Resultaten worden geladen

Familiereis India

Tijdens een familiereis door India zullen jullie ongetwijfeld overladen worden met geuren, kleuren en geluiden van het land. Kleurrijke tempels, boeiende rituelen, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking. India heeft met zijn rijke geschiedenis genoeg balans tussen grote steden vol drukte en rustige natuur op het uitgestrekte platteland. Ook voor het zien van neushoorns, olifanten, tijgers en apen zijn jullie hier op de goede plek. Ben je eenmaal naar India geweest, dan zul je nog vaak willen terug keren.

Op reis met kinderen in India en Nepal bezoek je enkele wereldsteden en boeddhistische tempels. Denk bijvoorbeeld aan de stad Delhi, de Indiase sfeer proef je hier direct. Overal zijn thee- of eetstalletjes te vinden en de heilige koeien blokkeren de weg. Buiten de vaak drukke steden is de schitterende natuur van India te vinden. Tijdens een familiereis door India bezoek je bijvoorbeeld het nationale park Chitwan waar je de mooiste natuurverschijnselen en wilde dieren tegenkomt. 

Geschiedenis India

Ontdek de rijke geschiedenis van India tijdens een familiereis. Het gaat vele millennia terug met de vroegste vondsten van rotsbewerkingen van ongeveer 40.000 jaar geleden. De lokale cultuur ontwikkelde zich in de Indusbeschaving, wat een van de oudste beschavingen ter wereld is. 

Door de eeuwen heen is het land door verschillende volkeren binnengevallen. Dit heeft geresulteerd in de grote verscheidenheid aan etnische groepen en geloven in India. Portugal was het eerste Europese land dat India bereikte en de kolonie Goa stichtte.  Vanaf de 17de eeuw stichtte ook de Engelsen en Fransen zich in India. Tot 1947 werd India door het Britse Rijk geregeerd, waarna het zelfstandig werd.

Fietstocht door Delhi  

Fietsend door de straatjes van Delhi krijgen jullie pas écht een goed beeld van de stad. De gids neemt je mee naar de leukste bezienswaardigheden zoals het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt. Een absolute aanrader bij een familiereis aan Delhi.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven