< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Avontuurlijk Suriname

Jungletocht in de smeltkroes van Zuid-Amerika

26 dagen vanaf € 4.099 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Reis door ongerept Marowijne gebied
 • Per traditionele houten boot over ruige rivieren
 • Jungletocht door afgelegen westelijk natuurgebied
 • Ontmoeting met inheemse stammen
 • Inclusief 24x ontbijt , 20x lunch en 16x diner

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  4 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  1 van 5

Route 26 daagse Groepsrondreis Avontuurlijk Suriname

Tijdens deze avontuurlijke rondreis in een kleine groep maken we meerdaagse tochten door de ongerepte Surinaamse jungle en de natuurschone rivieren van het Marowijne gebied. Geniet van de prachtige groene omgeving, maak kennis met inheemse stammen en vaar in een traditioneel houten korjaal door gebieden die nog weinig bezocht zijn. Houd je goed vast wanneer de boot een sula (stroomversnelling) passeert. Ook bezoeken we oude plantages met een bijzondere geschiedenis en spotten we misschien wel zeeschildpadden en kaaimannen. Laat de avonturier in je los, de schoonheid van Suriname zal je verrassen!

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Paramaribo
 2. Dag 2 - Fiets- en boottocht naar oude plantages en strand van Matapica
 3. Dag 3 - naar Paramaribo
 4. Dag 4 - Paramaribo / optionele stadswandeling
 5. Dag 5 - via Groningen, Totness, Nickerie naar Maratakka
 6. Dag 6 - Maratakka / verkennen natuurreservaat
 7. Dag 7 - naar Apura
 8. Dag 8 - Apura
 9. Dag 9 - naar Raleighvallen
 10. Dag 10 - wandeling Voltzberg
 11. Dag 11 - boottocht Moedervallen / boswandeling Copie eiland
 12. Dag 12 - naar Palulu
 13. Dag 13 - Palulu / vrije dag
 14. Dag 14 - naar Jaw Jaw
 15. Dag 15 - Jaw Jaw / wandeling en boottocht
 16. Dag 16 - Jaw Jaw / bezoek botenbouwer
 17. Dag 17 - via Brownsberg naar Paramaribo
 18. Dag 18 - Paramaribo / rondleiding Peperpot
 19. Dag 19 - naar Tabiki / vrije dag
 20. Dag 20 - bezoek Lesse Dede
 21. Dag 21 - dagtocht Gaan Olo
 22. Dag 22 - vlucht naar Paramaribo
 23. Dag 23 - Paramaribo / optionele Paratour
 24. Dag 24 - Paramaribo / vrije dag
 25. Dag 25 - Paramaribo – Amsterdam
 26. Dag 26 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Suriname, 26 dagen

Jungletocht door het regenwoud van Suriname

Deze avontuurlijke groepsreis voor maximaal 14 personen biedt als onderdeel een 14-daagse jungletocht naar verschillende plaatsen diep in het Amazone regenwoud. Vanwege soms primitieve omstandigheden is deze reis alleen geschikt voor avonturiers met een flinke dosis aanpassingsvermogen. We slapen voornamelijk in hangmatten of in eenvoudige groepsaccommodaties met gedeelde sanitaire voorzieningen en beperkte elektriciteit. In Paramaribo, Nieuw Nickerie en Albina overnachten we in een hotel/appartement met veelal tweepersoonskamers en eigen bad en toilet. Je reist veelal per boot. Een aantal trajecten worden per bus afgelegd en tijdens de jungletochten vaar je in traditionele korjalen met houten bankjes.

Lokale betrokkenheid

Tijdens onze reis verblijven we in verschillende accommodaties waar lokale mensen betrokken zijn bij de bedrijfsvoering. Ze worden in dienst genomen door de accommodatie-eigenaar en er worden ook producten uit de omgeving ingekocht om hen te ondersteunen. Zo heeft bijvoorbeeld de accommodatie in Matapica bootmannen, een lokale gids en keukenpersoneel in dienst die allemaal uit het dorp komen. Bovendien zorgen we ervoor dat de lokale bevolking zoveel mogelijk profiteert van ons bezoek. We kopen vaak fruit en snacks onderweg naar verschillende locaties en nemen grote waterflessen mee in de bus om het gebruik van plastic flessen te minimaliseren. Aan het begin van de tour ontvangt elke klant een waterfles die tijdens de reis kan worden bijgevuld.

