Rondreis Zambia | Groepsreizen | Unieke reizen met Sawadee

Resultaten worden geladen

Rondreis Zambia

Spectaculair natuurschoon tijdens je rondreis

Een rondreis door Zambia maak je deels door middel van safari's. Je kunt bijvoorbeeld een gamedrive maken in een open voertuig, een wandelsafari of zelfs een nachtsafari. Een safari staat altijd onder begeleiding van een ranger, die je onderweg uitleg geeft over alle sporen en diersoorten die je tegenkomt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan South Luangwa Park, een paradijs voor dierenliefhebbers: in het gevarieerde landschap zie je talloze vogelsoorten, zebra's, antilopes, nijlpaarden, leeuwen en giraffes. Ook het Kafue-park is schitterend. In tegenstelling tot de dichte bush van Luangwa vind je hier een uitgestrekte waterwildernis die in de regentijd onderloopt en ook daarna nog lang weelderig groen blijft. Ook hier kun je allerlei bijzondere diersoorten bewonderen, waaronder gnoes en oribi's. bovendien kun je hier tijdens een groepsreis een bootsafari maken. Hier gaan we nijlpaarden en krokodillen van dichtbij bekijken.

Victoria Watervallen

Je groepsreis door Zambia is niet compleet voor je de Victoria watervallen hebt gezien. Deze indrukwekkende watervallen liggen nabij Livingstone op de grens met Zimbabwe. Omdat de meeste toeristen de watervallen vanaf de kant van Zimbabwe bekijken, is het aan de Zambiaanse kant heel rustig. Je kunt dit natuurgeweld dus op je gemak bestuderen. De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen van Afrika en staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op de ondergelegen Zambezirivier kun je op je rondreis goed raften of kanoën.

Ontdek de traditionele cultuur

Ruim 98 procent van de Zambianen behoort tot een Bantoetalige-stam, zoals de Bemba, de Lunda en de Lozi. De basis van een Bantoe-stam vormt de 'clan', een groep families die aan elkaar verwant zijn doordat ze dezelfde herkenningsnaam gebruiken. De chief van een clan heeft traditioneel nog veel gezag. Deze vorm van sociale organisatie is vooral terug te vinden in de dorpssamenlevingen op het dunbevolkte platteland. Sinds de kolonisatie woont bijna de helft van de Zambianen in verstedelijkte gebieden langs de belangrijkste aanvoerwegen. De verschillende etnische groepen wonen hier door elkaar.

Muziek is belangrijk in de Zambiaanse cultuur. De traditionele muziek heeft een sterk ritme en wordt meestal gespeeld op drums, fluiten en 'handpiano's', kleine rechthoekige instrumenten met ijzeren toetsen die met de duimen worden bespeeld. Bij de muziek wordt ook gedanst. Mocht je de kans krijgen tijdens je rondreis om bij een feest aanwezig te zijn, dan moet je dat zeker doen! Zambianen maken nog veel handwerk. Je komt hier de prachtigste manden tegen van bamboe, papyrusbladeren en sisal. De Lozi- en Mbundastammen in het westen van het land werken met andere materialen. De mannen maken houten meubelen, maskers, kommetjes en wandelstokken, terwijl de vrouwen aardewerken potten vervaardigen. Het zal niet moeilijk zijn om een mooi aandenken aan je groepsreis te vinden.

Naar boven