Resultaten worden geladen

Groepsrondreis Bhutan

Ondanks de snelle economische ontwikkeling van Bhutan in de laatste 20 jaar heeft het land veel behouden van zijn bijzondere cultuur en natuur. Meer dan 2000 boeddhistische tempels en kloosters in een woest landschap, maken het land tot een bijzondere bestemming voor toeristen, die er nog maar mondjesmaat komen. Ontdek dit land op een groepsrondreis met Sawadee.

Geschiedenis Bhutaanse monarchie

Sinds 1907 bestaat de Bhutaanse monarchie, met als eerste koning Ugyen Wangchuk aan het hoofd. Hij stierf in 1926 en werd opgevolgd door zijn zoon Jigme Wangchuk die regeerde tot 1952. Deze regeertijden werden gekenmerkt door politieke stabiliteit en economische vooruitgang. Bhutan werd in 1949 onafhankelijk van India. In de huidige monarchie van 2007 wordt een politiek bedreven waarbij alleen de oorspronkelijke Bhutanen in het land kunnen blijven. Ongeveer 100.000 Nepalezen en Indiërs zijn naar de aangrenzende landen gevlucht.

Wist je dat...

  • Bhutan een van de armste landen ter wereld is en het minst ontwikkelde land?
  • De populairste sporten in het land boogschieten en kuru zijn? Kuru is een soort darts in de open lucht, waarbij twee teams over een afstand van 65 meter het pijltje in de roos proberen te gooien.
  • Bhutan sinds 2004 het eerste en enige land in de wereld is waar roken verboden is in het openbare leven?
  • De nationale bloem van Bhutan de bijzondere blauwe klaproos is?
Naar boven