< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Italië - De Amalfikust

Wandelen langs Europa's mooiste Costiera

8 dagen vanaf € 1.619 € 1.569 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Geniet van la dolce vita, veel maaltijden inclusief
 • Wandeling over het 'Pad van de Goden' naar Positano
 • Wandel door de kraters van de Vesuvius
 • Bezoek aan de verwoeste en voorheen bloeiende havenstad Pompeï
 • Bezoek aan het natuurreservaat Valle delle Ferriere

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5
8 dagen vanaf € 1.619 € 1.569 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

€ 50 Sawadeal korting tot Profiteer nu van tijdelijke korting op vertrek za 31 aug

Route 8 daagse Wandelvakantie Italië - De Amalfikust

Een stukje ten zuiden van Napels ligt de Amalfikust, oftewel de Costiera Amalfitano, bekend om zijn fantastische uitzichtpunten en fotogenieke dorpjes die tegen de berghellingen zijn gelegen. Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie gaan we uitgebreid op verkenning langs de kust en in het bergachtige achterland. We wandelen over het 'Pad van de Goden', we dwalen door pittoreske dorpjes, we beklimmen de Vesuvius, we bezoeken Pompeï en we genieten van het goede leven. We maken onze wandelingen vanuit een hotel hoog boven de kust in Agerola en een hotel vlakbij het strand van Minori. Voor de transfers maken we gebruik van een bus en eenmaal maken we een boottocht. Tijdens de reis zijn veel maaltijden inclusief.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Napels / naar Agerola
 2. Dag 2 - wandeling naar de top van Monte Tre Calli
 3. Dag 3 - wandeling via muilezelpaden en trappen naar Amalfi, vrije middag
 4. Dag 4 - baai van Napels / bezoek aan de ruïnes van Pompeï / kraterwandeling Vesuvius
 5. Dag 5 - 'Pad van de Goden' naar Positano / per boot naar Amalfi
 6. Dag 6 - vrije dag Minori / optionele excursies
 7. Dag 7 - wandeling via Ravello en natuurreservaat Valle delle Ferriere naar Amalfi
 8. Dag 8 - naar Napels, vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Amalfikust

Via muilezelpaden en trappen naar Amalfi

We beginnen onze reis rustig met een wandeling naar een van de hogere toppen in het achterland van de Amalfikust, de Monte Tre Calli van waar we op een heldere dag tot aan het beroemde eiland Capri kunnen kijken. Naar het idyllisch stadje Amalfi volgen we een route die grotendeels over traptreden gaat waarbij we continu worden getrakteerd op de meest fantastische uitzichten over de kust. In het stadje zelf kunnen we de Duomo bekijken of een bezoek brengen aan het papiermusem. 

Pompeï en de krater van de Vesuvius

In de baai van Napels bezoeken we de perfect bewaard gebleven overblijfselen van UNESCO werelderfgoed Pompeï. De stad is gelegen op de lagere uitlopers van de Vesuvius en was een bloeiende havenstad tot de catastrofale uitbarsting van de vulkaan in het jaar 79 na Christus. Tijdens een wandeling met een vulkanologische gids verkennen we de krater  van de Vesuvius.

Over het 'Pad van de Goden' naar Positano

Eén van 's werelds mooiste wandelingen is misschien wel de Sentiero degli Dei oftewel, het 'Pad van de Goden'. We worden beloond met indrukwekkende uitzichten van ruige kliffen bezaaid met kleine dorpjes tot weidse panorama's over de azuurblauwe Middellandse zee. We lopen naar het kleurrijke Positano, een bijna verticale stad die vastgeplakt is aan de rotswand van een beschutte baai. Op de vrije dag kunnen we vanuit Minori enkele mooie optionele excursies maken, waaronder een kajaktocht, zodat je de kustlijn vanaf het water kunt bekijken. 

Ravello en het natuurreservaat Valle delle Ferriere

Ravello is vanwege de unieke locatie en het inspirerende landschap erg geliefd bij schrijvers, musici, kunstenaars en intellectuelen. Via houten bruggen en schaduwrijke paden bedekt met wilde bloemen bereiken we de prachtige met mos begroeide watervallen in het natuurreservaat ‘Valle delle Ferriere’. Door citroenboomgaarden komen we aan in Amalfi. Een mooie afsluiting van deze heerlijke wandelweek!

Wandelvakantie Italië - De Amalfikust

Wandelen langs Europa's mooiste Costiera

Wandelvakantie Italië
8 dagen vanaf € 1.619 € 1.569 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven