< Terug naar overzicht
Sawadee reizigers dragen bij aan betere hygiëne met donatie van €7.500

Sawadee reizigers dragen bij aan betere hygiëne met donatie van €7.500

De afgelopen jaren deden duizenden reizigers van Sawadee tijdens hun boeking een vrijwillige bijdrage aan duurzame projecten. Dit geeft Sawadee de kans om diverse doelen te steunen in hun inspanningen voor een gezondere aarde, een betere leefomgeving en een goede toekomst voor velen. Ook deze maand heeft Sawadee weer een prachtig bedrag namens haar reizigers mogen doneren. Met een donatie van in totaal €7.500 worden twee organisaties gesteund die zich inzetten voor betere hygiëne en gezondheid. 

Bij Sawadee doen we er alles aan om onze reizen zo duurzaam mogelijk te maken. Maar ook onze reizigers dragen hun steentje bij. Bij het boeken van een Sawadee reis krijgen onze reizigers de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te doen van €2, €5 of €8, afhankelijk van hun bestemming. Door de vele bijdrages die we de afgelopen jaren hebben ontvangen, kunnen we de komende maanden diverse donaties doen aan bijzondere doelen over de hele wereld. 

We waarderen het enorm dat onze reizigers duurzaam reizen, net als wij, een warm hart toedragen en dat zij ons vertrouwen om hun bijdrage zo effectief mogelijk uit te geven. De goede doelen die Sawadee steunt met de vrijwillige donaties van haar reizigers, zijn dan ook met veel zorg en aandacht geselecteerd. De donaties worden verspreid over verschillende werelddelen en diverse duurzame ontwikkelingsdoelen. In augustus doneerden we al €6.000 aan twee doelen die zich inzetten voor gender- en kansengelijkheid in Zuid-Afrika en Vietnam. Deze maand doneren we in totaal €7.500 aan twee goede doelen die zich inzetten voor betere hygiëne en gezondheid. 

Het belang van hygiëne 

Wereldwijd hebben miljoenen mensen geen toegang tot basishygiëne zoals een toilet en de mogelijkheid om je handen te wassen. Dagelijks sterven er ruim 2000 kinderen aan de gevolgen van diarree, een ziekte die gemakkelijk te voorkomen is door goede hygiëne. Diarree is zelfs dodelijker onder kinderen dan AIDS, malaria, en de mazelen gecombineerd. Investeren in hygiëne is dus van levensbelang. 

Soap Aid 

Donatie Soap Aid

Met een donatie van €4.000 aan Soap Aid maakt Sawadee het samen met haar reizigers mogelijk dat ruim 11.000 zeepblokken geproduceerd en uitgedeeld worden aan kwetsbare gemeenschappen. Daar worden kinderen en volwassenen geïnformeerd over hoe ze het beste hun handen kunnen wassen. Soap Aid zamelt zeepblokken in bij hotels, welke in speciale machines worden gereinigd en tot nieuwe blokken worden gemaakt. Hierdoor hebben ze tot nu toe voorkomen dat 290 ton aan zeep op vuilnisbelten terechtkwam. Een totaal van 2,9 miljoen zeepblokken is wereldwijd al door Soap Aid verspreid, onder andere in Cambodja, Australië, India, Uganda, Indonesië en Ghana.  

168Million 

Donatie 168Million

Namens haar reizigers doneert Sawadee deze maand ook €3.500 aan 168Million. Met deze donatie zullen in Uganda twee WC-huisjes worden gebouwd, met elk 4 hokjes. 168Million is een organisatie die zich inzet om de armste laag van de wereldbevolking te steunen in het hebben van een menswaardig bestaan. Dat bestaat minstens uit onderdak, gezondheidszorg, onderwijs, eerlijk werk, en natuurlijk voedsel en water. Uganda is een van de landen waar de bevolking het minste toegang heeft tot basis sanitaire voorzieningen zoals wc’s. 

Donatie 168Million

Samen met de lokale gemeenschap worden plaatsen uitgekozen waar de wc-huisjes gebouwd kunnen worden. Per gebouwtje is er iemand verantwoordelijk voor de schoonmaak en het onderhoud, zodat de huisjes langer bruikbaar blijven. Met de donatie van €3.500 dragen de reizigers van Sawadee direct bij aan betere hygiëne voor de lokale gemeenschap, wat vervolgens leidt tot minder ziektes en minder sterfte. 

Update: Inmiddels zijn de wc-huisjes gebouwd, zie in dit nieuwsbericht de prachtige foto's.

Meer informatie over onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid vind je hier.