< Terug naar overzicht
Op Familiereis door het Wilde Westen

Op Familiereis door het Wilde Westen

Een familiereis naar het Wilde Westen? Tijdens een spectaculaire familiereis door de Verenigde Staten bezoeken jullie de mooiste parken in het zuidwesten van de Verenigde Staten, zoals Yosemite, Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon. Natuurlijk mag een kennismaking met de iconische steden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas niet ontbreken. Lees in dit blog waarom dit een waanzinnig familieavontuur wordt! 

Alsof je in een Western-film terecht komt

Talloze treinovervallen, vuurgevechten en achtervolgingen te paard; de rode rotsformaties van Monument Valley vormden vaak het decor van beroemde western-films. De zo bijzonder gevormde rotsen steken fier uit boven de eindeloze vlakke woestijn. Dit is Monument Valley, het reservaat van de Navajo indianen. Het landschap spreekt enorm tot de verbeelding; oók voor kinderen. Zij vinden het maar wat gaaf om met een lokale Navajogids op avontuur te gaan en in een open jeep over de onverharde wegen langs de rotsen te rijden. Ze fantaseren de cowboys er zo bij...

Onder de sterrenhemel of in een comfortabel hotelbedje?

In het zuidwesten van de Verenigde Staten vind je de mooiste parken, zoals Yosemite, Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon. Je kunt veel (soms lange) wandelingen maken omdat het de beste manier is om van het landschap te genieten. Je kunt af en toe ook paardrijden of mountainbiken. 


Gekleurde rotsen

In Yosemite zijn veel wandelroutes uitgezet. Ze bieden vergezichten op granieten rotsformaties en naaldbossen. Het park is daarnaast bekend om zijn gigantische Sequoiabomen die tot 112 meter hoog groeien, en wel drieduizend jaar oud kunnen worden. Diegenen die vroeg uit de veren komen, kunnen in Bryce Canyon de zon zien opkomen, waardoor de rotsen prachtig verkleuren van roze naar warm oranje. Eenzelfde schouwspel speelt zich bij zonsondergang af. Terwijl je inmiddels een cowboyhoed hebt gescoord bij een van de souvenirstalletjes, nader je de Grand Canyon. Een diepe kloof met een lengte van 466 km en een gemiddelde breedte van 16 kilometer. De diepte van de Canyon bedraagt 160 tot 2000 meter. Je kunt hier een spectaculaire helikoptervlucht maken.

Onvergetelijke steden

Behalve natuurparken bezoeken jullie natuurlijk een aantal beroemde steden. De reis begint in San Francisco en eindigt in Los Angeles. In de laatste stad kun je uitrusten aan het strand of een surfboard huren. Je kunt ook naar Hollywood, het centrum van de filmindustrie, een tour maken langs de luxe villa's van de filmsterren of naar Disneyland! Op de route vergapen we ons verder aan casinostad Las Vegas. Je kunt je laten rondrijden in een limousine langs de nagebouwde piramide van Gizeh, de Eiffeltoren en de skyline van New York.


ENJOY!