er genieten van de prachtige natuur en het adembenemende uitzicht over het meer.

Terra Nostra

Terra Nostra wordt ook wel de botanische tuinen van de Azoren genoemd. Je ziet hier een grote  verscheidenheid aan prachtige flora en fauna, mooie meertjes en eeuwenoude bomen. Terra Nostra behoort tot een van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Zeker een bezoekje waard tijdens je reis naar de Azoren.


Ponta Delgada

Bezoek het mooie Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren. Slenter door het prachtige historische en elegante centrum. Maak een wandeling langs de boulevard of ga shoppen in de kleine smalle winkelstraatjes. Op de Azoren kan je ook genieten van heerlijk eten, er wordt veel vis en schelpdieren gegeten, alles komt vers uit de zee en wordt met eenvoud bereid. 


Sanguinho

Sanguinho is een ruïnedorpje en sinds 1970 al niet meer bewoond. Een indrukwekkende spookstad om doorheen te wandelen. Leuk om eens te filosoferen. Wie woonden er in deze, inmiddels, met mos begroeide huizen?

Sete Cidades 

Vanuit Visto do Rei is de wandeling naar Sete Cidades overweldigend. Het uitzicht over een grote vulkaankrater met daarin het blauw-groene meer en de exotische flora zoals de Japanse ceder en gele gemberlelie maken dit een betoverend landschap. In het meer van Sete Cidades leven verschillende soorten vissen zoals de forel en de karper.

Pico 

Het eiland Pico kent vele hoogtepunten op zich. Tijdens een bezoek aan dit eiland is een bezoek aan de zone van wijngaarden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat een aanrader. De wijngaarden Vinhas da Criacão Velha zijn een heerlijke plek om rond te struinen.

Beste reistijd

Het klimaat op de Azoren wordt bepaald door de golfstroom. De temperatuur op de Azoren is vrij mild en vochtig. Het is er gemiddeld 17 tot 26 graden. De wintermaanden zijn de meest koude en vochtige maanden op de Azoren, gemiddeld valt er dan 150 mm regen per maand. In de zomermaanden wordt het maximaal 26 graden met minder regen en veel zon.


Seizoenen

Men zegt  dat je op de Azoren in één dag alle 4 de seizoenen kunt meemaken. Het kan ’s ochtends  bewolkt zijn met veel regen terwijl het een uur later weer strakblauw is. De eilandbewoners zijn daarom ook zeer afhankelijk van het weer, wanneer het mistig is kunnen de binnenlandse vluchten niet landen en de ferry’s niet varen.

Beste reistijd Walvissen

Je hebt de beste kans op het zien van walvissen in mei en oktober, dan kun je zowel de potvis als de blauwe vinvis spotten. 

Ponta Delgada

Ponta Delgada is de grootste stad en hoofdstad van de Azoren. Er heerst een warm maritiem klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de ligging in de Atlantische Oceaan. De temperaturen zijn hier het hele jaar aangenaam en liggen in de zomer zo rond de 25 graden. In de zomer is het zeewater op een prettige temperatuur om in te zwemmen.

image

Reistips voor een rondreis op de Azoren

Atlantische Oceaan excursie

De Azoren zijn een ideale plek om walvissen te spotten in de Atlantische Oceaan. Met een kleine boot ga je de oceaan op en begint de zoektocht naar deze bijzondere zoogdieren. Ook kan je tijdens deze trip dolfijnen zien die met de boot mee zwemmen. Deze excursie zal je nog lang bijblijven! 


Ribeira Grande en plantage (ter plekke betalen) 

In Ribeira Grande zijn de Portugese invloeden nog zeer merkbaar. Dit dorpje ten noorden van het eiland is ideaal om doorheen te wandelen. Je kan stoppen bij een likeurwinkeltje met de lekkerste likeuren. In de omgeving van Ribeira Grande is veel natuurschoon te vinden, zoals de warmwaterbronnen. Je kan hier een lokale ananasplantage bezoeken en meer leren over het fruit en de werking van de plantage. 

Furnas 

Aan de rand van dit meer vind je bronnen met kokende modder. Wist je dat in deze modderbronnen het heerlijke gerecht Cozida das Furnas wordt gemaakt? Een grote aluminium pan met vlees, aardappelen en groenten wordt in een gat in de grond gestopt en afgedekt met een deksel en een berg zand. Het borrelende, hete water stooft het eten gaar. Zo’n zes uur later wordt de pot uit het water getild en vervoerd naar de plek van consumptie. Dit kan je ter plekke gaan proeven!

Naar boven
 


Stem & Win 

Win een droomreis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!