Resultaten worden geladen

Familiereis Nepal

Bij een familiereis naar Nepal denk je natuurlijk gelijk aan de Mount Everest. Deze hoogste berg ter wereld is met zijn 8850 meter letterlijk een hoogtepunt van het land, en is gelegen in de Himalaya, op de grens van Tibet en Nepal. Het schitterende Himalaya-berggebied is een prachtige locatie voor een rustige trekking. Op deze manier kun je optimaal genieten van de indrukwekkende bergtoppen, vele bloemen en de bijzondere fauna. Het dierenrijk van Nepal is heel gevarieerd. Je vindt er grote zoogdieren zoals olifanten, luipaarden, neushoorns, beren en tijgers. En ook ongeveer tien procent van de ons bekende vogelsoorten. 

Naast een zeer bijzondere natuur biedt Nepal nog tal van bezienswaardigheden zoals de koningssteden van de Kathmandu Vallei, met zijn prachtige bewerkte tempels. Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, is bekend om de schitterende antieke architectuur. Je vindt er mooie tempels en huizen met hout gesneden ramen. Verder bezoek je in Nepal natuurparken, bewonder je baby olifanten in het Elephant Breeding Centre en maak je kennis met de lokale bevolking. Je zult ervaren hoe vriendelijk en behulpzaam de mensen in Nepal zijn.

Fietstochten tijdens een familiereis in Nepal

Een fietstocht langs het Phewameer is een absolute aanrader. Met de fiets leggen jullie een grotere afstand af waarbij de natuur nog intenser beleefd wordt. Fiets gezellig met het gezin langs de oevers van het meer en ontdek de rust die deze omgeving uitstraalt.

Boottocht met het gezin over het Phewa meer

Tijdens een verblijf in de stad Pokhara kunnen jullie met de familie gemakkelijk een hele dag vertoeven aan het Phewa meer. Een absolute aanrader is om tijdens een familiereis met het hele gezin een bootje te huren om rustig over het meer te varen terwijl je de weerspiegeling van de witte bergtoppen in het water ziet schitteren.

Bekijk onze reizen per reissoort:

Naar boven