< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Spanje - Picos de Europa

Wandelen in het ruige noorden van Spanje

8 dagen vanaf € 1.649 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Beleef het wandelparadijs Picos de Europa
 • Verblijf met panoramisch uitzicht op de Picos
 • Traditionele bergdorpjes in de valleien van Spanje
 • Veel kans op het zien wilde dieren, waaronder gemzen, steenarenden en vale gieren
 • Vrijwel alle maaltijden inclusief

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  4 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 8 daagse Wandelvakantie Spanje - Picos de Europa

De Picos de Europa, de op twee na hoogste bergketen van Spanje, is een regio met indrukwekkende kalksteentoppen en weelderige valleien. De schoonheid, de rust en de ontoegankelijkheid maken de Picos tot een fantastisch wandelparadijs. In het voorjaar zijn de dalen bekleed met prachtige wilde bloemen en regelmatig worden gemzen, vale gieren, steenarenden en vele andere vogelsoorten gezien. Hoewel zeldzamer om te zien, leven er ook beren, wolven en zwijnen. Het vriendelijke, door een familie gerunde Hotel Torrecerredo is de basis voor deze week vol prachtige wandelingen. Het hotel ligt in de Arenas de Cabrales, in het hart van de Picos, met adembenemende panorama's vanuit de gezellige bar en het restaurant.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Bilbao / transfer naar Arenas de Cabrales
 2. Dag 2 - wandeling Arenas de Cabrales vallei
 3. Dag 3 - beklimming van de Pandescura Piek
 4. Dag 4 - wandeling Cares Kloof
 5. Dag 5 - vrije dag / optionele excursies
 6. Dag 6 - beklimming Peña Main en Cabeza La Mesa
 7. Dag 7 - wandeling naar de Pico Mancondiu
 8. Dag 8 - transfer Arenas de Cabrales - Bilbao / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Picos de Europa

De vallei van Arenas de Cabrales

Onze accommodatie voor 7 nachten ligt in Arenas de Cabrales, een fantastisch uitgangspunt in het hart van de Picos de Europa, het oudste nationale park van Spanje. Het prachtig gelegen hotel vormt het startpunt voor een eerste wandeling door de vallei van Arenas de Cabrales. Voor de andere wandelingen maken we gebruik van korte transfers waarbij we aan het eind van de middag telkens weer terugkeren in ons hotel.

De Cares Kloof

In de Cares Kloof, één van de klassiekers onder de wandelingen in Spanje, steken op sommige plaatsen de omringende toppen meer dan tweeduizend meter boven het pad uit. Tussen de wandelingen door hebben we een vrije dag om te ontspannen of een leuke optionele activiteit te ondernemen, bijvoorbeeld kanoën of een bezoek aan de nabijgelegen ruige noordkust.

Piekbeklimmingen in de Picos

De laatste twee wandeldagen gebruiken we om het wat hogerop te zoeken. Eerst beklimmen we de Cabeza La Mesa op 1612 meter hoogte en de volgende dag bereiken we 2000 meter op de Pico Mancondiu. Beide wandeldagen zijn, hoewel uitdagend, niet al te moeilijk, maar staan bovenal garant voor fantastische uitzichten over het bergmassief.

Wandelvakantie Spanje - Picos de Europa

Wandelen in het ruige noorden van Spanje

Wandelvakantie Spanje - Picos de Europa
8 dagen vanaf € 1.649 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven