< Terug naar overzicht
Van Buenos Aires naar Rio de Janeiro

Van Buenos Aires naar Rio de Janeiro

Reisexpert Jesse ging mee op pad naar Argentinië & Brazilië. Lees hier hoe hij zijn eerste kennismaking met deze landen én Zuid-Amerika heeft ervaren. Eén ding is zeker: de gastvrije latino’s, prachtige natuur en het bruisende stadsleven van dit continent smaken naar meer…

De start van de reis: Buenos Aires

De groepsrondreis door Argentinië en Brazilië begint in de stad van de tango: Buenos Aires! Je bent niet in Buenos Aires geweest zonder een bezoek te hebben gebracht aan een tangoshow. Buenos Aires doet heel Europees aan met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. Buenos Aires heeft verschillende wijken, met elk een eigen sfeer. Breng zeker een bezoek aan de kleurrijke wijk La Boca of de hippe wijk Palermo, waar je heerlijk kan eten en drinken. 

Na een korte binnenlandse vlucht kwamen we aan bij de Iguazu Watervallen. Deze liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Tijdens deze reis bezoeken we ze van(uit) beide kanten/landen. Vanuit de lucht konden we in de verte de spray zien hangen van de watervallen. Dit belooft nu al veel goeds! Ik heb veel watervallen gezien in mijn leven, maar deze staan met stip op nummer 1. WAUW! De Iguazu Watervallen zijn zo indrukwekkend. Via verschillende platformen en wandelpaden kom je ook heel dichtbij de watervallen. Maak ook zeker een boottocht en ja, je gaat zeker nat worden. De boottocht begint eerst rustig maar eenmaal bij aankomst zie je het water naar beneden storten. Echt fantastisch om de watervallen zo van dichtbij te ervaren!Door naar Brazilië

Na dit overweldigde natuurgeweld, vervolgden we onze reis naar het centrum van ecotoerisme: Bonito. Vanuit hier kan je verschillende activiteiten ondernemen, waaronder de snorkelexcursie in één van de kristalhelder rivieren in Bonito. Je snorkelt hier stroomafwaarts tussen honderden vissen in glashelder water. 

De volgende stop was de Pantanal, het grootste moerasgebied ter wereld. Tijdens de truckrit naar de lodge had ik al het gevoel dat we naar de ‘middle of nowhere’ reden. Dat vond ik ook het mooie van de Pantanal; even geen drukte om je heen en alleen maar genieten van de ongerepte natuur. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Zo zag ik vanuit mijn luie stoel zomaar een paar papegaaien overvliegen. Vanuit de lodge worden ook hele leuke excursies georganiseerd, zoals paardrijden, piranhavissen en een kanotocht. 

Via een korte vlucht en busrit langs de prachtige kust bereikten we het idyllische kustplaatsje Paraty. Paraty heeft een prachtig koloniaal centrum, waar je heerlijk kunt ronddwalen. Vanuit Paraty heb ik samen met een aantal groepsleden de 2-daagse trekking naar het vissersdorpje Ponta Negra gemaakt. Echt een fantastische trekking langs mooie verlaten stranden en dwars door de tropische jungle. Het is af en toe behoorlijk klimmen en dalen, maar het is echt de moeite waard. Een ervaring om nooit meer te vergeten! 

Na weer dit hoogtepunt van de reis, diende zich alweer de volgende aan: Ilha Grande! Ilha Grande is echt zo´n paradijselijk eiland waar je van kunt dromen. Parelwitte stranden, palmbomen en dichtbegroeide jungle… Het voordeel van Ilha Grande is dat er geen autoverkeer is. Alles gaat te voet of per boot. Ga zeker naar het Lopes Mendes strand. Dit strand is één van de mooiste van Brazilië.

Einde van de reis: Rio de Janeiro

Na het paradijselijke Ilha Grande was het alweer tijd voor de laatste stop: Rio de Janeiro. De stad van de carnaval, voetbal, het Christusbeeld en de beroemde stranden van Copacobana en Ipanema. Rio de Janeiro heeft zoveel highlights. Tijdens de fietstour die ik maakte, zie je al een hoop mooie bezienswaardigheden van deze levendige stad. Ga ook zeker mee op een Favela-excursie. Tijdens deze indrukwekkende excursie loop je met een gids door de nauwe straatjes van de Favela en luister je naar de verhalen van de lokale bewoners. Wil je een avondje gaan stappen in Rio? Ga dan naar de wijk Lapa en meng je tussen de lokale bevolking. Iedereen staat gezellig onder het genot van een caparinha of biertje op straat of in een club te dansen. Ik ben inmiddels alweer een tijdje terug van deze reis, maar denk het nog vaak aan terug!

Wil jij deze reis ook maken? Bekijk 'm hier!

Ipanema, het beroemde strand van Rio de Janeiro

Fietstocht langs de hoogtepunten van de stad