< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Denpasar

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar Indonesië beginnen! Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. We vliegen eerst naar Jakarta en vervolgens nemen we een binnenlandse vlucht naar Denpasar. Hier kun je Indonesië voor het eerst bekijken, en wel van bovenaf!

 • 2

  aankomst Sanur

  image

  Bij aankomst op Bali staat je reisbegeleid(st)er al te wachten en rijden we meteen naar ons hotel met zwembad. Op honderd meter afstand van het hotel ligt het strand. Het wordt nog een moeilijke keuze waar je het eerst een duik in zal nemen. Het is een ideale locatie om even bij te komen van de vlucht. Wie gaat er ’s avonds mee voor een bordje saté?

 • 3

  naar Ubud

  image

  Dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, biedt genoeg vertier. Er zijn talloze winkels en galerieën om souvenirs te kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. 's Avonds kunnen jullie een dansvoorstelling gaan bekijken. Hoe los zijn jouw heupen? We slapen twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een leuke optionele fietstocht langs de rijstterrassen maken. Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. Wie weet zie je nog een leuke souvenir om mee te nemen voor je vriendje of vriendinnetje. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 5

  Vlucht naar Maumere

  image

  Vandaag vliegen we van Bali naar Flores, de eerste van de Kleine Sunda eilanden die we deze reis bezoeken. Tijdens de vlucht zie je de bergketens met de vele (soms actieve) vulkanen onder je liggen. Bij helder weer kun je soms zelfs al de Kelimutu vulkaan zien liggen, die we morgen gaan bezoeken. Zie je jezelf al bovenop de vulkaan staan? Na aankomst op Flores rijden we verder naar ons hotel, gelegen in een mooie baai.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar de Kelimutu vulkaan

  image

  We beginnen een tocht door de bergen naar de Kelimutu vulkaan. Onderweg zullen we enkele stops maken, zoals in Jopu, een dorp met enkele traditionele huizen. Hier worden schitterende ikats geweven, maar met heel andere patronen en kleuren dan in Watublapi. We rijden naar de andere kant van het eiland en houden een koffiestop op een mooie plek aan zee. We vervolgen onze weg langs rijstvelden en cacaobomen. We overnachten in een kleinschalige eco-lodge aan de voet van de Kelimutu vulkaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  via Kelimutu vulkaan naar Riung

  image

  Voor dag en dauw vertrek je per bus naar de Kelimutuvulkaan voor een adembenemende zonsopkomst. De bekendste attractie op Flores bestaat uit drie gekleurde kratermeren, die regelmatig van kleur veranderen. De meren zijn nu turkoois, groen en zwart/rood. Niemand kan verklaren waarom dit gebeurt. Wat een mooi gezicht! Hoeveel kleuren heb je gezien? Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer drie kwartier lopen naar het uitzicht punt vanwaar je de drie meren kunt zien. Zet je muts maar op en doe je sjaal om, want het kan koud zijn!

  image

  Na afloop kun je een mooie afdalende wandeling maken naar een waterval. Vervolgens rijden we weer naar de andere kant van het eiland. Onderweg stoppen we voor een ontspannen wandeling. Aan het einde van de dag kom je aan in Riung, een vriendelijk vissersdorp. De bewoners zullen je allemaal toelachen. Bij aankomst kun je de 17 eilandjes waar we morgen naar toe varen, al zien liggen. In het dorp is vaak alleen ’s avonds elektriciteit en de bevolking woont in traditionele huizen op palen. We slapen twee nachten in een eenvoudig hotel met eigen mandikamer.

  NB. Tijdens de reizen met vertrek vanaf 28 juli maken we gebruik van twee hotels en zal de groep opgesplitst worden. Beide hotels liggen op een paar minuten loopafstand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Riung / snorkelen in Tujuhbelas NP

  image

  Trossen los, want vandaag staat er een boottocht op het programma naar enkele eilanden van het nationale park Tujuhbelas, dat voor de kust van Riung ligt. Deze 17 exotische eilanden zijn onder andere bekend om hun prachtige koralen en vissen. Op sommige eilanden leven duizenden vliegende honden (kalongs). Dat klinkt gek, maar het zijn een soort grote vleermuizen. Heb je er al een gespot? We leggen aan bij een eiland met parelwitte zandstranden waar je in de turkooizen zee schitterend kunt snorkelen en zwemmen. Een kok maakt ondertussen de lunch klaar: een heerlijke visbarbeque. Een paradijselijke dag!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 9

  via warmwaterbronnen naar Bajawa

  image

  Een korte en erg mooie reisdag. Het is een vrij slechte weg met vele bochten naar Bajawa in de bergen. Rond lunchtijd kom je aan bij Soa, een complex met natuurlijke warmwaterbronnen. Hier kun je heerlijk poedelen. Na de lunch rijden we in een uur naar Bajawa. Bajawa ligt op 1200 meter hoogte waardoor de temperatuur heel aangenaam is. Vanaf ons eenvoudige hotel zie je de mooie vulkaan Inerie (2150 m) al liggen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Bajawa / wandelen in het Langgagebied

  image

  In de ochtend vertrek je naar het Langgagebied, iets ten zuiden van Bajawa. Je maakt onder leiding van een lokale gids een wandeling met prachtige vergezichten. De grond is hier heel vruchtbaar en de omgeving is weelderig groen. Onderweg zal de gids je vertellen over de gewassen die we tegenkomen zoals vanille, cashewnoten, koffie, cacao en papaya. Allemaal producten die niet in Nederland groeien. We bezoeken verschillende dorpjes, waar zich rond een langgerekt plein de traditionele huizen bevinden.

  image

  Op het plein staan zogenaamde Ngadhu en Bhaga, die de mannelijke en vrouwelijke voorouders uitbeelden. Deze voorouderbeelden spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Men brengt nog steeds regelmatig offers. In de middag rijden we weer terug naar ons hotel.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Ruteng

  image

  Vandaag rijden we in een uur of vijf naar Ruteng, een klein en hooggelegen stadje waardoor het lekker aangenaam en koel is. Toch wel even lekker na al die hitte! In de directe omgeving zie je enkele hoge vulkanen en kun je een mooie wandeling maken tussen de rijstvelden. We slapen in het gastenverblijf van een nonnenklooster. Een unieke ervaring!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Labuan Bajo

  image

  We rijden langs prachtige vergezichten in een uur of vijf naar Labuan Bajo. Dit is een charmante rommelige stad, gelegen aan een mooie baai met vele eilandjes. Het is één van de weinige islamitische steden van West-Flores en de bescheiden moskee torent uit boven de verzameling houten huisjes die voor een gedeelte in het water staat. ’s Avonds kun je genieten van een welverdiend koud drankje en heerlijk seafood, terwijl de zon de baai in tientallen roodtinten schildert. We overnachten in een heerlijk hotel met zwembad aan zee. Bommetje!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Massage Labuan Bajo / €20,00 per persoon

  image

  Puur Sawadee - Massage Labuan Bajo
  Liefhebbers kunnen zich laten masseren in het bijzondere massagecentrum Yayasan Ayo Mandiri. De masseurs zijn allemaal doof/slechthorend of blind/slechtziend. Handicaps die in de huidige Indonesische maatschappij nog vaak leiden tot afhankelijkheid en afzondering. Het werk in de massagekliniek geeft hen zelfvertrouwen en laat hen meedraaien in de maatschappij. Naast het geven van massages en het runnen van een eigen centrum, leren de masseurs ook hun vak over te dragen aan nieuwe masseurs. De Balinese full body massage duurt 90 minuten waarbij gebruikt wordt gemaakt van aromatherapeutische olie. Vervoer van en naar het hotel is inclusief. Yayasan Ayo Mandiri is nauw verbonden met de stichting Kita Juga (vertaling: 'wij ook!') Voor meer informatie zie Kita Juga.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 13

  dag 1 boottocht naar Komodo

  image

  Iedereen aan boord? Het leven aan boord van onze traditionele houten boot is ongedwongen en ontspannen: je leest wat, luiert of zwemt en ondertussen worden er fantastische maaltijden geserveerd (inbegrepen). De eerste boottocht voert naar Komodo. Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling over het eiland. Hier leeft de drie meter lange Komodo varaan, die een gewicht van wel 140 kilo kan bereiken. Cool, maar ook spannend! De varanen komen steeds naar dezelfde plek en je hebt dus vrijwel 100% kans om Komodo varanen te zien. De vraag is alleen, wie er als eerst één ziet! Tijdens de wandeling over het droge eiland kun je zeker hun sporen zien, dus het spoorzoeken kan beginnen. Hierna varen we verder richting Rinca.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  dag 2 boottocht naar Rinca

  image

  De tweede dag zullen we op het Rinca Island zijn. Je maakt een mooie ochtendwandeling en geniet van het ruige landschap van dit eiland. Ook op dit eiland kun je de Komodo varaan spotten. Verder leven hier ook herten, wilde varkens en waterbuffels, allen een natuurlijke prooi voor de allesverslindende draken. Ook kun je hier heerlijk snorkelen. Wat een mooie vissen! We overnachten op de boot. Je kunt op het dek onder de sterrenhemel slapen, een duizendsterren hotel!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  dag 3 naar Labuan Bajo

  image

  Vandaag varen we weer terug richting Labuan Bajo. Onderweg heb je weer verschillende mogelijkheden om lekker te snorkelen en verschillende soorten vissen te spotten! Hierna varen we terug naar Labuan Bajo waar we de laatste nacht op Flores doorbrengen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 16

  vlucht naar Bali / naar Sidemen

  image

  We vliegen vandaag weer terug naar Bali. Eenmaal aangekomen rijden we met de bus verder naar Sidemen. In Sidemen ga je terug in de tijd en ervaar je het lage tempo van het leven in dit ongerepte deel van Bali.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Sidemen / vrije dag

