Er zijn 3 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Zuidelijk Afrika - kampeerreis Roadtrip van Kaapstad naar de Victoria Falls
  • Bijzondere reis door meerdere landen waarin natuur en wildlife centraal staan
  • Vaak twee nachten op een plek, waardoor je voldoende tijd en rust hebt
  • Goede afwisseling tussen kamperen en verblijf in hotels
  Avontuur-Plus
  27 dagen
  vanaf € 2.899,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Zuidelijk Afrika Hoogtepunten Zeg hallo tegen Zuidelijk Afrika
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Zuidelijk Afrika te beleven
  • Unieke overnachtingen in de Okavango Delta: omgeven door rust en natuur
  • Game drives in het bijzondere Etosha Nationaal Park
  24 dagen
  vanaf € 3.379,- inclusief CO2-compensatie

Resultaten worden geladen

Rondreis Botswana

Een rondreis Botswana staat vooral bekend om zijn unieke wilderniservaring. Tijdens de groepsreis bewonder je de Victoria Watervallen, de Okavango Delta en de zoutpannen van de Kalahari. Maar naast de bijzondere natuur, kun je in Botswana ook fantastisch wilde dieren spotten. Tijdens een gamedrive safari in Chobe Nationaal Park of de Kalahari, heb je een grote kans om zebra’s, olifanten, jachtluipaarden, leeuwen, neushoorns, wilde honden en antilopen tegen te komen. 

Botswana kent ook een enorme diversiteit aan vogels, maak tijdens de rondreis kennis met de verschillende vogels op een tocht in een traditionele Mokoro (bootje van een uitgeholde boomstam). In de avond geniet je in alle rust en stilte van een bush-braai (barbecue) en een imponerende sterrenhemel. De absolute stilte zal alleen worden onderbroken, door het gebrul van een leeuw in de verte. Een groepsreis naar Botswana met Sawadee, is er eentje die je niet snel zal vergeten.

Beste reistijd voor Botswana

Je kunt het hele jaar door een rondreis in Botswana maken. Omdat Botswana aan de andere kant van de evenaar ligt zijn de seizoenen omgekeerd. Dit betekend dat het tussen mei en september winter is in Botswana. Het is in die periode voornamelijk droog en de temperatuur schommelt tussen de 25 °C graden overdag en 10 °C graden in de nacht. Deze periode wordt gezien als de beste reistijd voor een rondreis door Botswana. Het grote voordeel van deze periode is dat er weinig bladeren in de bomen hangen en veel dieren samenkomen bij drinkplaatsen waardoor ze makkelijk zijn te vinden en ze goed te zien zijn.

Tussen oktober en april is het regenseizoen. In deze periode ligt de temperatuur vaak boven de 30 C° en vallen er af en toe korte maar hevige regenbuien. Over het algemeen is het landschap een stuk dichter begroeid waardoor dieren moeilijker te spotten zijn. ondanks dat is deze periode nog steeds prima om een groepsreis door Botswana te maken.

Bekijk onze reizen naar Botswana per reissoort: 

Naar boven