Resultaten worden geladen

Familiereis Borneo

Ontdek Borneo op een bijzondere familiereis. Onderweg ontmoet je veel verschillende dieren, waaronder enkele apensoorten. De zeldzame neusaap wordt door de Maleise bevolking Orang Belanda (de mens die op Nederlanders lijkt) genoemd en hun neus kan wel 15 centimeter lang worden! We ontdekken de mooiste plekken van Borneo. Dwars door de jungle, wadend door rivieren, klauterend door grotten leren jullie alles over de omgeving.

Bako Nationaal Park op Borneo

Dit prachtige nationaal park moet je bezocht hebben tijdens een familiereis op Borneo. Het park is heel bijzonder door de zandsteenformaties en de grote diversiteit aan planten en dieren. Je vindt in dit natuurgebied diverse vleesetende planten en vele apen. Heb je wel eens gehoord van de zeldzame neusapen? Deze apen herken je aan hun grappige uiterlijk en hun gigantische neus, die wel 15 centimeter lang kan worden! Een grappig feitje is de benaming van deze apensoort door de Maleise bevolking. De aap wordt Orang Belanda genoemd, wat letterlijk 'de mens die op Nederlanders lijkt' betekent. Deze naam is vroeger bedacht door de lokale bevolking doordat ze de apen op Nederlanders vonden lijken, met hun rode neuzen en dikke buiken. Als je goed kijkt, kun je deze zeldzame apen in de bossen vinden. De meeste kans heb je op de vroege ochtend, aan de rand van vloedbossen.

De Mulugrotten

Een bijzondere must-see van Borneo zijn de Mulugrotten. Een van de Mulugrotten is de ‘Wind Cave’, binnen deze grot zijn prachtige druipsteenformaties te vinden. Daarnaast is er de ‘Clearwater Cave’, deze grot bestaat uit wel meer dan 107 kilometer aan gangetjes. Een bijzondere beleving voor het hele gezin! Bij de ‘Wind Cave’ kunnen jullie heerlijk zwemmen en genieten van de prachtige omgeving.

Bekijk onze reizen naar Borneo per reissoort:

Naar boven