  image

  Sidemen ligt hoog in de bergen en is omgeven door de Balinese omgeving van rijstterrassen en kokospalmen. Met de schitterende groene rijstvelden en heuvels heb je een geweldig uitzicht op de vulkaan Gunung Agung! Wat is alles mooi groen hier! In de ochtend maken we een wandeling door het dorp en langs de rijsterrassen met een lokale gids. De makkelijke wandeling duurt ongeveer twee uur en is goed te doen voor de kinderen. Er worden meerdere stops gehouden voor wat uitleg van de gids en om te genieten van de prachtige natuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Amed / via de Goa Lawah tempel en Tirgagangga

  image

  vandaag rijden we via de Goa Lawah tempel en Tirgagangga richting Amed. De Goa Lawah tempel is een van de meest belangrijke tempels in Bali en is in de 11e eeuw gebouwd door Mpu Kuturan. Deze priester legde de basis voor het hindoeïsme op het eiland. Het complex is gebouwd rond een grotopening die bewoond wordt door hordes vleermuizen, hierdoor is de naam Goa Lawah ontstaan wat vleermuizen grot betekend. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Amed / vrije dag

  image

  Amed is een klein vissersdorp en is gelegen aan de oostkust van Bali. Het rustige strand is hier niet wit, maar bestaat uit grijs vulkanisch zand. Prachtig gekleurd koraal en vele tropische vissen zitten vlak onder het wateroppervlak verscholen, waardoor je er ook perfect kunt snorkelen. Het duurt misschien even voordat je het snorkelen onder de knie hebt, maar wat is het mooi onder water! 

  image

  Amed is een prima plek voor leuke uitstapjes met het gezin. Je kan bijvoorbeeld een wandeling maken naar de Jemeluk Lookout. Bovenaan een heuvel heb je hier een prachtig uitzicht op het helder blauwe water aan de ene kant en de reusachtige Gunung Agung-vulkaan aan de andere kant. Ben je een visser, huur dan een bootje en ga de zee op met een hengel of bezoek het vissersdorpje Tulamben, zo'n 30 minuten rijden verderop. Nog een dagje lekker zonnen op het strand kan natuurlijk ook! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  naar Gili Air

  image

  Vandaag stappen we over in een boot. Hiermee varen we naar Gili Air. Opgepast, de zee kan ruw zijn. Gili Air heeft alles wat je je bij een tropisch eiland voorstelt. Witte stranden, een azuurblauwe zee en veel kokospalmen. We overnachten in een eenvoudig hotel aan het strand. Wie heeft er zin in een potje beachball? We blijven hier twee nachten. ’s Avonds kan je heerlijk dineren of sterren kijken vanaf een ligbed op het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  Gili Air / vrije dag

  image

  De Gili eilanden zijn omgeven door mooie palmstranden en schitterende koraalriffen. Je kunt er perfect zwemmen of snorkelen. Je kunt ook besluiten om naar een van de andere eilanden te varen. Uiteraard kan je ook gewoon luieren op het strand. Op het strand kun je in de namiddag volleyballen. Wie zal er winnen? 's Avonds is er volop keuze om uit eten te gaan in een van de vele restaurantjes aan zee.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Vandaag nemen we de boot terug naar het vasteland van Lombok of Bali. Dit is afhankelijk van je vluchtschema. We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  aankomst Amsterdam

  Voor de gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Lombok: Gili Air

  Gili, strand, relax

  Wanneer je nog langer wilt genieten van de rust van Gili Air, dan kun je in hetzelfde hotel verlengen voor twee extra nachten. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, (boot)transfers en ontbijt.


  - Verlenging Gili Air (obv 1p) 2 dagen v.a. € 195,-
  - Verlenging Gili Air (obv 2p) 2 dagen v.a. € 100,-
  - Verlenging Gili Air (obv 3p) 2 dagen v.a. € 90,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 22

  Gili Air

  Vrij verblijf

 • 23

  Gili Air

  Vrij verblijf

 • 24

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 25

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Ontspannen en afwisselende rondreis door een weinig bezocht deel van Indonesië
 • Ontspannen driedaagse boottocht naar Komodo en Rinca (incl. alle maaltijden)
 • Sta oog in oog met de Komodo varaan op het eiland Komodo
 • Uitgebreid bezoek aan het authentieke eiland Flores met prachtige rijstterrassen
 • Bezoek aan de Kelimutu vulkaan met drie gekleurde kratermeren
 • Snorkelen op de beste snorkelplekken van Azië
 • Ontspannen afsluiting op de tropische Gili eilanden
 • Afwisselende wandeling langs traditionele dorpjes op Flores
 • Mogelijkheid tot bijzondere massage in Labuan Bajo
 • Mogelijkheid tot strandverlenging op Gili Air

Familiereis Kleine Sunda Eilanden

Langs draken en vulkanen

Familiereis kleine sunda eilanden
23 dagen vanaf € 2.598
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een droomreis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!