Resultaten worden geladen

Rondreis Azoren

Op een rondreis Azoren laten we je kennis maken met de prachtige natuur van deze eilanden. Maak een wandeling door het vruchtbare landschap en bewonder de vele lavastrandjes, de ruige rotsen en de kleurige havens. Als je dolfijnen, walvissen en schildpadden wil zien, dan ben je op de Azoren ook de juiste plek. Daarnaast zijn de negen eilanden van de Azoren een tussenstop voor vogels, vogelsoorten kun je hier dus ook goed spotten.

De Azoren bestaan uit 9 prachtige eilanden liggend in de Atlantische oceaan. Het landschap van de Azoren is enorm divers, van vulkaankraters, langgerekte stranden, blauw-groene meren, bossen en prachtige bergen met watervallen. Op het hoofdeiland São Miguel kun je bijvoorbeeld de zwavelhoudende bronnen bezoeken of de prachtige waterval Salto do Prego bewonderen. Ook kun je er genieten van het prachtige uitzicht op het kratermeer Lagoa do Fogo. Naast de prachtige natuur kun je tijdens een groepsreis ook genieten van heerlijk eten en een prachtig historische stadscentrum. Maak een wandeling langs de boulevard in Ponta Delgada of ga een middagje shoppen in de stad.

Walvissen spotten bij de Azoren

De Azoren is een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfijnen te spotten. Dit komt voornamelijk omdat de eilanden op de migratieroute liggen van verschillende soorten walvissen. De meeste kans op het zien van deze prachtige dieren heb je tijdens een rondreis tussen mei en oktober. Je kunt dan zowel de potvis als de blauwe vinvis zien. Overigens zitten de wateren rond de Azoren vol met dolfijnen en schildpadden maar ook de bultrug, tuimelaar, tonijn, zwaardvis, en haai zijn hier in groten getale aanwezig.

Flora en fauna op een rondreis Azoren

Tijdens een rondreis over de Azoren ontdek je waarom het een aantal jaren terug door National Geographic werd uitgeroepen tot de één na mooiste archipel ter wereld. De afgelegen ligging, vulkanische oorsprong en bijzondere wildlife vormen een unieke combinatie. Van kratermeren en vulkaantoppen, tot geisers en groene valleien; je ziet het hier allemaal. Dankzij de ligging kom je op de Azoren planten tegen die nergens anders ter wereld groeien. Maar ook de bekende wilde roos en hortensia zijn aanwezig. Wat betreft de fauna heeft de Azoren evengoed veel te bieden. Sterker nog: de biodiversiteit in de wateren rondom de eilanden is de grootste ter wereld!

Bekijk onze reizen naar de Azoren per reissoort:

Naar boven