Achtergrond

De Azoren telt zo’n 250.00 inwoners verdeeld over 9 eilanden. 43% van de populatie op de Azoren is jonger dan 25 jaar. Van oorsprong wonen er veel Vlamingen op de Azoren, wegens voedsel gebrek zijn zij geëmigreerd. Door deze kolonisatie is een groot deel van de Azoren katholiek, een ander deel is protestant, dit komt over uit Engeland. De cultuur op de Azoren is zeer authentiek, dit omdat de Azoren afgelegen ligt van de rest van de wereld. De geschiedenis van de Azoren wordt gekenmerkt door de vele natuurverschijnselen. De inwoners zijn zeer op elkaar gesteld en erg vriendelijk, dit komt omdat ze door de jaren heen samen de natuur hebben getrotseerd.

Op de Azoren kun je genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes, door de ligging in de oceaan is vis natuurlijk het meest gegeten product op het eiland. Bij veel visrestaurants kun je zelf je vis kiezen die een paar uur eerder nog in de zee heeft gezwommen, extreem vers dus.


Wist je dat?

-De Azoren op een plek liggen midden in de Atlantische oceaan waar drie aardcontinenten samen komen.

- Walvissen maken tijdens hun reis van de noordpool naar de zuidpool een bezoekje aan de Azoren.

- De hoogste vulkaan van de Azoren staat op het eiland Pico en is 2351 meter hoog. 

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Azoren

Over Azoren

 Een groepsreis naar de Azoren laat je kennis maken met de prachtige natuur van dit land. Maak een wandeling door het vruchtbare landschap en bewonder de vele lavastrandjes, de ruige rotsen en de kleurige havens. Als je dolfijnen, walvissen en schildpadden wil zien, dan ben je op de Azoren ook de juiste plek. Daarnaast zijn de negen eilanden van de Azoren een tussenstop voor vogels, vogelsoorten kun je hier dus ook goed spotten. Ontdek de diversiteit van de verschillende eilanden. Op het hoofdeiland São Miguel kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de zwavel- en ijzerhoudende bronnen, de prachtige waterval Salto do Prego bewonderen en genieten van het prachtige uitzicht op het kratermeer Lagoa do Fogo. Een groepsreis naar de Azoren heeft nog veel meer te bieden, ontdek het zelf en bekijk de verschillende rondreizen die Sawadee aanbiedt, ook voor singles.

De Azoren bestaan uit 9 prachtige eilanden liggend in de Atlantische oceaan. Het landschap van de Azoren is enorm divers, van vulkaankraters, langgerekte stranden, blauw-groene meren, bossen en prachtige bergen met watervallen.

De Azoren is een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten, dit komt omdat de Azoren op de migratieroute liggen van verschillende soorten walvissen. De meeste kans op het zien van deze prachtige dieren heb je tussen mei en oktober. Overigens zitten de wateren rond de Azoren ook vol met dolfijnen en schildpadden.

Naast de prachtige natuur kun je op de Azoren ook genieten van heerlijk eten en een prachtig historische stadscentrum. Maak een wandeling langs de boulevard in Ponta Delgada of ga een middagje shoppen in de stad. 

Er zijn 2 reizen die voldoen aan jouw wensen

Resultaten worden geladen

Reisverhalen

  • Een reis door de Azoren

    Europa, 27-05-16

    Hoewel Sawadee vaak gekoppeld wordt aan verre reizen, naar bijvoorbeeld Azië, Zuid-Amerika of Afrika, is het wel degelijk mogelijk om in ons eigen Europa te blijven. Eerlijk is eerlijk: ook hier vi...

    Lees verder
image

Walvissen spotten

Je zou het bijna niet geloven maar je kunt walvissen spotten op de Azoren. Je hebt het meeste kans op het zien van een blauwe vinvis in mei en oktober maar de potvis is het gehele jaar te zien. Tijdens een walvis-excursie zie je waarschijnlijk ook een aantal dolfijnen en zeeschildpadden.


Snorkelen

Wie helemaal wild wordt van de onderwaterwereld moet gaan snorkelen in São Miguel. De onderwaterwereld van de Azoren is een rijke wereld met veel soorten vissen, krabben en scheldieren.

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo is een prachtig kratermeer op het eiland São Miguel. Lagoa do Fogo betekent vuurmeer, dit is een vrij logische benaming aangezien het meer is ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Je kunt er genieten van de prachtige natuur en het adembenemende uitzicht over het meer.

Terra Nostra

Terra Nostra wordt ook wel de botanische tuinen van de Azoren genoemd. Je ziet hier een grote  verscheidenheid aan prachtige flora en fauna, mooie meertjes en eeuwenoude bomen. Terra Nostra behoort tot een van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Zeker een bezoekje waard tijdens je reis naar de Azoren.


Ponta Delgada

Bezoek het mooie Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren. Slenter door het prachtige historische en elegante centrum. Maak een wandeling langs de boulevard of ga shoppen in de kleine smalle winkelstraatjes. Op de Azoren kan je ook genieten van heerlijk eten, er wordt veel vis en schelpdieren gegeten, alles komt vers uit de zee en wordt met eenvoud bereid. 


Beste reistijd

Het klimaat op de Azoren wordt bepaald door de golfstroom. De temperatuur op de Azoren is vrij mild en vochtig. Het is er gemiddeld 17 tot 26 graden. De wintermaanden zijn de meest koude en vochtige maanden op de Azoren, gemiddeld valt er dan 150 mm regen per maand. In de zomermaanden wordt het maximaal 26 graden met minder regen en veel zon.


Seizoenen

Men zegt  dat je op de Azoren in één dag alle 4 de seizoenen kunt meemaken. Het kan ’s ochtends  bewolkt zijn met veel regen terwijl het een uur later weer strakblauw is. De eilandbewoners zijn daarom ook zeer afhankelijk van het weer, wanneer het mistig is kunnen de binnenlandse vluchten niet landen en de ferry’s niet varen.

Walvissen tijdens je reis

Je hebt de beste kans op het zien van walvissen in mei en oktober, dan kun je zowel de potvis als de blauwe vinvis spotten. 

image

Walvis excursie

Wanneer je op de Azoren bent, moet je eigenlijk wel een walvis excursie doen. Bij walvissen spotten denken mensen al vaak dat ze  ver weg moeten reizen, maar niets is minder waar. Op de Azoren leven de potvissen en de blauwe vinvissen. De potvis is het hele jaar door te zien, de blauwe vinvis vooral in mei en oktober.


Snorkelen

De Azoren liggen midden in de Atlantische oceaan, daarom staat de Azoren ook wel bekend om zijn bijzondere onderwaterwereld. Er zijn verschillende soorten vissen, krabben en schelpdieren te vinden en met een klein beetje geluk zie je tijdens het snorkelen nog een zeeschildpad.

Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon