< Terug naar overzicht
De meest exotische drankjes

De meest exotische drankjes

Drinken is niet alleen maar relaxen, het geeft ook een blik op een andere cultuur. Op Sawadee's Facebook pagina lieten de fans weten wat hun favoriete wereldse drankje is. Uit de reacties hebben we de meest bijzondere en populaire drankjes hieronder op een rijtje gezet. Heb jij ze al geproefd?

Caipirinha uit Brazilië

De Caipirinha is een Braziliaanse cocktail die bestaat uit limoen, cachaca, ijs en suiker. cachaca is de toonaangevende alcoholische drank in Brazilië, dat is gemaakt van vers geperst suikerriet. Zelf deze cocktail proeven? 

Zuid-Afrika

Deze drank uit Zuid-Afrika is een crème likeur gemaakt van suiker, room en de vrucht van de Afrikaanse Marula boom, die in Zuid-Afrika ook wel de Olifantenboom of bruiloftsboom wordt genoemd. 

Pisco Sour uit Peru

Pisco is een likeur die uit druiven wordt gedistilleerd. Het is erg populair in Bolivia, Chili en Peru, waar het min of meer de nationale drank is. De laatste twee landen voeren al jaren een hevige strijd over wie van de twee nu de echte authentieke pisco maakt. In Peru wordt pisco meestal in pisco sours gedronken. De pisco sour is een cocktail waarin de pisco gemengd wordt met limoensap, suiker en eiwit. 

Singapore Sling uit Singapore

De Singapore Sling is een cocktail, uitgevonden in Singapore in de vroege jaren 1900. Deze populaire drank bestaat uit gin, kersenlikeur en limoen. Het is een gewoonte om als je op bezoek gaat in Singapore, een Singapore Sling te drinken. De cocktail wordt geschonken aan de Long bar in het Raffles hotel.

Mojito uit Cuba

De Mojito is een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt met veel ijs. Deze vindt, net als de meeste op rum gebaseerde cocktails, zijn oorsprong in Cuba. Mogelijk is het daar op de suikerplantages ontstaan. De Mojito was van origine bedoeld als medicijn. Tegenwoordig is de Mojito in het uitgaansleven vooral populair om zijn verfrissende smaak. 

Dawa uit Kenia

Dawa is een heerlijk drankje uit Kenia, vernoemd naar het Swahili (en Arabische) woord voor medicijn. Het drankje is gemaakt van wodka met honing en limoen. Het is de gewoonte je eigen drankje te mixen en het limoensap met het honingstaafje uit de limoen te drukken. 

Chhaang uit Nepal

Chhaang wordt gedronken door o.a. de mensen in Nepal, en is een soort bier bereid met behulp van gerst, gierst of rijst. Het wordt meestal gedronken op kamertemperatuur in de zomer, maar wordt vaak kokend heet geserveerd als het koud weer is. Er wordt namelijk gezegd dat het de beste remedie is tegen de strenge kou van de bergen. Volgens de legenden is chhaang ook populair bij de Yeti, die afgelegen bergdorpen binnenvallen om het te drinken. 

Brem uit Bali

Brem is een zoete rijstwijn, een traditioneel drankje uit Indonesië. Volgens schattingen stamt het drankje al uit 1.000 v. christus. Brem wordt gebruikt bij tempel ceremonies, Tetabuhan genoemd: een offering aan Buto Kala om harmonie op te roepen. 

Laat een reactie achter

 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 350!

Wil jij altijd gratis en vrijblijvend op de hoogte zijn van aanbiedingen, nieuws en verhalen van reizigers en kans maken op een reisvoucher t.w.v. €350? Geef dan hieronder je interesse door.

Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons Privacy Beleid.