< Terug naar overzicht
Interview met Noord-Amerika fanaat Tim

Interview met Noord-Amerika fanaat Tim

Sawadee heeft veel verschillende reizen naar Noord-Amerika voor je beschikbaar. Noord-Amerika fanaat Tim is met ons mee geweest op drie rondreizen naar dit veelzijdige continent. Wij spraken hem over zijn passie voor dit bijzondere deel van de wereld. 

Kun je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Tim Middeljans en ik ben 30 jaar oud. Ik ben verslaafd aan reizen en probeer minimaal één keer per jaar een verre reis te maken. Mijn favoriete bestemming is Alaska en op reis kan ik echt niet zonder mijn camera. Ik doe graag verschillende sporten zoals hiken, voetbal, hardlopen, racefietsen en duiken. 


Welke groepsreizen heb je allemaal al gedaan?

De reizen die ik met Sawadee heb gemaakt zijn Alaska en Yukon, Noordwest-Amerika, West-Amerika, Argentinië, Bolivia en Peru, Fins Lapland, Egypte en Nepal.

En welke van deze reizen is je favoriet?

Ik heb eigenlijk twee favorieten waar ik niet tussen kan kiezen. Dat is de reis naar Alaska en Yukon en de Nepal reis met trekking naar het basiskamp van Mount Everest. Beide reizen vanwege de spectaculaire berglandschappen, puur natuur en back to basic!


Wat heb je met Noord-Amerika als reisbestemming?

De ongerepte en gevarieerde landschappen, de verschillende soorten dieren in combinatie met de bruisende steden maken dit voor mij de ultieme bestemming. Noord-Amerika beschikt over zoveel prachtige nationale parken met heel veel hiking- en wandelmogelijkheden. Het is voor mij de perfecte combinatie van avontuur, natuur, dieren en sportief bezig zijn.Wat was het meest onvergetelijke moment tijdens een van je reizen?

Ik was met een reisgenoot gaan hiken in Glacier National Park in de Verenigde Staten. Het weer was die dag belabberd; veel regen, hagel en sneeuw. We dachten alles wel te hebben gezien dus waren we bezig met de terugweg toen een grote vrouwtjes eland het pad blokkeerde. We besloten om via een andere kant eromheen te lopen. Het was super gaaf om zo'n groot dier van zo dichtbij te kunnen zien. Niet veel later hoorden we iets ritselen in de bosjes. Er kwamen twee wandelaars onze kant op lopen met het advies om wat afstand te nemen. Opeens kwamen er twee kleine Grizzly beren uit de bosjes. Gelukkig kwamen ze niet onze kant op want niet veel later zagen we ook een groot silhouet tussen de bomen en stak een grote mama Grizzly over het pad. Dat was echt fantastisch om mee te maken.

Waarom ga je graag op reis naar Noord-Amerika met Sawadee?

Het prettige is dat de accommodaties, het vervoer en de gidsen erg goed geregeld zijn waardoor je zelf veel tijd hebt om te genieten van je reis. Bovendien vind ik individuele vrijheid ook belangrijk en Noord-Amerika biedt veel mogelijkheden voor optionele excursies: van helikoptervluchten boven de Grand Canyon tot kajakken tussen de ijsschotsen in Alaska. Daarnaast is het super leuk om met een groep door Noord-Amerika te reizen; samen met je reisgenoten een zonsondergang in de Grand Canyon meemaken onder het genot van pizza en bier, een zwarte beer die aan de overkant van de rivier staat terwijl je samen aan het koken bent of ‘s avonds rond een kampvuur marshmallows roosteren op een prachtige kampeerplek. Zulke momenten vergeet je niet zo snel.Welk gedeelte van Noord-Amerika heb je nog niet gezien en wil je graag ontdekken? 

Dan zou ik voor West-Canada kiezen vanwege de mooie nationale parken, het hiken in de Rocky Mountains en het kamperen in de natuur. Daarnaast zou ik graag nog een keer naar Churchill in Canada willen, dit is de ijsberenhoofdstad van de wereld. Hier kan je naast de ijsberen ook beloega's(witte walvissen) spotten. Dit is het meest Arctische gedeelte van Noord-Amerika waar je zelfs het noorderlicht kan zien.


Waar gaat je volgende reis naar toe?

Mijn volgende reis gaat met Sawadee naar Argentinië en Brazilië.

Waarom heb je dit keer voor Zuid-Amerika gekozen?

Ik wilde altijd al naar de Iguaçu watervallen en sowieso een keertje alle wereldwonderen bezoeken waaronder het Christusbeeld in Rio. Van mijn eerdere reis naar Argentinië, Bolivia en Peru weet ik dat ik het eten en de mensen in Zuid-Amerika fantastisch vind. Daarnaast scoort deze reis hoog op natuur en wildlife, waaronder de Pantanal met de hoogste concentratie wild van heel Zuid-Amerika, in combinatie met sportieve activiteiten zoals snorkelen en wandelen.

Wil jij ook graag alles van Noord-Amerika ontdekken? Bekijk onze rondreizen hier.