Nederland in de tropen

Paramaribo is een gezellige stad midden in de tropen. In straten met namen als Heerenstraat, Jodenbreestraat en Keizersstraat staan de schommelstoelen op de veranda's van de koloniale houten huizen en even lijkt het alsof je je in Nederland bevindt op een warme zomerdag. De Surinaamse bevolking is afkomstig uit verschillende werelddelen, wat onder andere tot uiting komt in het eten.

Het ongerepte Marowijnegebied

Tijdens de Marowijnetour varen we langs de ondergelopen oude plantages, voormalige irrigatie kanalen en smalle kronkelpaadjes richting het Marowijnegebied. Een gebied dat vandaag de dag nog weinig bezocht is en waarbij sommige plekken niet eens op de kaart staan. De tocht brengt ons door prachtige natuurschone rivieren met bijzondere sula's naar inheemse dorpjes. De bewoners leven hier nog vrij traditioneel waarbij de puurheid er vanaf straalt.

Nieuw Nickerie en Maratakka natuurreservaat

Het westen van Suriname staat bekend om de veeteelt en het verbouwen van rijst, kokos en groente. In Nieuw Nickerie nemen we een kijkje op de Zeedijk. Per boot maken we een prachtige tocht door het natuurreservaat van Maratakka. Tijdens deze vaartocht gaan we opzoek naar kapucijner aapjes, kunnen we ara’s zien overvliegen en staan roofvogels rustig op de uitkijk. Dit gebied bestaat ook uit mangrovebossen, kreken en modderbanken. Het is tevens een eldorado voor meer dan 120 vogelsoorten.

Indianenstammen en de Raleighvallen

We varen over de imposante Corantijnrivier naar Apura en maken kennis met de cultuur van de Arowakken, een Indiaanse stam. De Raleighvallen zijn gelegen in het centraal Surinaams reservaat. Het grootste Amazonereservaat ter wereld. Alle 8 apensoorten van Suriname leven hier als ook luiaards, tapirs, bosvarkens en jaguars. Na een avontuurlijke rit door de binnenlanden en een tocht per korjaal over de ruige Saramaccarivier komen we aan bij de Raleighvallen. Hier kun je heerlijk wandelen, zwemmen, vissen, vogels spotten of relaxen.

Accommodaties in Suriname

Tijdens je reis naar Suriname dien je rekening te houden met relatief eenvoudige accommodaties. Verwacht mogelijk slapen in hangmatten of op matrassen op de grond, beperkte sanitaire voorzieningen en een gebrek aan stroom en warm water op sommige locaties. De hygiëne kan ook variëren. Deze reis is geschikt indien je een avontuurlijke instelling hebt en luxe niet als prioriteit zien. Het toerisme in Suriname kent een tweedeling tussen geprivatiseerde en door de overheid gerunde accommodaties. Helaas hebben door de overheid beheerde accommodaties vaak beperkte financiële middelen en zijn er weinig alternatieven beschikbaar. Dit kan invloed hebben op de kwaliteit van de voorzieningen.

Wat is een Avontuur Plus reis?

Deze groepsrondreis naar Suriname is een Avontuur Plus reis. Kort gezegd houdt dat in: terug naar de basis! De cultuurverschillen, de landschappen, de indrukken, de afstanden én het avontuur: deze reizen gaan een stapje verder. Off the beaten track is geen loze kreet. De ene keer was je je in een rivier en is een bladerdak het enige onderdak. Een andere keer klim je uren voor dat ene uitzicht of ervaar je de eindeloosheid van de woestijn. Het kost moeite en tijd om de mooiste plekken te bezoeken, maar de beloning is vaak overweldigend. Voor deze (kampeer)reizen is het belangrijk een flexibele instelling en een gezonde dosis incasserings- en aanpassingsvermogen te hebben. Door het avontuurlijke karakter van de reis kan het programma soms afwijken van wat beschreven is.

Groepsrondreis Avontuurlijk Suriname

Jungletocht in de smeltkroes van Zuid-Amerika

image
26 dagen vanaf € 4.099 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Avontuur-Plus
Naar boven