Resultaten worden geladen

Rondreis Albanië

Dwaal door sfeervolle steden en verken de mooie kerken, ruïnes en kloosters van dit prachtige land. Een bezoek aan de stad Berat, gelegen in Centraal Albanië, mag niet ontbreken tijdens een rondreis door dit land. Deze stad wordt ook wel de stad van de duizend ramen genoemd en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder dit museum van Albanië, een echt hoogtepunt tijdens jouw rondreis. De vriendelijke en gastvrije bevolking, heerlijke keuken en kleinschalige accommodaties maken jouw groepsreis compleet.

Beste reistijd voor Albanië

De beste maanden om op rondreis door Albanie te gaan zijn tussen juni en september. In deze zomermaanden is de temperatuur perfect om te wandelen, te fietsen en rond te reizen. Daarnaast valt er over het algemeen weinig neerslag in deze periode. Let wel op dat het in juli en augustus het wel behoorlijk warm kan worden.

Ontdek bijzondere steden zoals Berat

Wie voet zet in Berat zal versteld staan van de typische witte huizen met vele ramen en zal de bijnaam ‘de stad van 100 ramen’ hier snel in herkennen. De huizen zijn tegen een heuvel aan gebouwd, langs de rivier de Osumi. Maar liefst drie stadsdelen van Berat hebben de bekende Unescostempel. De islamitische wijk Mangalem, het christelijke Gorica en de 2400 jaar oude burcht Kale. Het is een stad waar eeuwenlang verschillende godsdiensten naast elkaar woonden. Zo vind je er veel Byzantijnse kerken en ook moskeeën uit het Ottomaanse tijdperk.

Berat wordt al eeuwen bewoond. De oudste sporen van bewoning dateren van de vierde eeuw voor Christus toen een Griekse stam er bivakkeerde. Daarna werd het nog bewoond door Macedoniërs, de Romeinen, Bulgaren en Byzantijnen, om vervolgens in 1417 in Ottomaanse handen te vallen. Dit bleef vrijwel ononderbroken 500 jaar lang het geval, totdat Albanië in 1912 onafhankelijk werd. Sinds 2008 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bekijk onze reizen naar Albanië per reissoort:

Naar boven